Kontakt: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript
Šuica i Stier na sastanku Izaslanstva EP-a za odnose s BiH!
Petak, 22 Svibanj 2015
Uzorak SlikeHrvatski europarlamentarci Dubravka Šuica i Davor Ivo Stier sudjelovali su na 17. sjednici Međuparlamentarnog izaslanstva Europskog parlamenta i Bosne i Hercegovine koja se održala u Strasbourgu. Pod predsjedanjem Nikole Lovrinovića iz Hrvatske demokratske zajednice BiH i Tonina Picule sjednici su prisustvovali i predstavnici Srpske demokratske stranke, Saveza za bolju budućnost BiH i Socijaldemokratske partije BiH.
 
Tri zbora iz Brotnja pjevaju prilikom posjeta pape Franje Sarajevu!
Petak, 22 Svibanj 2015
Uzorak SlikeNa svečanom Misnom slavlju, koje će 6. lipnja 2015. na Olimpijskom stadionu Koševo u Sarajevu slaviti Sveti Otac papa Franjo pjevat će najveći crkveni zbor u povijesti BiH ikada okupljen na jednom Euharistijskom slavlju, prenosi KTA. Čine ga 53 zbora koji su prijavili svoje sudjelovanje te navježbali zadani program.  Oko 1650 pjevača nalazit će se na pozornici uz tribinu, na desnoj strani od oltara, te će liturgijsko-crkvenim pjesmama "Tu es Petrus", "Uđite s hvalama", "U danima njegovim", "Aleluja", "Izvore vode žive", "Amen", "Agnus Dei", "Panis angelicus", "Zdravo tijelo", "Priđi puče pobožni" i "Zdravo, Djevo" uveličati jednu od najvećih svečanosti u poslijeratnoj BiH.
 
Zasjedala Vlada FBiH: Pale prve smjene i imenovanja
Petak, 22 Svibanj 2015
Uzorak SlikeU Sarajevu je jutros počela sjednica Vlade Federacije BiH. U radu sudjeluju i hrvatski ministri, što znači kako je konačno riješeno pitanje dnevnog reda. Na dnevnom redu sjednice Federalne vlade, ministri će raspravljati o stanju u javnim poduzećima. Riječ je o "Aluminiju", Elektroprivredi HZHB", "Hidrogradnji", "Pretisu", i Željeznicama FBiH", Eronetu.
 
Otvorena izložba „Minijature“ akademskog grafičara Zorana Zelenike
Petak, 22 Svibanj 2015
Uzorak SlikeU Galeriji klub Matice hrvatske u Čitluku sinoć je otvorena izložba crteža „Minijature (male stvari)“ akademskog grafičara Zorana Zelenike. Otvaranje izložbe obilježilo je početak šestodnevnog programa obilježavanja Dana općine Čitluk i 709. obljetnice prvog pisanog spomena imena Brotnjo, a zainteresirani će izložbu u galeriji moći razgledati do 21. lipnja. Izložene radove nazočnima na otvaranju pobliže su predstavili prof. Andrija Stojić, predsjednik OMH Čitluku, Franjo Primorac, akademski slikar, i sam autor.
 
FOTO: Održana priredba za Majčin dan u vrtiću Sv. Mala Terezija
Četvrtak, 21 Svibanj 2015
Uzorak SlikeU utorak, 19. svibnja u dvorani Sv. Josipa, djeca iz vrtića Sv. Mala Terezija sa svojim odgajateljicama održala su priredbu u čast Majci Mariji kao i svim majkama. Na priredbu su došli njihovi roditelji, bake i djedovi, a sve je na početku pozdravila i dobrodošlicu izrekla voditeljica vrtića: č.s. Veronika Martinović. Nazočnima se obratio i ravnatelj Majčinoga sela, fra Dragan koji je između ostalog rekao kako posvećivati majci samo jedan dan u godini može se činiti kao nepravda, jer majka koja je voljena ima svaki dan mali praznik.
 
FOTO: Svečano obilježen Dan Dječjeg vrtića Čitluk
Četvrtak, 21 Svibanj 2015
Uzorak SlikeDanas su djelatnici i polaznici Dječjeg vrtića Čitluk na svečan način obilježili Dan vrtića i 30. obljetnicu postojanja te predškolske obrazovne ustanove koja je otvorena 1985. godine. Ujedno su obilježili i Majčin dan te se na svečan način oprostili od 30-ak vrtićke djece koja su uspješno završila program predškolskog odgoja i obrazovanja i najesen će poći u prvo razred devetogodišnje osnovne škole.
 
Poziv maturantima generacija 1984/85 na proslavu 30. godina mature
Četvrtak, 21 Svibanj 2015
Uzorak SlikePozivaju se maturanti Srednje škole Čitluk, generacija 1984/85, na proslavu 30. godina mature koja će se održati dana 29. svibnja 2015. godine u hotelu Brotnjo Čitluk. Prijave za proslavu i uplate u iznosu od 50,00 KM mogu se izvršiti na recepciji hotela Brotnjo najkasnije 3 dana prije proslave mature. 
 
Proslava Dana općine započinje otvarenjem izložbe Zorana Zelenike
Četvrtak, 21 Svibanj 2015
Uzorak SlikeProgram obilježavanja Dana općine Čitluk i 709. obljetnice prvog pisanog spomena imena Brotnjo započet će večeras otvarenjem izložbe crteža akademskog grafičara Zorana Zelenike. Izložba pod nazivom „Minijature (male stvari)“ bit će otvorena u galeriji Klub Matice hrvatske u Gradskoj športskoj dvorani Čitluk u 19,30 sati. Sat vremena kasnije u Hotelu Brotnjo biti predstavljena najnovija nakladnička ostvarenja Ogranka Matice hrvatske u Čitluku: roman „Svijetla strana sunca“ autora Mate Grbavca i preslik izdanja „Zapamćenja“ fra Grge Martića iz 1906. godine.
 
Mladen Primorac: Ovo je najveći trenutak moje karijere
Četvrtak, 21 Svibanj 2015
Uzorak SlikeMladen Primorac igra u životnoj formi i po svim statističkim podatcima je jedan od najkorisnijih igrača slovenske lige. Njegova Rogaška je pragu najvećeg uspjeha u klupskoj povijesti i osvajanja titule prvaka države. Na putu ka tome stoje im košarkaši Tajfuna, čije je boje Primorac branio tri sezone. Nakon plasmana u finale, Mlađo je za portal bronjo-sport.info dao izjavu.
 
Zbog neaktivnosti raspuštena podružnica HSP-a u Čitluku
Četvrtak, 21 Svibanj 2015
Uzorak SlikeU utorak je Sarajevu održana 15. sjednica Glavnog stana Hrvatske stranke prava Bosne i Hercegovine. Na sjednici je članovima Glavnog stana HSP BiH prezentirano financijsko izvješće za 2014. godinu u kojem su prikazane prihodovna i rashodovna strana, kao i troškovi predizborne kampanje za Opće izbore 2014. godine, navodi se u priopćenju HSP-a BiH. 
 
Nova Vlada u HNŽ-u tek krajem ljeta?
Srijeda, 20 Svibanj 2015
Uzorak SlikePrema svemu sudeći nova vlast u Hercegovačko-neretvanskoj županiji pričekat će neka bolja vremena. Izbori su održani prije sedam mjeseci, ali zbog raznih previranja, prvo nemogućnosti postizanja dogovora s Komšićevim DF-om, a potom zbog unutarstranačkih izbora u SDA-u, nije se došlo do dogovora u raspodjeli ministarstva. Ranije je Nevenko Herceg imenovan mandatarom za sastavljanje Vlade HNŽ-a, ali već je jasno kako neće imati priliku odraditi cijeli četverogodišnji mandat. 
 
Pisma i paketi do 2 kg iz Hong Konga i dalje stižu u BiH
Srijeda, 20 Svibanj 2015
Uzorak SlikeS obzirom na informacije u medijima o obustavljenom poštanskom prometu između BiH i Hong Konga od 31. ožujka 2015., a prema informacijama iz Agencije za poštanski promet BiH koja je u kontaktu s Poštom Hong Konga, Pošta Hong Konga i dalje pruža usluge slanja pisama i paketa do 2 kilograma i usluge brze pošte za Bosnu i Hercegovinu, dok su usluge slanja paketa iznad 2 kg obustavljene. Obustava usluge slanja paketa iznad 2 kg za BiH rezultirala je raspadom bivše Jugoslavije i datira od listopada 1996. godine.
 
Sjednica federalne Vlade u petak, očekuju se smjene u poduzećima
Srijeda, 20 Svibanj 2015
Uzorak SlikeSjednica Vlade Federacije BiH održat će se u petak u 9 sati i na dnevnom redu bi se trebale, između ostaloga, naći i smjene u nekoliko javnih poduzeća. Ova sjednica ujedno bi mogla biti i zadnja u ovome sastavu ukoliko SDA i DF ponovo prekrše dogovor s HDZ BiH. Hrvatski ministri su već nekoliko puta napuštali sjednice jer je dnevni red zasjedanja mijenjan bez njihova znanja i suglasnosti.
 
Sarajevo ostaje bez stotina mil. KM koje je uzimalo iz drugih županija
Srijeda, 20 Svibanj 2015
Uzorak SlikeVlada Zeničko-dobojske županije zaključila je kako treba promijeniti Zakon o raspodjeli prihoda u Federaciji BiH te je zatražila od zastupnika u federalnom Parlamentu s područja ove županije da podrže ukidanje posebnih koeficijenata koje imaju pojedine županije, prije svih Sarajevska Svim županijama je u korist Sarajeva, nešto manje Goražda i Orašja, oteto na desetke, a u pojedinim slučajevima stotine milijuna maraka u posljednjih devet godina otkako je ovaj zakon u primjeni. U sljedećih desetak dana iz Tuzle i Zenice bit će upućena inicijativa da se promijeni prijeporni zakon.
 
Obavijest vinogradarima: Zaštitite nasade vinograda od uzročnika crne pjegavosti i plamenjače
Srijeda, 20 Svibanj 2015
Uzorak SlikeZbog intenzivnog porasta mladica i zbog najavljenih oborina vinogradarima se savjetuje da pravodobno zaštite svoje nasade od uzročnika crne pjegavosti i plamenjače primjenom jednog od fungicida olpan 50 WP, Futura 50 WP, Dithane M-45, Cadillac 80 WP, Polyram DF, Antracol WG 70, Mikal flash WG ili Delan 700 WDG. Za zaštitu od uzročnika pepelnice moguće je primijeniti jedan od pripravaka na osnovi sumpora (Thiovit jet, Chromosul 80, Kossan WG, Kumulus DF i sl.).
 
Slijedi sniženje cijena u roamingu: Pozivi jeftiniji za 73%, a mobilni internet za 90%
Srijeda, 20 Svibanj 2015
Uzorak SlikeStanovnike BiH i susjednih zemalja uskoro očekuje smanjenje cijena roaming usluga. Naime, Sporazum o sniženju cijena roaminga u javnim mobilnim mrežama stupit će na snagu 30. lipnja, a planirano je sniženje bude realizirano kroz tri faze. Nakon cjelokupne realizacije sve tri faze, cijena roaminga bit će kao i u Europskoj uniji. Ukupno, cijene poziva trebale bi biti smanjene za 73%, a cijene mobilnog interneta u roamingu za 90%.
 
«« Početak « Prethodna 321 322 323 324 325 326 327 328 329 330 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 5237 - 5252 od 14526