Kontakt: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript
Na današnji dan prije 67 godina ubijeno 7 mostarskih franjevaca
Crkva
Utorak, 14 Veljača 2012
Uzorak SlikeDanas se navršava točno 67. godina od smrti sedam svećenika koje su, prema kazivanjima očevidaca, partizanski zločinci prilikom ulaska u Mostar svirepo ubili. Provincijala fra Leona Petrovića, fra Grgu Vasilja, fra Bernarda Smoljana, fra Kažimira Bebeka, fra Jozu Bencuna, fra Rafu Prusinu i fra Nenada Pehara partizani su odveli iz Franjevačkog samostana Sv. Petra i Pavla u Mostaru svezane te ih ubili, a njihova tijela bacili u rijeku Neretvu.
 
Županijski stožer civilne zaštite: Nastava u ponedjeljak, 20. veljače
Priopćenja
Ponedjeljak, 13 Veljača 2012
Uzorak SlikeU zgradi Vlade Hercegovačko-neretvanske županije održana je danas sjednica Županijskog stožera civilne zaštite, na kojoj su analizirane do sada poduzete aktivnosti i razmotrena informacija o stanju u općinama HNŽ. Konstatirano je kako je Stožer, na zahtjev mostarskog stožera civilne zaštite, osigurao nabavku soli za posipanje ulica, a na zahtjev stožera iz svih općina HNŽ lož ulje za bolnice i domove zdravlja, koje će ovaj tjedan biti dostavljeno.
 
Obavijest iz Dječjeg vrtića Čitluk
Obavijesti
Ponedjeljak, 13 Veljača 2012
Uzorak SlikeObavještavaju se roditelji čija djeca pohađaju Dječji vrtić u Čitluku kako će ova predškolska ustanova od sutra (utorak, 14. veljače) započeti sa redovitim radom. Nakon obilnih snježnih padalina koje su paralizirale svakodnevni život, stanje se po malo vraća u normalu. Kad su osnovne i srednja škola u pitanju, informaciju o početku nastave još nismo zaprimili, a i nju ćemo blagovremeno objaviti.
 
Borac stigao na pripreme u Međugorje
Šport
Ponedjeljak, 13 Veljača 2012
Uzorak SlikeNogometaši Borca otputovali su u Međugorje na drugu fazu priprema bez Mladena Žižovića, možda i najzvučnijeg pojačanja pred nastavak lige BiH. Naime, vezni nogometaš koji je došao iz Zrinjskog je zaradio zaušnjake, pa će propustiti ovaj dio priprema.
 
Tek od sutra smirivanje vremena
Lokalno
Nedjelja, 12 Veljača 2012
 Tijekom protekle noći i jutra na području Brotnja palo je od 5-10 centimetara novog snijega, a u nekim dijelovima čak i više. Meteorolozi predviđaju da će snijeg padati poslijepodne, a obilnije padaline najavljuju u večernjim satima. Ujedno to bi bio i posljednji val snježnih oborina na ovom području. Novi snijeg stvara dodatne poteškoće u prometu, a kako je u posljednja 24 sata puhala jaka bura, na već očišćenim cestama, ponovno su se stvorili nanosi snijega, koji su blokirali nekoliko zaselaka cijelom po Brotnju. 
 
Potvrđeno Vijeće ministara BiH, Bevanda i ministri održali prvu sjednicu
Politika
Petak, 10 Veljača 2012
Uzorak SlikePredsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda izjavio je, nakon današnje prve sjednice te institucije, da je izuzetno zadovoljan sastavom novoformiranog Vijeća ministara. Prema njegovim riječima, na današnjoj kratkoj sjednici Vijeća ministara, održanoj nakon potvrđivanja njegovih članova u Parlamentu BiH, bilo je riječi o primopredaji dužnosti, proračunu BiH i globalnom fiskalnom okviru BiH za period 2012. - 2014. 
 
Cesta kroz Gornje Hamziće očišćena za promet
Lokalno
Petak, 10 Veljača 2012
Uzorak SlikeG. HAMZIĆI - Na naš mail stigla je  informacija o čišćenju ceste kroz Gornje Hamziće koja je prema kazivanju autora članka u potpunosti prohodna. Zahvaljujući gospodinu Boži Koraću koji je bagerom uklonio glavninu snijega  i dobroj organizaciji mještana, sad svi bez velikih  problema mogu doći do trgovine, svojih susjeda i prijatelja. Budući da meteorolozi najavljuju nove snježne oborine tijekom vikenda, upozorenje svima da bez velike potrebe odgode sva putovanja kako zbog poledice, tako i zbog novih padalina.
 
Ivan Martinac postao najbolji kadet Starog kontinenta
Šport
Petak, 10 Veljača 2012
Uzorak SlikeBrotnjak Ivan Martinac prije nepunih sat vremena je postao najbolji kadet Starog kontinenta. Nakon prošlogodišjem srebra u Novom Sadu, Ivan je u Azerbejdžanu otišao korak dalje i osvojio titulu najboljeg kadeta u karateu na Starom kontinentu. Ivan je na Prvenstvu imao pet mečeva; maestralno je do finala pobijedio Estonca, Portugalca, Belgijanca i Irca, bez izgubljenog poena.
 
Deblokiran zaselak Rozići, najudaljeniji u Brotnju!
Lokalno
Petak, 10 Veljača 2012
Uzorak SlikeDanas oko 14 sati, nakon 6 dana prometne blokade, teški strojevi došli su do zaselka Rozići (narodu poznatiji pod nazivom Vukavine) koje se nalazi u Gornjoj Blatnici, a ono je ujedno i najudaljeniji zaselak na području Brotnja. Od prometnice Blatnica – Čitluk udaljeni su puna tri kilometra. Teški strojevi (bager i utovarivač) više od 7 sati probijali su nanose snijega i leda na cesti koja vodi do petnaestak žitelja ovog zaselka. 
 
Kontiunitet u politici Vlade RH: Aluminiju status povlaštenoga kupca električne energije
Gospodarstvo
Petak, 10 Veljača 2012
Uzorak SlikeNa jučerašnjoj je sjednici Vlade Republike Hrvatske donesena Odluka o utvrđivanju opravdanoga gospodarskog interesa RH za privremeno stjecanje statusa povlaštenoga kupca električne energije inozemnoga poduzetnika. Odluka se izravno odnosi na opskrbljivanje Aluminija strujom iz HEP-a, u godišnjemu iznosu od 100 MW, tijekom 2012. godine, i navedeno je kako je Aluminiju
 
Sarač: Snijeg je bijelo zlato, eliminirat će posljedice suše
Gospodarstvo
Petak, 10 Veljača 2012
Uzorak SlikeObilne snježne padaline dugoročno će pozitivno djelovati na hidrološku situaciju u BiH, izjavio je stručnjak za upravljanje vodama i direktor Federalnog hidrometeorološkog zavoda Enes Sarač. On je rekao da će topljenjem snijega biti eliminirane negativne posljedice suše u utrobi zemlje, što će biti dugogodišnja blagodat.
 
Dolazi do smanjenja isporuke struje, a čelnici Elektroprivrede HZ HB o tome šute!
Gospodarstvo
Četvrtak, 09 Veljača 2012
Uzorak SlikeDvojica ministara u Vladi FBiH, ministar trgovine Milorad Bahilj i ministar pravosuđa Zoran Mikulić, boravili su danas, u ime entitetskih vlasti, u Aluminiju, gdje su se, zajedno s direktorom mostarske tvornice Ivom Bradvicom, obratili novinarima, iznijevši zapanjujuće podatke o više no alarmantnomu stanju u kojemu se nalazi ukupno potrošačko područje Elektroprivrede HZ Herceg-Bosne.
 
Priopćenje Stožera civilne zaštite općine Čitluk od 9.2.2012.
Lokalno
Četvrtak, 09 Veljača 2012
Uzorak SlikeTemeljem Odluke Vlade Federacije BiH, Vlade Hercegovačko-neretvanske županije i Općinskog načelnika o proglašenju nastanka stanja prirodne nepogode od snijega na području Federacije BiH, HNŽ i općine Čitluk, Općinski stožer civilne zaštite daje sljedeće priopćenje za javnost:
 
Domišljati mještani očistili prilaz do svojih kuća
Zanimljivosti
Srijeda, 08 Veljača 2012
Uzorak SlikeSLUŽAJ - U subotu 4. veljače nakon prestanka snježnih padavina mještani sela Služanj zaseok Bulići, Bradvice i Antunovići odlučili su očistiti prilaz od glavnog puta do svojih kuća. Domišljati mještani iskoristili su svoju "mehanizaciju za čišćenje" i za manje od dva sata očistili su prilaz od glavnog puta do zvonika na Služnju.
 
Radno vrijeme poštanskih ureda HP Mostar
Obavijesti
Utorak, 07 Veljača 2012
Uzorak SlikePoštanski uredi Hrvatske pošte Mostar u općinama koje je pogodilo snježno nevrijeme radit će skraćeno radno vrijeme kako bi bili na raspolaganju građanima za isplatu siječanjskih mirovina i druge usluge. Umirovljenicima se preporučuje da ostanu u svojim domovima jer će dostava i isplata mirovina započeti čim budu osigurani minimalni uvjeti za rad.
 
Nezapamćeno visoki snijeg i led okovali cijelo Brotnjo
Lokalno
Ponedjeljak, 06 Veljača 2012
Uzorak SlikeKao i druge dijelove Hercegovine, nezapamćene  snježne padaline  i hladnoće proteklih su dana zahvatile i potpuno paralizirale  cjelokupni život na području.  Šezdesetak centimetara snijeg i ledena kiša, kakve ne pamte ni najstariji Brotnjaci, naprosto su okovali cijelo područje Brotnja. 
 
Priopćenje Stožera civilne zaštite Čitluk
Priopćenja
Ponedjeljak, 06 Veljača 2012
Uzorak SlikeOpćinski stožer civilne zaštite na održanoj sjednici 04.veljače, te jučerašnjoj sjednici od 05.veljače 2012. godine, s početkom u 10,00 sati izdalo je propćenje kojeg prenosimo u cijelosti:
 
Obavijest!
Obavijesti
Nedjelja, 05 Veljača 2012
Uzorak SlikeKako neslužbeno doznajemo i na području Općine Čitliuk kao i u cijeloj Hercegovačko-neretvanskoj županiji prograšeno je stanje elementarne nepogode zbog obilnog snijega koji je doslovno blokirao na desetke tisuća ljudi u njihovim domovima. 
 
Poziv na druženje uz kuhano vino
Zanimljivosti
Petak, 03 Veljača 2012
Uzorak SlikeVIDOVIĆI -  Večeras je na naš mail došao poziv za sve mještane Vidovića da sutra (subota) dođu na druženje uz kuhano vino i specijalitete s gradela kod autobusne stanice (Martinovići) s početkom u 13 sati. Budući da je vikend i pala je velika količina snijega, mlada ekipa iz Vidovića odlučila je organizirati ovo druženje koje za cilj ima okupiti sve stanovnike ovog mjesta kako je to bilo nekad prije za vrijeme pučkih veselica. 
 
«« Početak « Prethodna 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 5237 - 5270 od 8505
Hotel Brotnjo
Hotel Brotnjo
http://www.brotnjo-online.com/images/banners/satori_vucic_2013.jpg
Mostar
1°C
Mostar 1°C | Sarajevo 0°C | Banja Luka 0°C | Dubrovnik 7°C | Split 9°C | Zagreb 3°C
http://www.brotnjo-online.com/images/reklame2014/kravmagacitluk.jpg
http://www.brotnjo-online.com/images/banners/brotis_712.jpg
http://www.brotnjo-online.com/images/reklame2013/satori.sabljic.jpg
http://www.brotnjo-online.com/images/banners/brotnjosport.jpg
http://www.brotnjo-online.com/images/banners/medjugorje-info%20250x95.jpg
http://www.brotnjo-online.com/images/Oglasavanje/svetazemljacom.jpg