Kontakt: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript
Hajduk sljedeći mjesec stiže u Čitluk na prijateljsku utakmicu protiv Brotnja
Šport
Četvrtak, 21 Veljača 2013
Uzorak SlikeNakon što su dobar dio zimskih priprema odradili u Međugorju i Čitluku, nogometaši Hajduka će u ožujku opet posjetiti svoju omiljenu destinaciju. Kako neslužbeno doznaje portal Hercegovina.info bijeli bi sljedeći mjesec trebali doputovati u Čitluk na prijateljsku utakmicu sa  Brotnjom, što bi bila druga prijateljska utakmica u ovoj godini. Priliku za 'popravak' siječanjskih 6:0 u korist Hajduka, domaćin će imati sljedeći mjesec, a točan datum nije određen.
 
Izbori ih možda okrznu: Pogledajte iznose plaća onih koji za svoj rad nikome ne podnose račune
Politika
Četvrtak, 21 Veljača 2013
Uzorak SlikeDok se sve češće govori o masovnom prosvjedu umirovljenika, čiji je položaj u BiH više nego težak, o sve većem broju humanitarnih poziva, gladnih, nezaposlenih, osiromašenih... ima i onih koji u ovoj državi žive životom na visokoj nozi. Za tu grupu ljudi, direktore i uposlenike državnih i entitetskih agencija, zavoda, instituta, fondova... prošle godine je iz proračuna na osnovu bruto-plaća isplaćeno ukupno 522 milijuna i 424 tisuće maraka, istraživanje je TV1.
 
Prosvjed protiv sustavnog kršenja prava na korištenje materinskog jezika
Priopćenja
Četvrtak, 21 Veljača 2013
Uzorak SlikePovodom Međunarodnog dana materinskog jezika Hrvatska kulturna zajednica Troplet uputila je prosvjedno pismo domaćoj i međunarodnoj javnosti, domaćim institucijama  i institucijama međunarodne zajednice i svim političkim strankama  a posebno hrvatskim političkim predstavnicima u BiH.
 
Zaustavljena procedura imenovanja sudaca Ustavnog suda FBiH
Politika
Četvrtak, 21 Veljača 2013
Uzorak SlikePopis sa tri kandidata za suce Ustavnog suda FBiH iz Predsjedništva FBiH, iako usuglašena, ni jučer nije otišla u parlamentarnu proceduru. Predsjednik FBiH Živko Budimir, prije putovanja u Južnu Koreju (!?), potpisao je odluku za imenovanje sudaca FBiH Šahbaza Džihanovića, Mladena Srdića i Dragice Dragičević, ali je svom kabinetu dao nalog da ovaj popis ne ide u proceduru dok se ne izvrše provjere Džihanovića u Tužiteljstvu BiH.  
 
FOTO: Marija Sušac najbolja sportašica, Zoran Planinić najbolji sportaš općine Čitluk u 2012. godini
Šport
Srijeda, 20 Veljača 2013
Uzorak SlikeČITLUK - U organizaciji Športskog saveza Brotnja,  danas  je u prekrasnom ozračju Hotela Brotnjo u Čitluku održana tradicionalna svečanost  proglašenja i uručivanja priznanja najboljim sportašima, klubovima i zaslužnim sportskim djelatnicima čitlučke općine za 2012. godinu. Bila je to svojevrsna smotra svekolikog rada i rezultata ostvarenih na području tjelesne kulture i športa čitlučke općine u prošloj godini, kojoj su, uz predstavnike Športskog saveza Brotnja i općinske čelnike, nazočili i brojni sportaši, sportski djelatnici, predstavnici klubova, mjesnih zajednica i ostali ljubitelji sporta.
 
Novorođena djeca ostaju bez matičnog broja
Život
Srijeda, 20 Veljača 2013
Uzorak SlikeUpravo je stigao još jedan dokaz da je Bosna i Hercegovina zemlja “mimo svijeta”. Od 12. veljače 2013. godine nijedno novorođeno dijete u našoj državi ne može dobiti jedinstveni identifikacijski broj (JMB) niti može biti upisano u knjige rođenih! Prošlog mjeseca Ustavni sud BiH donio je presudu kojom se izvan snage stavlja državni Zakon o matičnom broju i ona je službeno stupila na snagu 12. veljače kada je objavljena u Službenom glasniku BiH.
 
Špijun kojem nisu dali sobu u Čitluku: Sadašnja vlada FBiH mora nastaviti raditi u punom kapacitetu
Politika
Srijeda, 20 Veljača 2013
Uzorak SlikeSadašnja vlada Federacije Bosne i Hercegovine treba nastaviti djelovati u punom kapacitetu sve dok se na zakonit način ne okonča započeti proces izglasavanje nepovjerenja i u tom razdoblju ne mogu joj se smanjivati ovlasti za djelovanje, izjavio je visoki predstavnik međunarodne zajednice za BiH Valentin Inzko.
 
Crkva nije tekstilna industrija pa da mora pratiti ‘trendove’
Kolumne
Utorak, 19 Veljača 2013
Uzorak SlikeZašto papa odlazi? Za razliku od brojnih naklapanja, teorija zavjere i zlobnih učitavanja, razlog mi se čini krajnje jednostavan – Joseph Ratzinger povlači se upravo zbog onoga što je sam naveo kao razlog: zbog poodmakle dobi snaga ga napušta i svjestan je da ne može ispunjavati papinsku službu snagom koju ona u ovom trenutku zahtijeva. Ovaj mjesec puni 86 godina, dvadeset i jednu više od one granice nakon koje naše ministarstvo znanosti smatra da su sveučilišni profesori za otpad.
 
Stiglo 50 milijuna eura pomoći, od toga niže razine neće vidjeti ni centa
Politika
Utorak, 19 Veljača 2013
Uzorak SlikeBosna i Hercegovina primila je prvu tranšu vrijednu 50 milijuna eura makrofinancijske pomoći koju je osigurala Europska unija koja od  vlasti na državnoj i entitetskoj razini iskoristiti ovu pomoć za pomoć  ekonomskom rastu kako bi se poboljšao životni standard, javlja BHT1. "Sad očekujemo da političari zauzvrat ispune svoje obveze kako bi napredovali u pristupnom procesu.
 
FOTO: Održana promocija duhovnih zvanja u Čerinu
Crkva
Utorak, 19 Veljača 2013
Uzorak SlikeProtekle nedjelje, prve korizmene, postulanti i novaci Hercegovačke franjevačke provincije u Čerinu su svjedočili svoje zvanje. Put križa predvodio je župnik fra Dario Dodig, a misno slavlje fra Josip Vlašić, promicatelj zvanja uz koncelebaraciju fra Slavka Solde i fra Miljenka Mike Stojića. Fra Josip je u kratkoj propovijedi o duhovnom zvanju istaknuo tri ključna trenutka koja se događaju kod duhovnog poziva: čuti poziv, prihvatiti poziv i odgovoriti na poziv.
 
Čiliću hrvatski dvoboj u Memphisu
Šport
Utorak, 19 Veljača 2013
Uzorak SlikeU hrvatskom dvoboju prvog kola ATP turnira u Memphisu prvi nositelj Marin Čilić pobijedio je Ivana Dodiga sa 4:6, 6:2, 6:3 nakon sat i 47 minuta igre.  Bio je to njihov drugi susret i prva pobjeda Čilića. Dodig je bio uspješniji prošle godine u Valenciji. Čilićev protivnik u osmini finala bit će bolji iz dvoboja Austrijanca Jürgena Melzera i Nizozemca Igora Sijslinga
 
Franjevački susret u Međugorju
Crkva
Utorak, 19 Veljača 2013
Uzorak SlikeU Međugorju je, u ponedjeljak, 18. veljače, započeo susret Definitorija - Uprava franjevačkih provincija Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije - JKPMOFM. Ovo je već drugi susret koji organizira krovna Konferencija Provincijala OFM, sukladno zaključcima susreta s Generalnim ministrom i njegovim definitorijem održanom u Splitu 2011. Susret, kojem predsjeda domaćin i predsjednik Konferencije, fra Ivan Sesar, trajat će do srijede 20. veljače.
 
VIDEO: Herceg-Bosna - Od Zajednice do Federalne jedinice
Politika
Ponedjeljak, 18 Veljača 2013
Uzorak SlikeNovi 82-minutni film "Herceg-Bosna - Od Zajednice do Federalne jedinice", obrađuje razdoblje postojanja ove samouprave u okviru BiH, postdaytonskom majorizacijom Hrvata, te neminovnošću uspostave nove hrvatske jedinice s teritorijalnim diskontinuitetom, koja bi trebala biti stvorena u skorijim pregovorima o preustroju Federacije BiH.
 
U Hrvatskoj od ponoći skuplje gorivo; Isti scenarij očekuje i Federaciju
Gospodarstvo
Ponedjeljak, 18 Veljača 2013
Uzorak SlikeCijene naftnih derivata od ponoći će ponovno porasti, benzina za 18, odnosno 19 lipa po litri, eurodizela i lož ulja za 16 lipa, a utvrđena je i cijena plavog dizela s oznakom euro koja od sutra iznosi 6,73 kune, podaci su Ministarstva gospodarstva Republike Hrvatske koje je danas objavilo najviše razine maloprodajnih cijena naftnih derivata u razdoblju od 19. veljače do 4. ožujka. 
 
Čilić i dalje 12., Dodig napredovao 2 pozicije
Šport
Ponedjeljak, 18 Veljača 2013
Uzorak SlikeNajbolji hrvatski tenisač Marin Čilić zadržao je 12. mjesto na novoj ATP ljestvici, a Ivan Dodig je napredovao dva mjesta i sada je 61. tenisač svijeta. Među najboljih deset nije bilo promjena. Prvo mjesto i dalje drži Srbin Novak Đoković, a slijede ga Švicarac Roger Federer i Britanac Andy Murray.
 
Otvoreno pismo Vijeća MZ Bijakovići i MZ Međugorje upućeno Općini Čitluk
Priopćenja
Ponedjeljak, 18 Veljača 2013
Uzorak SlikeKao mještani mjesnih zajednica Bijakovića i Međugorje primorani smo, nažalost ovim putem uputiti otvoreno pismo općini Čitluk odnosno Općinskom vijeću kao zakonodavnoj i Načelniku Općine kao izvršnoj vlasti ove općini, kako bi upoznali mještane i širu zajednicu na nemogućnost rješavanja problema bespravne gradnje na područjima ovih dviju mjesnih zajednica, budući da na našim zajedničkim sastancima očito ne može ili neće da se iznađe rješenje istog. 
 
Moguće kašnjenje plaća u prosvjeti; Pozajmnicom se saniraju obveze iz 2012. godine
Politika
Ponedjeljak, 18 Veljača 2013
Uzorak SlikeVlada i Ministarstvo financija Hercegovačko-neretvanske županije, u više su navrata, zatražili od Ministarstva prosvjete, znanosti, kulture i sporta, da obračun plaća uposlenih u prosvjeti vrši u skladu s trenutno važećim propisima. Unatoč tome, nastavljena je praksa obračuna plaća s dodacima, koji su obračunavani na temelju akata koji nisu prošli potrebnu proceduru, te nikada nisu usvojeni na Vladi HNŽ.
 
Premija za 2013. godinu u prodaji do 28. veljače
Obavijesti
Ponedjeljak, 18 Veljača 2013
Uzorak SlikeZavod zdravstvenog osiguranja Hercegovačko-neretvanske županije  u četvrtak 28. veljače završava s distribucijom premije za 2013. godinu Svaka osigurana osoba koja je prijavljena na obvezno zdravstveno osiguranje preko Zavoda i koja završno s 28. veljače 2013. godine nabavi premiju zdravstvenog osiguranja oslobođena je plaćanja 134 usluge koje se naplaćuju participacijom.
 
Elektroprivreda u siječnju zabilježila dobar rezultat; U posjetu došao SDA-ov ministar Trhulj
Gospodarstvo
Ponedjeljak, 18 Veljača 2013
Uzorak SlikeDanas je u radnom posjetu JP Elektroprivreda HZ HB d.d Mostar boravio Erdal Trhulj (SDA), ministar energije, industrije i rudarstva Federacije BiH.  Na radnom sastanku u sjedištu Društva u Mostaru generalni direktor Elektroprivrede HZ HB Nikola Krešić detaljno je informirao resornoga ministra o aktualnom stanju u poduzeću po svim segmentima njegova rada.
 
Suživot na njihov način: Hrvati i Srbi trebaju dati harač kako ih nitko "ne bi dirao"
Crna kronika
Ponedjeljak, 18 Veljača 2013
Uzorak SlikeJedan od vođa vehabijske zajednice u BiH Husein Bosnić, poznatiji kao Bilal, u videu koji je sredinom siječnja ove godine objavljen na servisu Youtube, govori kako Srbima i Hrvatima treba oduzeti deset posto imovine, po uzoru na Osmansko carstvo. Osim harača, dotakao se on i mnogo drugih stvari, između ostalog o čistoći, napadima Francuza na Alžir, nevjernicima, Sudu za ljudska prava... 
 
Biometrijske osobne iskaznice od 1. ožujka; Cijena 18 KM
Zanimljivosti
Ponedjeljak, 18 Veljača 2013
Uzorak SlikeNa više od 140 lokacija u BiH 1. ožujka trebalo bi početi izdavanje novih biometrijskih osobnih iskaznica, zahvaljujući čemu će biti spriječeno falsificiranje ovih dokumenata, a građanima omogućeno digitalno predstavljanje i digitalno potpisivanje. 
 
«« Početak « Prethodna 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 5237 - 5262 od 10168
http://www.brotnjo-online.com/images/banners/satori_vucic_2013.jpg
http://www.brotnjo-online.com/images/banners/brotnjosport.jpg
http://www.brotnjo-online.com/images/reklame2015/kkhercegovinaupis2015.jpg
http://www.brotnjo-online.com/images/reklame2015/brotis2015.jpg
http://www.brotnjo-online.com/images/reklame2015/iprint_2015.jpg
http://www.brotnjo-online.com/images/reklame2015/satorsabljic.jpg