Kontakt: Ova email adresa je zaštięena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript
FOTO Povijesni dan za Hrvatsku: Otvorena ZraĆØna luka ā€žFranjo TuĆ°manā€œ
Srijeda, 22 Ožujak 2017
Uzorak Slike

Novi putniĆØki terminal zagrebaĆØke ZraĆØne luke "Franjo TuĆ°man" sveĆØano je otvoren u utorak naveĆØer u nazoĆØnosti 500 uzvanika, meĆ°u kojima su bili predsjednik Vlade Andrej PlenkoviƦ i državni tajnik za vanjske poslove Francuske Republike Harlem Desir te mnogi partneri te zraĆØne luke koja se za redoviti promet otvara 28. ožujka.
 
FOTO: Održana druga ovogodiŔnja akcija dobrovoljnog darivanja krvi
Utorak, 21 Ožujak 2017
Uzorak Slike

Danas je u ƈitluku održana druga ovogodiÅ”nja akcija dobrovoljnog darivanja krvi organizirana na podruĆØju opƦine ƈitluk. Akciji dobrovoljnog darivanja krvi pristupilo je 30 osoba, a nakon obveznog lijeĆØniĆØkog pregleda 23 osobe su darovale krv. MeĆ°u 23 darivatelja krvi bio je i naĆØelnik opƦine ƈitluk Marin RadiÅ”iƦ. 
 
Kardinal PuljiƦ biskupu PeriƦu: Pozovi papu Franju da doưe u Mostar!
Utorak, 21 Ožujak 2017
Uzorak Slike

Radni dio 69. redovitog zasjedanja Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine, zapoĆØeo je u utorak, 21. ožujka 2017. u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Mostaru pod predsjedanjem nadbiskupa metropolita vrhbosanskog kardinala Vinka PuljiƦa, predsjednika BK BiH.
 
BoÅ”njaci krenuli u obraĆØun s Europom: Preglasali Hrvate i izglasali protueuropsku rezoluciju
Utorak, 21 Ožujak 2017
Uzorak Slike

Protueuropskoj rezoluciji o osudi inicijative za federalizacijom države i entiteta ĆØiji su ciljevi navodna etnonacionalna podjela i snaženje seperatistiĆØkih tendencija usvojena je jednoglasno sa 70 prisutnih zastupnika u ZastupniĆØkom domu Federalnog parlamenta. MeĆ°utim, ova rezolucija je usvojena bez glasova iz Klubova HNS-a, HDZ-BiH i HDZ-a 1990. Dakle, usvojena je iskljuĆØivo glasovima zastupnika koje su u Parlament izabrali BoÅ”njaci. 
 
14. dan narcisa uz punu podrŔku HT ERONET-a
Utorak, 21 Ožujak 2017
Uzorak Slike

Danas je na platou ispred Mepas Malla održan 14. dan narcisa. Ovom manifestacijom se upozorava  na važnost ranog otkrivanja raka dojke i podiže svijest kod zdrave populacije svih uzrasta o znaĆØaju brige za zdravlje.
 
U nedjelju 26. ožujka prelazimo na ljetno raĆØunanje vremena
Utorak, 21 Ožujak 2017

Uzorak Slike

Ljetno raĆØunanje vremena u 2017. godini poĆØinje 26. ožujka 2 sata, tako Å”to se pomicanjem za jedan sat unaprijed vrijeme u 2 raĆØuna kao 3. 

 
Obrana Brune StojiƦa: Tvrdnja o udruženom zloĆØinaĆØkom pothvatu neodrživa
Utorak, 21 Ožujak 2017
Uzorak Slike

Obrana Brune StojiƦa pozvala je žalbeno vijeƦe HaÅ”kog suda da utvrdi kako je presudom u predmetu "PrliƦ i drugi" pogreÅ”no utvrĆ°eno postojanje udruženog zloĆØinaĆØkog pothvata podsjeƦajuƦi pri tom peteroĆØlano žalbeno vijeƦe da se radi o doktrini koju su poĆØeli odbacivati meĆ°unarodni sudovi.
 
Nekoliko osoba privedeno zbog razbojniÅ”tava u Mostaru, ƈitluku i MeĆ°ugorju
Utorak, 21 Ožujak 2017
Uzorak Slike

Tri osobe su liÅ”ene slobode nakon pretresa na ĆØetiri lokacije u ƈitluku i HNŽ-u.

 
Ured za Hrvate izvan RH donio Odluku o dodjeli 500 studentskih stipendija
Utorak, 21 Ožujak 2017
Uzorak Slike

Temeljem provedenog NatjeĆØaja za dodjelu stipendija, SrediÅ”nji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske dodjeljuje 500 stipendija za akademsku godinu 2016./17. za upis ili za nastavak redovnog studija, od ĆØega 100 stipendija za studij u Republici Hrvatskoj i 400 stipendija za studij u Bosni i Hercegovini.
 
VeĆØeras izložba akademskog grafiĆØara fra Tihomira Bazine
Utorak, 21 Ožujak 2017

Uzorak Slike

Otvorenje izložbe ā€˜PoĆØetakā€™ akademskoga grafiĆØara fra Tihomira Bazine, održat Ʀe se veĆØeras  u 19:30 sati u Galeriji klub Matice hrvatske u ƈitluku.

 
Dalfina BoÅ”njak: Jubilarni Mostarski sajam otvara premijer RH Andrej PlenkoviƦ
Utorak, 21 Ožujak 2017
Uzorak Slike

VeƦ puna dva desetljeƦa Mostar je domaƦin jedne od najznaĆØajnijih i najposjeƦenijih gospodarskih manifestacija, ne samo u BiH, veƦ i u Å”iroj regiji ā€“ MeĆ°unarodnog sajma gospodarstva. 
 
Otvaranje Mostarskog proljeƦa 2017. ā€“ XIX. dana Matice hrvatske
Utorak, 21 Ožujak 2017

Uzorak Slike

Mostarsko proljeƦe 2017. ā€“ XIX. Dani Matice hrvatske, bit Ʀe otvoreni u utorak, 21. ožujka, u Hrvatskome domu hercega Stjepana KosaĆØe. Izravni prijenos poĆØinje veƦ od 18 sati na BHRT-u, a protokol sveĆØanog otvaranja od 18.20, kada Ʀe se kamere BHRT-a ukljuĆØiti na veliku pozornicu KosaĆØe.

 
Latinica i Ɔirilica: Trebinjac i JajĆØanin žive u istoj državi, ali se ne razumiju
Ponedjeljak, 20 Ožujak 2017
Uzorak Slike

Na druÅ”tvenim mrežama veƦ danima se Å”iri ā€žprintscreenā€œ razmjene vjber poruka izmeĆ°u jednog Trebinjca i prodavaĆØa laminata iz Jajca, koji zbog nerazumijevanja ƦiriliĆØnog pisma nije prodao 15 metara kvadratnih svog proizvoda.
 
Jadranko PrliƦ: U prvostupanjskoj presudi zanemareni su svi dokazi obrane
Ponedjeljak, 20 Ožujak 2017
Uzorak Slike

Na MeĆ°unarodnom kaznenom sudu za bivÅ”u Jugoslaviju u Den Haagu poĆØela je žalbena rasprava u sluĆØaju Å”estorice bosanskohercegovaĆØkih Hrvata osuĆ°enih za ratne zloĆØine nad muslimanima u BiH. 
 
VIDEO PrliƦev odvjetnik Karnavas: Prvostupanjsku presudu bacite u smeƦe, ponovno ĆØitajte dokaze!
Ponedjeljak, 20 Ožujak 2017
Uzorak Slike

Michael Karnavas, odvjetnik Jadranka PrliƦa istaknuo je tijekom rasprave pred žalbenim vijeƦem MeĆ°unarodnog kaznenog suda za bivÅ”u Jugoslaviju (ICTY) u Haagu kako Sudsko vijeƦe u prvostupanjskoj presudi PrliƦu i ostalima nije uvažilo dokaze o tomu zbog ĆØega je i kako formirana Herceg Bosna. TakoĆ°er, rekao je kako su Hrvati proglaÅ”eni krivima jer su najmalobrojniji konstitutivni narod u BiH.
 
Život u Stocu se normalizirao: Korizmena veĆØer u srediÅ”tu gradiƦa na Bregavi
Ponedjeljak, 20 Ožujak 2017

Uzorak Slike

Udruga graĆ°ana ā€œInicijativaā€ Stolac uz potporu stolaĆØkog župnika don Rajka MarkoviƦa upriliĆØila je ā€œBiblijsku korizmenu veĆØerā€. U srediÅ”tu Stoca okupili su se mladi te ĆØitanjem tekstova iz Biblije i pjevanjem duhovnih glazbi unijeli neÅ”to posve novo u korizmeno vrijeme. 

 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeęa » Kraj »»

Stranice 58 - 73 od 14526