Kontakt: Ova email adresa je zatiena od spam robota, nije vidljiva ako ste iskljuili Javascript
Živko Budimir istupio iz HSP-a, osniva novu 'Stranku pravde i povjerenja'
etvrtak, 07 Oujak 2013
Uzorak SlikePredsjednik FBiH Živko Budimir odluèio je napustiti Hrvatsku stranku prava BiH, gdje je obnašao funkciju èlana Predsjedništva. Kako je kazao na današnjoj konferenciji za novinare, osnovat æe novu stranku. U obrazloženju svoje odluke, Budimir je kazao kako æe novu stranku osnovati do kraja ožujka, a njezina osnivaèka sjednica trebala bi biti krajem svibnja.

"Razlog istupanja iz HSP-a je, prije svega, nefunkcioniranje stranaèkih tijela i izostanak stranaèke politike i stavova po kljuènim pitanjima politièkog života u BiH, kao i izostanak podrške stranaèkih tijela i same stranke u mojim aktivnostima vezanim za zaštitu digniteta braniteljske populacije i insistiranju na zakonitosti djelovanja u procesu revizije braniteljske populacije", kazao je Budimir.

Kako kaže, sudjelovanje u vlasti prihvatio je sa namjerom djelovanja u svrhu poboljšanja pozicije hrvatskog naroda u Federaciji BiH, što bi u konaènici omoguæilo, kazao je, poboljšanje pozicije Hrvata u cijeloj BiH.

"Naèin na koji je HSP voðena u protekle dvije godine i odnosi koji su vladali unutar Stranke jasan su pokazatelj da te ideje nisu bile istovjetne svima u vodstvu HSP-a, te da su neslaganja i razlike nepremostive, pa je stoga nemoguæe moje daljnje djelovanje u HSP-u BiH", pojasnio je predsjednik FBiH.

On tvrdi kako njegovo mišljenje dijeli i dio èlanstva stranke iz koje je danas istupio te on oèekuje njihovo pridruživanje novoj politièkoj stranci na èijem bi se Budimir trebao nalaziti. Potvrdio je kako æe ta nova stranka izaæi veæ na sljedeæim Opæim izborima naredne godine.

"Svrha svake politièke stranke i njenog djelovanja je biti aktivan sudionik politièkog života, a to se može jedino ako se izlazi na izbore", kazao je Budimir te dodao kako stranku formira zbog graðana BiH i zbog osobnog nezadovoljstva sadašnjim politièkim prilikama u našoj zemlji.

Upitan o eventualnoj saradnji sa Željkom Komšiæem, koji takoðer osniva stranku, Budimir je kazao kako bi pristupio njegovoj politièkoj stranci da dijele politièke svjetonazore, što nije sluèaj.

"Ja BiH ne vidim kao graðansku državu. Uvažavam èinjenicu da u BiH žive tri naroda i politièka stranka u kojoj æu ja djelovati æe respektirati tu èinjenicu, to æe biti jedna od osnova stranke", pojasnio je Budimir te dodao kako nova stranka koju osniva neæe imati nikakav nacionalni predznak.

"Radni naziv imena je Stranka pravde i povjerenja", kazao je Budimir na današnjoj konferenciji za novinare.

Budimir je dodao i to kako se nada da æe odluku po pitanju imenovanja sudaca Ustavnog suda FBiH donijeti u tijekom sljedeæeg tjedna, nakon što budu završene dodatne provjere kandidata. 

KLIX.ba

 
« Prethodna   Sljedea »