Kontakt: Ova email adresa je zaštięena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript
FOTO: Bijelo Polje osvojilo malonogometnu Ligu Hercegovine
Ponedjeljak, 29 Kolovoz 2011
Uzorak SlikeƈAPLJINA - Pred oko 2500 gledatelja iz cijele Hercegovine ekipa Bijelog Polja u finalnoj utakmici pobijedila je ekipu Gabela Polja i tako osvojila naslov prvaka malonogometne Lige Hercegovine. Nakon rezultata 2:2 u regularnom dijelu utakmice, Mostarci su bili s(p)retniji pri izvoĆ°enju šesteraca. Pobjedu je sa dvije obrane donio Marin ŠunjiƦ, koji je zamijenuo glavnog golmana i obranio dva šesterca, te tako ekipi Bijelog Polja osigurao laskavu titulu prvaka malonogometne Lige Hercegovine.
 
Uzorak Slike

Odigravanje utakmica finala Lige Hercegovine bio je neviĆ°eni malonogometni i uopƦe sportski spektakl na novoizgraĆ°enom sportskom centru u ƈapljini. Za ukupno ozraĆØje pobrinuo se veliki broj navijaĆØa domaƦeg Gabela Polja, kao i navijaĆØa Bijelog Polja, koji su glasnim navijanjem, pjesmom, pa ĆØak i sirenama i bengalkama dobrili svoje ekipe u nastojanju osvajanja titule prvaka Lige.

Uzorak Slike

VeĆØer je otvorila utakmica za treƦe mjesto, u kojoj su snage odmjerili Vidovo Polje (Stolac) i Meljakuša (Posušje). Prvo poluvrijeme u potpunosti pripada ekipi Meljakuše, koju u 14. minuti susreta u vodstvo dovodi Denis MiliƦeviƦ, da bi samo dvije minute kasnije Dario Penava povisio rezultat na 2:0, a s tim rezultatom odlazi se na poluvrijeme.

Uzorak Slike

U 7. minuti drugog poluvremena Boris LuĆØiƦ poveƦava prednost Meljakuše na 3:0, nakon ĆØega se StoĆØani vraƦaju u igru te preko Borisa KatiĆØiƦa u 13. minuti drugog poluvremena postižu prvi zgoditak, da bi Ivan Šutalo samo tri minute nakon toga smanjio na 3:2. Iznenadno približavanje StoĆØana trnzulo je Posušake, koji su do kraja utakmice ĆØuvali loptu i uspjeli saĆØuvati rezutat 3:2 i na taj naĆØin osvojiti naslov treƦeplasirane ekipe malonogometne Lige Hercegovine.

Uzorak Slike

U finalnoj utakmici sastale su se ekipe Gabela Polja (ƈapljina) i Bijelog Polja (Mostar). Sam poĆØetak utakmice bio je pravi spektakl, s obzirom da su navijaĆØi Gabela Polja razvili transparente u na više mjesta na tribinama upalili crvene baklje te tako doslovce cijelo igralište ''obojili'' u crveno.
 
Uzorak Slike
 
Bijelo Polje dolazi u vodstvo u 6. minuti preko Marina ŠunjiƦa, a rezultatom 1:0 za Bijelo Polje otišlo se na poluvrijeme. U drugom poluvremenu Tomislav Dodig izjednaĆØava rezultat na 2:1, da bi Ivan Pehar postigao zgoditak za vodstvo Gabela Polja 2:1, što je izazvalo erupciju oduševljenja na tribinama. No sreƦa domaƦih igraĆØa i navijaĆØa nije dugo trajala, jer je ekipa Bijelog Polja preko Damira MišiƦa izjednaĆØila na 2:2 i tako utakmicu odvela u produžetke, odnosno u izvoĆ°enje šesteraca. 
 
Uzorak Slike
 
Za ekipu Bijelog Polja prva dva zgoditka iz šesterca postigli su Ivan Pehar i Mate Paponja, dok su za Bijelo Polje uspješni bili Brano Kolobara i Damir MišiƦ. Tada trener Bijelog Polja vadi iz igre golmana i u igru ubacuje golmana - igraĆØa, Marina ŠunjiƦa, koji prvo brani šesterac Stipi Dodigu, potom postiže zgoditak, te opet brani šesterac Slavenu KrnjiƦu, da bi uspješnim izvoĆ°enjem konaĆØnu toĆØku na i stavio Antonio MikuliƦ.
 
Uzorak Slike

Po završetku utakmice dodijeljene su nagrade najboljim ekipama i igraĆØima. Predsjednik Organizacijskog odbora turnira Zdravko PranjiƦ uruĆØio je nagrade najboljem vrataru Danijelu Paponji (Gabela Polje), najboljem strijelcu Borisu KatiĆØiƦu (Vidovo Polje), najboljem igraĆØu (Marinu ŠunjiƦu), a nagrada za fair - play momĆØad uruĆØena je ekipi Roškog Polja.

Pehar treƦeplasiranoj ekipi, ekipi Meljakuše, uruĆØio je predsjednik Sportskog saveza opƦine ƈapljina Dominik Lubina. Mandatar Vlade HNŽ-a Denis LasiƦ uruĆØio je pehar drugoplasiranoj ekipi, ekipi Gabela Polja, dok su pehar najboljoj ekipi, ekipi Bijelog Polja uruĆØili naĆØelnik opƦine ƈapljina dr. Smiljan VidiƦ i gradonaĆØelnik grada Mostara Ljubo BešliƦ. Prijelazni pehar VeĆØernjeg lista ekipi Bijelog Polja uruĆØio je glavni urednik sportske rubrike Velimir BegiƦ.

Uzorak Slike

ƈapljina se pokazala kao odliĆØan domaƦin i organizator ovog masovnog i popularnog sportskog natjecanja, a posebice treba istaknuti veliki angažman i trud tek nedavno osnovanog Sportskog saveza opƦine ƈapljina, koji se zaista potrudio sa sve proĆ°e bez ikakvih problema te da se svi u ƈapljini osjeƦaju kao kod kuƦe. 

Uzorak Slike

'Ovo je jako dobra promocija opƦine ƈapljina koja u protekle dvije godine bilježi velike uspjehe svojih sportaša, kako u pojedinaĆØnim tako i u ekipnim sportovima. U opƦini ƈapljina dosta se drži do sportskog života, što sa sobom nosi odliĆØne rezultate. Stoga smo prezadovoljni ĆØinjenicom da smo bili domaƦin sportskog dogaĆ°aja kao što je Liga Hercegovine, a po komentarima gostiju može se zakljuĆØiti kako smo zaista bili jako dobar domaƦin'' - istiĆØe naĆØelnik opƦine ƈapljina dr. Smiljan VidiƦ.

Uzorak Slike

Ni navijaĆØi nisu krili svoje oduševljenje, kako prikazanim nogometom, tako i novoizgraĆ°enim sportskim centrom u ƈapljini, koji je u novom ruhu doĆØekao Ligu Hercegovine. Druženje i zajedniĆØka zabava ekipa nastavili su se do kasno u noƦ.

Uzorak Slike

Uzorak Slike
 
Uzorak Slike

Foto i tekst: CAportal.info

 
Sljedeęa »