Kontakt: Ova email adresa je zatiena od spam robota, nije vidljiva ako ste iskljuili Javascript
Momèad Krehin Graca treæi put osvojila laskavi naslov pobjednika Lige
Nedjelja, 14 Kolovoz 2011
Uzorak SlikeÈITLUK - Vrlo iskusna i izuzetno kvalitetna momèad Krehin Graca pobjednik je 9. izdanja MNL MZ opæine Èitluk, u kojoj su sudjelovale 22 ekipe s 250 igraèa, odigrano 69 utakmica te postignuto èak 399 pogodaka. Naime, u subotnjem spektakularnom finalnom susretu pred 2.000 navijaèa na velikom travnjaku Gradskog stadiona Bare, izuzetno kvaliteta i borbena momèad Krehin Graca uspjela je tek nakon izvoðenja jedanaesteraca pobijediti snažnu momèad Donje Blatnice rezultatom od 5:2

U u regularnom vremenu rezultat je bio 1:1) i tako zasluženo po treæi put osvojiti laskavi naslov pobjednika tog prestižnog natjecanja. Tom pobjedom momèad Krehin Graca stekla je pravo nastupa na ovogodišnjem turniru pobjednika opæinskih natjecanja koje æe se od 19. do 26 kolovoza održati u Èapljini, gdje æe dostojno predstavljati svoju MZ i opæinu Èitluk.

Uzorak Slike
Momèad Krehin Graca s pobjednièkim peharom

Uoèi finalnog susreta na èitluèkim Barama okupilo se više od 2.000  vatrenih navijaèa obiju momèadi, oboružanih transparentima, majicama, trubama, bubnjevima i ostalim sportskim rekvizitima, kako bi bodrili svoje ljubimce. Stjecao se dojam da su se u nedjelju na Èitluèke Bare preselili svi puèani Blatnice i Krehin Graca.

Uzorak Slike
Drugoplasirana momèad Donje Blatnice 

Dres s brojem 82 za Mirka Filipoviæa           

Finalni susret bio je prava prigoda da se obilježi jubilarna 60. obljetnica utemeljenja bivšeg NK Mladost iz Krehin Graca. Stoga je na poèetku utakmice jedinom živuæem igraèu tog kluba, 92-godišnjem Mirku Filipoviæu na sveèan naèin uruèen dres s brojem 82, što su gledatelji popratili dugotrajnim i burnim pljeskom.

Uzorak Slike

Kad je dan znak za poèetak utakmice, tribine su se zatresle od snažne podrške navijaèa obiju momèadi. Gromoglasno, ali vrlo korektno i fer navijanje i pjesma trajali su tijekom cijele utakmice.                       

Od samog poèetka obje su momèadi zaigrale kvalitetno i oprezno pokušavajuæi brzim napadima ugroziti protivnièku mrežu. Iako su se lijepe akcije, nizale s obje strane, stjecao se dojam da je momèad Krehin Graca bila spremnija, preuzimala inicijativu i dominirala terenom. 

Veæ u 11. minuti Ivo Lovriæ imao je vrlo izglednu priliku, ali je  njegov udarac efektno zaustavio vratar D. Blatnice Stanislav Galiæ. Izvrsnu prigodu za Krehin Gradac propustio je Darko Planiniæ u 16. minuti kada je lopta prohujala iznad grede. Ubojiti napadi Krehin Graca isplatili su se u 27. minuti susreta kada  je Kristijan Æavar  u munjevitom napadu s 18 metara efektnim pogotkom savladao inaèe izvrsnog vratara Blatnice Stanislava Galiæa i doveo Krehin Gradac u vodstvo 1:0. Nakon njegova pogotka nastupila je neviðena euforija i dugotrajne ovacije gledatelja.

U drugom poluvremenu nastavljena je dominacija Graèana.  Udarac kapetana Darka Planiniæa u 55. minuti zaèuðujuæe je obranio Srtanislav Galiæ. Tri minuta kasnije, Ivo Lovriæ je zatresao gredu i na noge podigao sve gledatelje.

Uzorak Slike

Pri kraju susreta bBlatnièani su se naprosto „probudili“ i svim snagama krenuli u napad.  Šok za navijaèe Graca nastupio je u 75. minuti kada je odbijenu loptu vratara Adrijana Dujmoviæa, prihvatio lukavi kapetan Blatnice Andrija Sušac te izvrsnim udarcem izjednaèio rezultat na 1:1 vrativši tako nadu svojoj momèadi. Kako se do kraja susreta rezultat nije mijenjao, o pobjedniku morali odluèivati jedanaesterci.  Bolji u izvoðenju penala bili su igraèi Krehin Graca te su na kraju sasvim zasluženo slavili pobjedu od 5:2,  što je izazvalo golemo oduševljenje njihovih navijaèa koji su utrèali na teren i sa svojim ljubimcima  po treæi put dugo proslavljali treæi naslov pobjednika MNL MZ opæine Èitluk.

Zaslužna priznanja najboljima

Na kraju je èitluèki naèelnik Ivo Jerkiæ pobjednièkoj momèadi uruèio zlatne medalje i pobjednièki pehar Športskog saveza Brotnja, kojeg je preuzeo Darko Planiniæ – Ziko. Medalje i pehar uruèeni su i drugoplasiranoj momèadi Donje Blatnice kao i treæeplasiranoj ekipi Meðugorja koja je proteklog èetvrtka u borbi za treæe mjesto savladala snažnu ekipu Gradniæa tek nakon izvoðenja penala rezultatom 13:12 (u regularnom toku bilo je 5:5).

Uzorak Slike

Kažimo i to da je Josip Jole Dujmovoviæ iz pobjednièke Momèadi Krehin Graca proglašen za najboljeg igraèa, a Igor Brkiæ izBiletiæa (priznanje preuzeo njegov kolega Tomislav Prusina) a za najboljeg strijelca Lige s postignutih 14 pogodaka. Istodobno, naslovom najboljeg vratara Lige zasluženo se okitio vratar Donje Blatnice Stanislav Galiæ.

Uzorak Slike

Treba istaknuti èinjenicu kako je ovogodišnja 9. po redu MNL MZ opæine Èitluk protekla u sportskom ozraèju bez veæih incidenata, što treba zahvaliti vrhunskoj organizaciji ljudi iz Sportskog saveza Brotnjo te  igraèima i navijaèima koji su se ponašali vrlo korektno, bez psovki i vrijeðanja. 

Kažimo na kraju da je ovogodišnje finale MNL MZ opæine Èitluk imalo i humanitarni karakter. Naime, sav prihod koji je ostvaren prodajom ulaznica namijenjen je za potrebe Odjela fizijatrije Sveuèilišne klinièke bolnice Mostar. 

Uzorak Slike

Pobjednici slavili do zore

Presretni što su peti put nastupili u finalu i po treæi put zasluženo osvoji prestižni naslov pobjednika Lige, nekoliko stotina navijaèa i igraèa Krehin Graca s upaljenim automobilskim sirenama krenulo je ulicama Èitluka, a potom prema Domu kulture u Krehin Gracu gdje su feštali i veselili se do kasno u noæ. Njima su se u slavlju pridružili svi i mještani te brojni gosti i uzvanici. Za tu su prigodu slavljenici pripremili obilje peèene janjetine, napretek jela s roštilja i ostalih  specijaliteta, a vino i pivo toèili su se hektolitrima. Uz pjesmu i glazbu, druženje i slavlje Graèana  trajalo je do kasno u noæ.


Gradski stadion na Barama. Gledatelja 2.000.  Strijelci iz igre: 1:0 - Kristijan Æavar (27.), 1:1 - Andrija Sušac (75.), a iz penala : 2:1 - Tomislav Cvitanoviæ, 2:2 - Tomo Sušac, 3:2 - Josip Jole Dujmoviæ, 4:2 - Darko Planiniæ te konaènih 5:2 - Marinko Karaèiæ.

Glavni sudac Mateo Musa. Pomoæni suci Vinko Æoriæ, i Jure Musa.Opunomoæenik: Tomislav Krasiæ.

KREHIN GRADAC: Andrijano Dujmoviæ, Josip Dujmoviæ, Marin Pehar, Josip Jole Dujmoviæ, Marin Pehar, Darko Planiniæ, Kristijan Æavar, Ivo Lovriæ, Marinko Karaèiæ, Tomislav Cvitanoviæ, Robert Filipoviæ, Mario Dujmoviæ, Nikica Pehar, Tomo Planiniæ, Krešo Planiniæ, Mihael Dugandžiæ, Ivo Karaèiæ, Dario Martinoviæ. Predstavnik momèadi: Pero Dujmoviæ. Šef struènog stožera Tomislav: Filipoviæ. Trener: Jozo Planiniæ.

DONJA BLATNICA: Stanislav Galiæ, Marko Galiæ, Andrija Sušac, Marin Bevanda, Ivan Planiniæ, Dario Gagro, Marin Galiæ, Tomo Sušac, Ivan Šimunoviæ, Davor Gagro, Danijel Bevanda, Josip Galiæ, Zoran Barbariæ, Ivan Buliæ, Mario Galiæ, Ivan Barbariæ, Danijel Galiæ, Dragan Galiæ i Toni Galiæ. Predstavnik momèadi: Milenko Barbariæ.Šef struènog stožera : Drago Barbariæ. Trener: Draženko Barbariæ.

Mile PAVLOVIÆ

 
« Prethodna   Sljedea »