Kontakt: Ova email adresa je zatiena od spam robota, nije vidljiva ako ste iskljuili Javascript
Zasluženim pobjedama nastup u velikom finalu izborile momèadi Donje Blatnice i Krehin Graca
Utorak, 09 Kolovoz 2011
Uzorak SlikeBLIZANCI - Sve je odluèeno: u finalu ovogodišnje MNL MZ opæine Èitluk igrat æe momèadi Donje Blatnice i prošlogodišnjeg branitelja naslova  Krehin Graca. Odluka o tome „pala“ je u ponedjeljak naveèer u spektakularnim polufinalnim susretima Gradniæi - Donja Blatnica i Meðugorje - Krehin Gradac, koji su pred 3.000 gledatelja odigrani na ŠC u Blizancima. 

Ugoðaj na tim susretima bio je doista velièanstven, pun emocija, gromoglasnog bodrenja, pljeska za svaku dobru akciju i svaki dobar potez igraèa. Bio je to velièanstven sportski spektakl koji æe se dugo pamtiti kako po kvaliteti igre svih momèadi, tako i po ponašanju igraèa i navijaèa, koji su, kao i na svim dosadašnjim susretima, pokazali visoku razinu tolerancije, fer i korektne igre i navijanja. Buduæi da se izravno odluèivalo koja æe momèad nastupiti u velikom finalnom susretu za osvajanje laskavog naslova pobjednika 9. izdanja MNL MZ opæine Èitluk, navijaèi su se naprosto natjecali tko æe koga nadjaèati.

Uzorak Slike
Polufinale su pratili brojni navijaèi
 

Gradniæi – Donja Blatnica 1:2 (0:2)

Prvi polufinalni susret izmeðu snažnih momèadi Gradniæa i Donje Blatnice predstavljao je pravi užitak za gledatelje. Uz gromoglasno bodrenje pristiglih gotovo svih puèana iz te dvije MZ, obje su ekipe od poèetka odmah krenule s ubojitim napadima. Veæ u 6. minuti nezaustavljivi Andrija Sušaæ – Pajdo maestralnim je pogotkom doveo ekipu Donje Blatnice u vodstvo 1:0. Buduæi da je tim pogotkom svojoj momèadi odškrinuo vrata za finale, uslijedilo je veliko slavlje igraèa i navijaèa. U nastavku susreta Blatnièani su  preko Šimunoviæa opako zaprijetili, a potom je priliku za izjednaèenje imao igraè Gradniæa Kristijan Zubac.

Uzorak Slike
Momèad  Donje Blatnice – drugi put u finalu

Iako su igraèi Gradniæa pokušavali organizirati napade i izjednaèiti, to im nije uspjelo jer su ih smišljenom igrom u tome efektno zaustavljali Blatnièani i uzvraæali brzim protunapadima. Kvalitetna igra i uigranost igraèa Donje Blatnice brzo im se isplatila jer je veæ u 16. minuti prekrasnim pogotkom Marin Galiæ poveæao rezultat na 2:0 za svoju momèad. Da su Barbariæ i Galiæ imali malo više sreæe, vodstvo Blatnièana na poluvremenu moglo je biti i veæe.

Uzorak Slike

I drugi dio susreta bio je vrlo uzbudljiv i kvalitetan. Gradniæi su odmah krenuli s ubojitim napadima, ali je raspoloženi vratar Blatnièana  Stanislav Galiæ uspio obraniti nekoliko preciznih udaraca Pehara, Zupca i još nekih igraèa. Iako su se redale prigode s obje strane, rezultat se nije mijenjao sve do 35. minute. Tek tada je Boris Pehar izvrsnim pogotkom smanjio rezultat na 2:1 i Gradniæima vratio nadu. No iskusni Blatnièani do kraja su uspjeli saèuvati svoju mrežu i tako se po drugi put sasvim zasluženo plasirali u finale MNL MZ opæine n Èitluk.

Meðugorje - Krehin Gradac 2:4 (1:1)

Kako se i oèekivalo, i drugi susret izmeðu Meðugorja i branitelja naslova Krehin Graca bio je prava poslastica za gledatelje. Od poèetka do kraja obje su momèadi igrale vrlo kvalitetno, èesto napadale, dobro se branile, prikazale niz lijepih akcija, dobrih udaraca (èak i u gredu) i još boljih obrana vratara. Bio je to susret vjeèitih rivala, kvalitetnih, iskusnih, snažnih i vrlo uigranih momèadi koje su blistale na terenu. Naprosto je to izgledalo kao svojevrsno finale prije finala.

Uzorak Slike
Branitelj naslova - momèad Krehin Graca peti put u finalu

Buduæi da je susret poèeo otvorenom i kvalitetnom igrom i brzim napadima s obje strane, veæ u 7. minuti Josip Dujmoviæ - Jole prekrasnim je pogotkom doveo Krehin Gradac u vodstvo 1:0 kojim je izazvao neviðene ovacije navijaèa. Uslijedila je kvalitetna igra s  obje strane,  redale su se prilike, a li se do kraja poluvremena rezultat nije mijenjao.

Uzorak Slike

U nastavku susreta Meðugorje je krenulo na sve ili ništa pokušavajuæi izjednaèiti rezultat, a Graèani su brzim protunapadima stalno uzvraæali  No, zahvaljujuæi izvrsnim  obranama vratara, rezultat se nije mijenjao sve do 33 minute susreta kada je talentirani i nezaustavljivi Stanislav Vasilj izjednaèio rezultat na 1:1. Unatoè svim pokušajima obiju momèadi, taj se rezultat do kraja susreta nije mijenjao pa su o pobjedniku odluèivali kazneni udarci. U izvoðenju penala  ekipa Krehin Graca bila je uspješnija i na kraju slavila pobjedu od 4:2. Velike zasluge za to pripadaju vrataru Andrijanu Dujmoviæu koji je obranio dva i uspješno realizirao jedan šesterac.  Tom pobjedom Krehin Gradac je izborio svoj peti nastup u finalu  MNL MZ opæine Èitluk i treæi æe put pokušati osvojiti naslov pobjednika tog prestižnog natjecanja.

Finale se igra u subotu, 13. kolovoza u 17 sati èitluèkim Barama

Kažimo i to da je natjecateljsko povjerenstvo odluèilo kako æe se susret za 3. mjesto  izmeðu Gradniæa i Meðugorja igrati u èetvrtak, 11. kolovoza, u 21 sat na ŠC u Blizancima, a spektakularni finalni susret ovogodišnje MNL MZ opæine Èitluk održat æe u subotu, 13. kolovoza, u 17 sati na veliko travnjaku Gradskog stadiona Bare u èitluku kada se oèekuje rekordan broj gledatelja.

Mile PAVLOVIÆ

 
« Prethodna   Sljedea »