Kontakt: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript
Usvojen novi Statut općine Čitluk
Utorak, 01 Travanj 2008
The image “http://www.brotnjo-online.com/images/vijesti_foto/statut_opcine_citluk.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.ČITLUK - Dvadesetdeveta sjednica Općinskog vijeća općine Čitluk održana je jučer u Maloj dvorani KIC-a. Na sjednici je usvojen novi Statut općine Čiltuk kojim se uređuju poslovi Općine, organizacija i rad njezinih organa, njezini akti i financiranje, sudjelovanje građana u lokalnoj samoupravi, javnost rada, suradnja Općine s drugim jedinicama lokalne samouprave i druga pitanja.

Novi Statut je izrađen u suradnji s Misijom OESS-a u sklopu projekta Ugovor, a najvažnije izmjene odnose se na promjene koje se tiču Zakona o državnoj službi, Zakona o sukobu interesa i Zakona o slobodi pristupa informacijama, novine koje donosi Izborni zakon te Zakon o izravnom izboru općinskih načelnika.

Na sjednici je usvojen i Poslovnik o radu Vijeća kojim se uređuje ustrojstvo i rad toga Tijela, Izvješće o radu Kulturno-informativnoga centra Čitluk, te je dana suglasnost na imenovanje Zdenke Pehar na mjesto ravnateljice Dječjeg vrtića Čitluk.

Na 29. sjednici Vijeća usvojena je Odluka o dodijeli socijalnih stipendija u akademskoj 2007./2008. godini na temelju koje će se dodijeliti 10 stipendija za studente s područja općine Čitluk.

Pod točkom razno predstavljene su aktivnosti projekta GAP-a.  Predstavljeno je i idejno rješenje buduće zgrade Općine Čitluk u sklopu koje će biti šalter dvorana.

Brotnjo.info/Citluk.ba 

 
« Prethodna   Sljedeća »