Kontakt: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript
Počela Malonogometna liga MZ općine Čitluk – Brotnjo 2011.
Utorak, 21 Lipanj 2011
Uzorak SlikeSLUŽANJ - U ponedjeljak navečer pod reflektorima prekrasnog ŠC na  Služnju svečano je obilježen početak ovogodišnje Malonogometne lige MZ općine Čitluk, koju već devetu godinu zaredom uspješno organiziraju Športski savez Brotnja i Odbor mjesnih zajednica te općine. Tom spektakularnom sportskom događaju nazočilo je više od 600 zaljubljenika u mali nogomet. 

U ime pokrovitelja natjecanja – općine Čitluk, nazočnima se tom prilikom obratio čitlučki načelnik Ivo Jerkić koji je istaknuo da je organiziranjem MNL MZ postignut pun pogodak jer je na području općine „izgrađeno dvadesetak sportskih centara na kojima se mladi svakodnevno okupljaju, igraju i druže i izbjegavaju tako opake poroke današnjeg vremena“. Načelnik je organizatorima čestitao na devetogodišnjem uspješnom organiziranju tog prestižnog natjecanja, momčadima poželio mnogo sportske sreće, pozvao ih na korektnu igru te označio službeni početak ovogodišnje Lige.

Uzorak Slike

Potom je čitlučki svećenik fra Robert Jolić zazvao Božji blagoslov na sve sudionike ovogodišnjeg natjecanja te igrače i navijače pozvao na poštenu, fer i borbenu igru i navijanje bez grubosti i psovki.

Uzorak Slike

U tri susreta prvog kola A skupine postignuto čak 20 pogodaka

Svečanost je nastavljena trima susretima prvog kola A skupine. Čast da odigraju prvi susret ovogodišnje Malonogometne lige MZ općine Čitluk pripala je momčadima Čitluk Sela i Donjeg Velikog Ograđenika. Iako su obje momčadi igrale kvalitetno i borbeno, pobjedu od 2:1 na kraju je slavila nešto iskusnija momčad Čitluk Sela. Pogotke za Čitluk Selo postigli su : Luka Pehar u 10. i Pero Sušac u 13. minuti, a jedini pogodak za D. V. Ograđenik postigao je Stipe Šarac dvije minute prije kraja susreta.

Drugi susret donio je više uzbuđenja jer su se sastali domaća momčad Služnja i gosti iz Čalića. Taj susret završen je uvjerljivom pobjedom Čalića rezultatom 6:4. Prvo poluvrijeme Čalići su dominirali terenom i taj dio susreta završili rezultatom 5:1 u svoju korist. Služanj je u nastavku zaigrao na sve ili ništa i do 33. minute uspio smanjiti rezultat na 4:5. Minutu prije kraja Čalići su postigli još jedan pogodak i pobijedili sa 6:4. Pogotke za Čaliće postigli su: Božo Sušac u 2. i 39. minuti, Pero Sušac u 5. i 14., Ivan Sabljić u 8. i Mateo Musa u 15. minuti, a za Služanj. Toni Turudić u 6. i 25., Ivan Bulić u 24. i Danijel Bradvica u 33. minuti.   

Nakon uzbudljive i kvalitetne borbe, treći susret te večeri između momčadi Biletića i Gornjih Hamzića završio je zasluženom i uvjerljivom pobjedom Biletića rezultatom 5:2 (3:1). Pogotke za Biletiće postigli su Tomislav Prusina u 3. i 29. minuti, Igor Brkić u 14.,  Marin Klarić u 16. i Hrvoje Brkić u 39. minuti, a za G. Hamziće: Ivan Prusina u 2. i Mario Aralo u 25. minuti.

Sudjeluje čak 23 momčadi

Kako smo doznali od Tome Krasića, predsjednika natjecateljskog povjerenstva, u ovogodišnjem natjecanju MNL MZ općine Čitluk - "Brotnjo 2011.“ sudjeluje 23 momčadi MZ, koje su raspoređene u četiri skupine.

Uzorak Slike

Susreti će se igrati na 13 sportskih centara u isto toliko MZ i to svakoga radnog dana od ponedjeljka do petka pod reflektorima u večernjim satima. Sukladno propozicijama, natjecanje u prvom krugu održavat će se po jednokružnom bod-sustavu i principu svatko sa svakim, s tim da će gotovo svaka momčad biti domaćin u jednom kolu. Potom će po tri najbolje plasirane momčadi iz svake skupine nastaviti natjecanje u drugom krugu. Ukoliko sve protekne kako je predviđeno, finale bi se trebalo održati sredino kolovoza na velikom travnjaku stadiona Bare u Čitlku, kada će se odlučivati o pobjedniku Lige koji će općinu Čitluk predstavljati na Međuopćinskom natjecanju općinskih pobjednika u Čapljini.

Veliko zanimanje

Treba reći da već punih devet godina za natjecanja u Malonogometnoj ligi MZ u cijelom Brotnju vlada golemo zanimanje. To najbolje potvrđuje činjenica da je svaki susret proteklih godina pratilo nekoliko stotina, a one u završnici i više tisuća navijača. Budući da se susreti igraju po MZ imaju i da redovito imaju i prestižno obilježje, oni predstavljaju pravu feštu za svaku MZ i jedinstvenu prigodu za sve pučane da dođu bodriti svoje ljubimce.

Dosadašnji pobjednici

Svake godine nakon finalnog susreta pobjednička momčad u svoj MZ priređuje veliko slavlje na kojem se okupe svi pučani, na ražnju redovito završi cijelo stado janjaca, a domaća vina, pivo i sokovi besplatno se toče hektolitrima. Tako je bilo i 2003. kada je naslov pobjednika MNL MZ općine Čitluk pripao Međugorju, te 2004. i 2006. kada je slavila momčad Čitluk grada, i 2005. kada su na pobjednički tron zasjeli malonogometaši Donjih Hamzića, i 2007. kada je titula pripala Krehin Gracu, 2008. kada je slavila ekipa Čitluk sela, kao 2009. kad je trijumfirala momčad Dobrog Sela te lani kada je ponovo slavila momčad Krehin Graca. A tko će slaviti ove godine  ostaje da se vidi.

Mile PAVLOVIĆ

 
« Prethodna   Sljedeća »