Kontakt: Ova email adresa je zatiena od spam robota, nije vidljiva ako ste iskljuili Javascript
Poèela Malonogometna liga MZ opæine Èitluk – Brotnjo 2011.
Utorak, 21 Lipanj 2011
Uzorak SlikeSLUŽANJ - U ponedjeljak naveèer pod reflektorima prekrasnog ŠC na  Služnju sveèano je obilježen poèetak ovogodišnje Malonogometne lige MZ opæine Èitluk, koju veæ devetu godinu zaredom uspješno organiziraju Športski savez Brotnja i Odbor mjesnih zajednica te opæine. Tom spektakularnom sportskom dogaðaju nazoèilo je više od 600 zaljubljenika u mali nogomet. 

U ime pokrovitelja natjecanja – opæine Èitluk, nazoènima se tom prilikom obratio èitluèki naèelnik Ivo Jerkiæ koji je istaknuo da je organiziranjem MNL MZ postignut pun pogodak jer je na podruèju opæine „izgraðeno dvadesetak sportskih centara na kojima se mladi svakodnevno okupljaju, igraju i druže i izbjegavaju tako opake poroke današnjeg vremena“. Naèelnik je organizatorima èestitao na devetogodišnjem uspješnom organiziranju tog prestižnog natjecanja, momèadima poželio mnogo sportske sreæe, pozvao ih na korektnu igru te oznaèio službeni poèetak ovogodišnje Lige.

Uzorak Slike

Potom je èitluèki sveæenik fra Robert Joliæ zazvao Božji blagoslov na sve sudionike ovogodišnjeg natjecanja te igraèe i navijaèe pozvao na poštenu, fer i borbenu igru i navijanje bez grubosti i psovki.

Uzorak Slike

U tri susreta prvog kola A skupine postignuto èak 20 pogodaka

Sveèanost je nastavljena trima susretima prvog kola A skupine. Èast da odigraju prvi susret ovogodišnje Malonogometne lige MZ opæine Èitluk pripala je momèadima Èitluk Sela i Donjeg Velikog Ograðenika. Iako su obje momèadi igrale kvalitetno i borbeno, pobjedu od 2:1 na kraju je slavila nešto iskusnija momèad Èitluk Sela. Pogotke za Èitluk Selo postigli su : Luka Pehar u 10. i Pero Sušac u 13. minuti, a jedini pogodak za D. V. Ograðenik postigao je Stipe Šarac dvije minute prije kraja susreta.

Drugi susret donio je više uzbuðenja jer su se sastali domaæa momèad Služnja i gosti iz Èaliæa. Taj susret završen je uvjerljivom pobjedom Èaliæa rezultatom 6:4. Prvo poluvrijeme Èaliæi su dominirali terenom i taj dio susreta završili rezultatom 5:1 u svoju korist. Služanj je u nastavku zaigrao na sve ili ništa i do 33. minute uspio smanjiti rezultat na 4:5. Minutu prije kraja Èaliæi su postigli još jedan pogodak i pobijedili sa 6:4. Pogotke za Èaliæe postigli su: Božo Sušac u 2. i 39. minuti, Pero Sušac u 5. i 14., Ivan Sabljiæ u 8. i Mateo Musa u 15. minuti, a za Služanj. Toni Turudiæ u 6. i 25., Ivan Buliæ u 24. i Danijel Bradvica u 33. minuti.   

Nakon uzbudljive i kvalitetne borbe, treæi susret te veèeri izmeðu momèadi Biletiæa i Gornjih Hamziæa završio je zasluženom i uvjerljivom pobjedom Biletiæa rezultatom 5:2 (3:1). Pogotke za Biletiæe postigli su Tomislav Prusina u 3. i 29. minuti, Igor Brkiæ u 14.,  Marin Klariæ u 16. i Hrvoje Brkiæ u 39. minuti, a za G. Hamziæe: Ivan Prusina u 2. i Mario Aralo u 25. minuti.

Sudjeluje èak 23 momèadi

Kako smo doznali od Tome Krasiæa, predsjednika natjecateljskog povjerenstva, u ovogodišnjem natjecanju MNL MZ opæine Èitluk - "Brotnjo 2011.“ sudjeluje 23 momèadi MZ, koje su rasporeðene u èetiri skupine.

Uzorak Slike

Susreti æe se igrati na 13 sportskih centara u isto toliko MZ i to svakoga radnog dana od ponedjeljka do petka pod reflektorima u veèernjim satima. Sukladno propozicijama, natjecanje u prvom krugu održavat æe se po jednokružnom bod-sustavu i principu svatko sa svakim, s tim da æe gotovo svaka momèad biti domaæin u jednom kolu. Potom æe po tri najbolje plasirane momèadi iz svake skupine nastaviti natjecanje u drugom krugu. Ukoliko sve protekne kako je predviðeno, finale bi se trebalo održati sredino kolovoza na velikom travnjaku stadiona Bare u Èitlku, kada æe se odluèivati o pobjedniku Lige koji æe opæinu Èitluk predstavljati na Meðuopæinskom natjecanju opæinskih pobjednika u Èapljini.

Veliko zanimanje

Treba reæi da veæ punih devet godina za natjecanja u Malonogometnoj ligi MZ u cijelom Brotnju vlada golemo zanimanje. To najbolje potvrðuje èinjenica da je svaki susret proteklih godina pratilo nekoliko stotina, a one u završnici i više tisuæa navijaèa. Buduæi da se susreti igraju po MZ imaju i da redovito imaju i prestižno obilježje, oni predstavljaju pravu feštu za svaku MZ i jedinstvenu prigodu za sve puèane da doðu bodriti svoje ljubimce.

Dosadašnji pobjednici

Svake godine nakon finalnog susreta pobjednièka momèad u svoj MZ prireðuje veliko slavlje na kojem se okupe svi puèani, na ražnju redovito završi cijelo stado janjaca, a domaæa vina, pivo i sokovi besplatno se toèe hektolitrima. Tako je bilo i 2003. kada je naslov pobjednika MNL MZ opæine Èitluk pripao Meðugorju, te 2004. i 2006. kada je slavila momèad Èitluk grada, i 2005. kada su na pobjednièki tron zasjeli malonogometaši Donjih Hamziæa, i 2007. kada je titula pripala Krehin Gracu, 2008. kada je slavila ekipa Èitluk sela, kao 2009. kad je trijumfirala momèad Dobrog Sela te lani kada je ponovo slavila momèad Krehin Graca. A tko æe slaviti ove godine  ostaje da se vidi.

Mile PAVLOVIÆ

 
« Prethodna   Sljedea »