Kontakt: Ova email adresa je zatiena od spam robota, nije vidljiva ako ste iskljuili Javascript
MNL Brotnjo 2010: U finalu Krehin Gradac i Èerin (FOTO)
Utorak, 10 Kolovoz 2010
Uzorak SlikeBLIZANCI - Sve je odluèeno: u finalu ovogodišnje MNL MZ opæine Èitluk –igrat æe momèadi Krehin Graca i Èerina. Odluka o tome „pala“ je u ponedjeljak naveèer u spektakularnim polufinalnim susretima Krehin Gradac-Biletiæi i Èerin-Meðugorje, koji su pred 2.500 gledatelja odigrani na ŠC u Blizancima. 

Ugoðaj na tim susretima bio je doista velièanstven, pun emocija, gromoglasnog bodrenja, pljeska za svaku dobru akciju i svaki dobar potez igraèa. Bio je to velièanstven sportski spektakl koji æe se dugo pamtiti kako po kvaliteti igre svih momèadi, tako i po ponašanju igraèa i navijaèa, koji su, kao i na svim dosadašnjim susretima, pokazali visoku razinu tolerancije, fer i korektne igre i navijanja.

Uzorak Slike

Opremljeni bubnjevima, trubama, zastavama, majicama, i drugom sportskom opremom, navijaèi sve èetiri momèadi, poglavito Krehin Graca, cijele su veèeri buèno navijali, pjevali i pljeskali i bodrili svoje ljubimce. Buduæi da se izravno odluèivalo koja æe momèad nastupiti u finalnom susretu za osvajanje laskavog naslova pobjednika Lige, navijaèi su se naprosto natjecali tko æe koga nadjaèati.

Uzorak Slike

Stoga treba odati veliko priznanje organizatorima, igraèima i navijaèima jer je, unatoè znaèenju utakmica, sve prošlo u pravom rijetko viðenom sportskom ozraèju, bez grubosti i bez jednog incidenta, a navijanje, kako to i prilièi ponosnim, diènim i nadasve plemenitim Brotnjacima,  bez uvreda, psovki, prijetnji i nedoliènosti. Dakako i suðenje je bilo jako dobro.

Uzorak Slike

Krehin Gradac - Biletiæi 3:0

Kako se i oèekivalo, prvi susret izmeðu Krehin Graca i Biletiæa  bio je prava poslastica za gledatelje. Od poèetka do kraja obje su momèadi igrale vrlo kvalitetno, èesto napadale, dobro se branile, prikazale niz lijepih akcija, dobrih udaraca (èak i u gredu) i još boljih obrana vratara.

Uzorak Slike
Momèad Krehin Graca

Prvi pogodak postignut je tek u 16. minuti kada je, nakon jedne izvrsno osmišljene akcije, Kristijan Franjo Æavar prekrasnim pogotkom doveo momèad Krehin Graca u vodstvo od 1:0 kojim je izazvao neviðene ovacije navijaèa. Uslijedila je kvalitetna igra obiju momèadi i bezuspješni pokušaji Biletiæa da izjednaèe rezultat. No, zahvaljujuæi izvrsnim obranama vratara, rezultat se nije mijenjao sve do pred kraj utakmice. Dvije minute prije kraja susreta ponovo se iskazao Kristijan Franjo Æavar i poveæao rezultat na 2:0 za Krehin Gradac. Posljednje dvije minute Biletiæi su krenuli i s vratarom u napad kako bi nešto uèinili. To iskoristio lukavi Andrijano Dujmoviæ i preciznim šutom poveæao rezultat na konaènih i zaslužnih 3:0 za Krehin Gradac. Tako æe Krehin Gradac s ostvarenim svim pobjedama u ovogodišnjem natjecanju, po èetvrti put igrati u finalu.

Uzorak Slike

Èerin – Meðugorje 2:1

I drugi polufinalni susret izmeðu Èerina i Meðugorja predstavljao je pravi užitak za gledatelje. Uz gromoglasno bodrenje pristiglih gotovo svih puèana iz te dvije MZ, poglavito iz Èerina, obje su ekipe od poèetka odmah krenule s ubojitim napadima.

Uzorak Slike
Momèad Èerina 

Veæ u 10. minuti nezaustavljivi Ivan Pinjuh-Baka izvrsnim je pogotkom doveo ekipu Èerina u vodstvo 1:0. Buduæi da je tim pogotkom svojoj momèadi odškrinuo vrata za finale, uslijedilo je nezapamæeno slavlje igraèa i navijaèa. Iako su u nastavku igraèi Meðugorja pokušavali organizirati napade i izjednaèiti, to im nije uspjelo jer su ih smišljenom igrom u tome efektno zaustavljali Èerinjani i uzvraæali brzim opasnim protunapadima. Kvalitetna igra i uigranost igraèa Èerina brzo im se isplatila jer je prekrasnim pogotkom Ivan Petrina-Šnjura u posljednjoj minutu prvog dijela susreta poveæao rezultat na 2:0 za svoju momèad.

Uzorak Slike
Veselje Èerinjana

I drugi dio susreta bio je vrlo uzbudljiv i kvalitetan. Meðugorje je èinilo sve kako bi smanjilo rezultat. Tek dvije minute prije kraja izvrsnim pogotkom Ante Èiliæ je smanjio rezultat na 2:1 i Meðugorju vratio nadu. No iskusni Èerinjani do kraja su uspjeli saèuvati svoju mrežu i tako se po drugi put sasvim zasluženo plasirali u finale MNL MZ opæine  Èitluk.

Uzorak Slike

Finale 15. kolovoza u 17,30 sati na èitluèkim Barama

Kažimo i to da je natjecateljsko povjerenstvo odluèilo kako æe se susret za 3. mjesto  izmeðu Meðugorja i Biletiæa igrati u èetvrtak, 12. kolovoza, u 21 sat na ŠC u Blizancima, a spektakularni finalni susret ovogodišnje MNL MZ opæine Èitluk održat æe u nedjelju, 15. kolovoza, u 17,30 sati na veliko travnjaku Gradskog stadiona Bare u èitluku kada se oèekuje rekordan broj gledatelja.

Mile PAVLOVIÆ

 
« Prethodna   Sljedea »