Kontakt: Ova email adresa je zatiena od spam robota, nije vidljiva ako ste iskljuili Javascript
Plasman u polufinale izborili Meðugorje, Èerin, Krehin Gradac i Biletiæi
Petak, 06 Kolovoz 2010
Uzorak SlikeÈITLUK - U uzvratnim èetvrtfinalnim susretima, koji su se igrali u srijedu i èetvrtak, plasman u polufinale ovogodišnje Malonogometne lige MZ opæine Èitluk izborile su momèadi Meðugorja, Èerina, Krehin Graca i Biletiæa. Prva dva uzvratna susreta odigrana su u srijedu kasno naveèer na SC u Donjem Malom Ograðeniku, a pratilo ih je nekoliko stotina navijaèa. 

Bio je to pravi sportski spektakl pod reflektorima SC Gradina u kojem su posjetitelji uživali u  kvalitetnoj i fer igri i pravim majstorijama malonogometaša.

Pobjede slavili  Èerin i Meðugorje

Posebno uzbudljiv bio je uzvratni susret izmeðu Gradniæa i Èerina. Iako su obje momèadi igraèe borbeno i pokazale visoku kvalitetu igre, ipak je na kraju zasluženu pobjedu od 4:2 pripala iskusnijoj i uigranijoj momèadi Èerina. Kako je prvi èetvrtfinalni susret u Dobrom Selu završen bez pobjednika (1:1), tom znaèajnom pobjedom Èerin se zasluženo plasirao u polufinale ovogodišnje Lige MZ.

Drugi uzvratni susret izmeðu Gornje Blatnice i Meðugorja, koji se takoðer igrao su srijedu naveèer u D.M. Ograðeniku, kao što se i oèekivalo, završen je pobjedom Meðugorja s visokih 6:0. Buduæi da je i u prvom susretu u Dobrom Selu momèad Meðugorja bila vrlo uèinkovita i slavila pobjedu od 5:0, zasluženo se plasirala u polufinale, s velikim izgledima da zaigra i u finalu.

Uzorak Slike
Detalj sa susreta Krehin Gradac – Èitluk Selo (4:1) 

Krehin Gradac i Biletiæi idu dalje

Druga dva uzvratna èetvrtfinalna susreta odigrana su u èetvrtak naveèer na SC u Tepèiæima gdje se okupilo 500-njak vatrenih navijaèa koji su vrlo buèno, ali izuzetno korektno bodrili svoje ljubimce.

Prvi uzvratni susret izmeðu favorizirane momèadi Krehin Graca i ove godine oslabljena ekipe Èitluk Sela, protekao je u nizu dobro organiziranih akcija, lijepih poteza pojedinaca, brojnih udaraca i obrana vratara te èak pet postignutih pogodaka. Iako su igraèi Èitluk Sela od poèetka svim silama pokušavali nešto uèiniti, iskusni nogometaši Krehin Graca to im nisu dopustili. Veæ u prvom poluvremenu Krehin Gradac stekao prednost od 2:0 te u drugom dijelu susreta postigli još dva efektna zgoditka. Unatoè tomu što su igrali dobro,  igraèi Èitluk Sela uspjeli su postiæi tek jedan pogodak, pa je na kraju Krehin Gradac zasluženo slavio pobjedu od 4:1. Kako je Krehin Gradac i u prvom susretu pobijedio s visokih 4:0, zasluženo se plasirao u poluzavršnicu Lige.

Buduæi da je prvi èetvrtfinalni susret izmeðu Biletiæa i Èitluk Grada u Donjim Hamziæima završio bez pobjednika (3:3), uzvratni susret izmeðu te dvije izuzetno kvalitetne i borbene momèadi donio je mnogo uzbuðenja i neizvjesnosti. Obje su momèadi od samog poèetka krenule s munjevitim napadima. Izmjenjivale su se brojne dobro pripremljene akcije i snažni udarci s obje strane, ali su vratari izvrsnim obranama spašavali svoju mrežu. Sredinom prvog poluvremena Èitluk Grad dolazi u vodstvo od 1:0. Biletiæi pokušavaju uzvratiti, no sve njihove pokušaje zaustavljaju iskusni igraèi i vratar Èitluk Grada. Nakon mnoštva pokušaja, snažnih i preciznih udaraca igraèa te fenomenalnih obrana vratara obje momèadi, ekipa Biletiæa je tek sredinom drugog poluvremena uspjela izjednaèiti rezultat na 1:1. Unatoè grèevitim nastojanjima obje momèadi da postignu pobjedonosni pogodak, taj se rezultat nije mijenjao pa su na kraju o pobjedniku odluèi šesterci. Više sreæe u izvoðenju šesterca imali su igraèi Biletiæa i na kraju pobijedili s 6:5 te euforièno proslavili svoj plasman u polufinale.

Uzorak Slike
Detalj sa susreta Biletiæi – Èitluk Grad (6:5)  

Polufinale u ponedjeljak

Od Tomislava Krasiæa, predsjednika natjecateljskog povjerenstva, doznali smo da æe se polufinalni susreti igrati veæ u ponedjeljak na Športskom centru u Blizancima. U prvom susretu u 21. sat za plasman u finale borit æe se Krehin Gradac i Biletiæi, a u drugom, koji poèinje u 22 sata, snage æe odmjeriti Meðugorje i Èerin. Kako æe se u ponedjeljak u Blizancima izravno odluèivati o finalistima ovogodišnje MNL MZ opæine Èitluk jer uzvratnih susreta neæe biti, oèekuje se da æe se na tom sportskom spektaklu okupiti oko 2.000 navijaèa kako bi dali podršku svojim momèadima.

Doznali smo, takoðer, da bi se finalni susret ovogodišnje Lige na velikom travnjaku Gradskog stadiona Bare u Èitluku trebao održati do kraja iduæeg tjedna, a najvjerojatnije u petak, 13. kolovoza, kada æe se znati tko æe biti  pobjednik ovogodišnjeg prestižnog natjecanja.

Bez ijednog incidenta

Treba reæi da je ugoðaj na posljednjim, ali i na svim ostalim ovogodišnjim susretima susretima, bio doista velièanstven, pun emocija, gromoglasnog bodrenja, pljeska za svaku dobru akciju i potez igraèa. Bili su to doista velièanstveni sportski spektakli koji æe se dugo pamtiti kako po kvaliteti igre svih momèadi, tako i po ponašanju igraèa i navijaèa, koji su, kao i na svim dosadašnjim susretima, pokazali visoku razinu tolerancije, fer i korektne igre i navijanja. Svake se veèeri buèno navijalo, pjevalo i pljeskalo svojim ljubimcima, a navijaèi su se naprosto natjecali tko æe koga nadjaèati. Stoga treba odati veliko priznanje organizatorima i navijaèima jer je, unatoè znaèenju utakmica, sve prošlo u pravom sportskom fair playu, bez ijednog incidenta, a navijanje, kako to i prilièi, bez uvreda, psovki, prijetnji i bilo kakve grubosti. Dakako da su tome uvelike pridonijeli i suci koji su korektno odraðivali svoj dio posla. Primijetili smo jedino da je ove godine na stadionima bilo nešto manje navijaèa nego dosadašnjih godina.

Mile PAVLOVIÆ

 
« Prethodna   Sljedea »