Kontakt: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript
Održana sjednica Koordinacije završnice liga Hercegovine
Srijeda, 21 Srpanj 2010
Uzorak SlikeMOSTAR - Jučer je Međužupanijska koordinacija za općinska malonogometna natjecanja mjesnih zajednica imala u Mostaru važan sastanak. Predstavnici općinskih natjecanja iz Čapljine, Čitluka, Gruda, Ljubuškog, Mostara, Posušja, Stoca, Širokog Brijega i Tomislavgrada u mostarskom su hotelu Ero održali sjednicu na kojoj je doneseno nekoliko zanimljivih odluka, prijedloga, vezanih za završnicu liga koja bi se ovoga ljeta trebala održati u Mostaru.

Utvrđen kalendar

Završnica liga mjesnih zajednica Hercegovine trebala bi početi 18. kolovoza. Trajala bi oko pet dana i održala bi se na jednom od terena u mostarskoj općini.

- Ove se godine u natjecanje uključila Čapljina, koja je dvije sezone apstinirala od natjecanja, tako da ove godine imamo devet momčadi u završnici. Svima nam je drago što se krug sudionika proširio u odnosu na prošlu godinu, kazao je na sjednici Mile Prusina, predstavnik Koordinacije.

Uzorak Slike

U Mostaru bi se ovoga ljeta trebala igrati završnica hercegovačkih liga. Posebno će povjerenstvo obići terene na kojima bi se trebala odigrati završnica, te će nakon toga donijeti odluku gdje bi se završnica zapravo i trebala odigrati. Ta bi se opcija trebala dogovoriti već na idućoj sjednici. Inače, na završnici bi igrale po tri momčadi u po tri skupine. Prvoplasirane momčadi bi osigurale nastup u polufinalu, a u polufinale bi išla i najbolja drugoplasirana momčad. Na sjednici je takav sustav prihvaćen. Diskusija se povela i na temu oko statusa Koordinacije.

Pod kapu udruge HZ HB

Dogovoreno je da Međužupanijska koordinacija za općinska malonogometna  natjecanja mjesnih zajednica podnese zahtjev za ulazak pod kapu udruge Hrvatske zajednice Herceg Bosna, te na taj način uđe i u sastav Odbora za šport te udruge kako bi spomenuto tijelo koje vodi natjecanje na razini Hercegovine dobilo još veći legitimitet. Inače, Koordinacija bi trebala biti registrirana kao udruga. Naglašeno je kako su već obavljeni sastanci s Vladimirom Šoljićem, predsjednikom udruge Hrvatske zajednice Herceg Bosna, te kako je i on izrazio simpatije prema toj ideji.

Pogled.ba

 
« Prethodna   Sljedeća »