Kontakt: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript
Provedena rasprava o Statutu općine Čitluk
Srijeda, 26 Ožujak 2008
The image “http://www.brotnjo-online.com/images/vijesti_foto/javna_rasparava_statut.jpg” cannot be displayed, because it contains errors.ČITLUK - U utorak, 25. ožujka u Maloj dvorani KIC-a održana je javna rasprava o Nacrtu statuta općine Čitluk. Tajnik čitlučkog OV Ivo Bevanda obraćajući se nazočnima kazao je da razlozi za donošenje novoga statuta općine Čitluk proizlaze iz obveze da Općina uskladi Statut s odredbama Zakona o načelima lokalne samouprave u Federaciji Bosne i Hercegovine te zbog činjenice što je od donošenja postojećeg Statuta općine Čitluk došlo do izmjene većeg broja propisa/zakona.

 

Bevanda je istaknuo kako je Statut općine Čitluk urađen u suradnji s članovima Misije OESS-a i da se najvažnije izmjene u Statutu odnose na: promjene koje se tiču Zakona o državnoj službi, Zakona o sukobu interesa i Zakona o slobodi pristupa informacijama te novine koje donosi Izborni zakon te Zakon o izravnom izboru općinskih načelnika.

Statut je najvažniji pravni akt kojim se uređuju poslovi Općine, organizacija i rad njezinih organa, njezini akti i financiranje, sudjelovanje građana u lokalnoj samoupravi, javnost rada, suradnja Općine s drugim jedinicama lokalne samouprave i druga pitanja.

– Današnja javna rasprava dio je aktivnosti u sklopu projekta Ugovor i mi već dvije godine uspješno surađujemo s općinom Čitluk. Ovo je program čiji je cilj jačanje lokalne demokracije i komunikacije između lokalnih vlasti i građana – rekla je predstavnica Misije OESS-a BiH, Michaela Seitz, koordinatorica Odjela za demokratizaciju Misije OESS-a Mostar.

Raspravi su nazočile predstavnice Misije OESS-a BiH, u ime ovlaštenog predlagatelja općinskog načelnika, tajnik Ureda načelnika Mario Rozić, članovi Odbora za Statut i Poslovnik Općinskog vijeća Čitluk i predstavnici mjesnih zajednica.

Brotnjo.info/Citluk.ba 

 
« Prethodna   Sljedeća »