Kontakt: Ova email adresa je zatiena od spam robota, nije vidljiva ako ste iskljuili Javascript
EUFOR poruèio huškaèima rata: Ukoliko doðe do sukoba spremni smo intervenirati u kratkom roku
Srijeda, 29 Oujak 2017

Uzorak Slike

Mirovne snage Europske unije (EUFOR) u BiH upozorile su domaæe lidere da su spremni u kratkom roku intervenirati ukoliko doðe do novih sukoba u BiH.

Reuters prenosi kako raste zabrinutost Europske unije zbog dogaðaja u Jugoistoènoj Europi, a posebno zbog separatistièkih težnji u BiH, parlamentarnog bojkota u Crnoj Gori i obnovljenih napetosti izmeðu Srbije i Kosova. 

"Puno je postignuto, ali puno se može opet izgubiti", izjavio je zapovjednik EUFOR-a u BiH general-bojnik Anton Waldner na sveèanosti obilježavanja zapovjedništva EUFOR-a u Sarajevu. Mediji podsjeæaju kako EUFOR na teritoriji BiH ima rasporeðenih 800 vojnika. 

Waldner je rekao kako politièki predstavnici imaju najmoæniji kljuè u svoj rukama, a da EUFOR još uvijek ima pravo u vrlo kratkom vremenu znaèajno pojaèati broj vojnika na prostoru BiH. 

"Neæu se ustruèavati pozvati rezervne snage ako to bude potrebno", kazao je Waldner, prenosi Klix.ba. 

EUFOR-ov novi šef za operacije general James Everard izjavio je kako postoji igra vanjskih utjecaja u široj regiji zapadnog Balkana i da u sluèaju BiH te igre mogu utjecati na napredak zemlje. 

Zapadni èelnici optužili su Rusiju kako manipulira politièkim dogaðajima u regiji, a što je Rusija negirala.

Brotnjo.info

 
« Prethodna   Sljedea »