Kontakt: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript
EUFOR poručio huškačima rata: Ukoliko dođe do sukoba spremni smo intervenirati u kratkom roku
Srijeda, 29 Ožujak 2017

Uzorak Slike

Mirovne snage Europske unije (EUFOR) u BiH upozorile su domaće lidere da su spremni u kratkom roku intervenirati ukoliko dođe do novih sukoba u BiH.

Reuters prenosi kako raste zabrinutost Europske unije zbog događaja u Jugoistočnoj Europi, a posebno zbog separatističkih težnji u BiH, parlamentarnog bojkota u Crnoj Gori i obnovljenih napetosti između Srbije i Kosova. 

"Puno je postignuto, ali puno se može opet izgubiti", izjavio je zapovjednik EUFOR-a u BiH general-bojnik Anton Waldner na svečanosti obilježavanja zapovjedništva EUFOR-a u Sarajevu. Mediji podsjećaju kako EUFOR na teritoriji BiH ima raspoređenih 800 vojnika. 

Waldner je rekao kako politički predstavnici imaju najmoćniji ključ u svoj rukama, a da EUFOR još uvijek ima pravo u vrlo kratkom vremenu značajno pojačati broj vojnika na prostoru BiH. 

"Neću se ustručavati pozvati rezervne snage ako to bude potrebno", kazao je Waldner, prenosi Klix.ba. 

EUFOR-ov novi šef za operacije general James Everard izjavio je kako postoji igra vanjskih utjecaja u široj regiji zapadnog Balkana i da u slučaju BiH te igre mogu utjecati na napredak zemlje. 

Zapadni čelnici optužili su Rusiju kako manipulira političkim događajima u regiji, a što je Rusija negirala.

Brotnjo.info

 
« Prethodna   Sljedeća »