Kontakt: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript
Baka sa Zrinjskim na mini pripremama u Međugorju
Subota, 25 Ožujak 2017

Uzorak Slike

Nogometaši Zrinjskog pod vodstvom Blaža Bake Sliškovića i njegovih suradnika odradili su jučer u Sportskom centru u Međugorju vrlo jak i intenzivan trening snage i brzine.

“Sprave za mučenje”

Nogometaši su se “družili” s različitim rekvizitima i “spravama za mučenje”. Bio je takav prvi od dva jučerašnja treninga nogometaša Blaža Bake Sliškovića. Nešto nam je na treninzima odmah bilo vidljivo. Kad Baka govori na treningu, ne čuje se muha. S novim šefom struke Blažom Bakom Sliškovićem našli smo se u hotelu Grande Casa koji se nalazi odmah uz igrališta Sportskog centra u Međugorju i malo ćaskali o nekadašnjim danima.

Osim Zrinjskog i Premijer lige BiH, i Hajduk je bio tema, budući da je za te momčadi bila vezana i moja malenkost prateći brojne utakmice koje je Baka vodio kao igrač i trener. Posebno je to bio slučaj kada je vodio Brotnjo na Barama, a i dovodeći Hajduk na pripreme u Međugorje. Još kao trener Hajduka Baka je često na mini pripreme dolazio u Međugorje. I baš tada kada je dolazio s Hajdukom u ovo poznato marijansko svetište Hajduk je doveo nadomak naslova. Kasnije je nepravedno otjeran i za njegov rad naslov je želio pokupiti Štimac. Od te sezone Hajduk više nikad nije bio prvak...

Uvijek kada Zrinjski i Hajduk traže novog trenera, obvezno se u krugu kandidata nađe Baka Slišković, realno legenda tih dvaju klubova. U Mostaru se nadaju kako Slišković može plemiće izvesti iz krize. Inače, jutarnji trening protekao je u vježbama s tegovima, konopcima i drugim rekvizitima. S igračima je radio pomoćni trener Mario Ivanković, a Blaž Baka Slišković i njegov pomoćnik Dalibor Daba Cvitković su pratili rad igrača. U poslijepodnevnim satima trening je bio s loptom i uigravale su se taktičke kombinacije koje će se primjenjivati na idućim utakmicama.

Danas s Olimpicom

Tijekom treninga koji se održavao na tribine je stigao i Mario Prskalo Unana. Sačekao je da se trening završi i s Bakom je otišao na kavu budući da su veliki prijatelji. Danas u 15.30 sati plemići igraju prijateljski susret sa sarajevskim Olimpicom u Mostaru. Nakon utakmice Mostarci se vraćaju u Međugorje i nastavljaju mini pripreme. Vodstvo i igrači Zrinjskoga smješteni su u hotelu Grande Casa u okviru zelenog parka koji se nalazi u samom Sportskom centru.

Marijan Sivrić / Večernji List
 
« Prethodna   Sljedeća »