Kontakt: Ova email adresa je zatiena od spam robota, nije vidljiva ako ste iskljuili Javascript
FOTO: Održan dan otvorenih vrata studija Fizièke kulture
Subota, 25 Oujak 2017

Uzorak Slike

Studij fizièke kulture - FPMOZ ugostio je vrhunske sportaše i sportske djelatnike prilikom èega je predstavljen plan i program studija kao i naglašena važnost tjelesne aktivnosti u današnje vrijeme.

U prostorima Kampusa 2 FPMOZ-a u Rodoèu okupilo se oko 150 maturanata i profesora tjelesne i zdravstvene kulture iz cijele Hercegovine na manifestaciji pod nazivom „Dan otvorenih vrata studija fizièke kulture“.

Program manifestacije otvorio je prodekan FPMOZ-a i proèelnik studija fizièke kulture dr.sc. Marin Æorluka koji je pozdravio sve prisutne i ukazao na važnost kineziologije kao interdisciplinarne znanosti u suvremenom svijetu u kojem se nedostatak kretanja prepoznaje kao jedan od glavnih problema velikog broja izrazito negativnih utjecaja na èovjeka. Stoga su, kako nastava tjelesnog i zdravstvenog odgoja, tako i sportski klubovi i rekreativni sadržaji koji podrazumijevaju tjelesnu aktivnost kroz èitav životni vijek sve važniji i važniji. Samim tim zanimanje kineziologa postaje prepoznato na tržištu rada koje studentima fizièke kulture, odnosno buduæim magistrima kineziologije otvara moguænost zaposlenja u nastavi tjelesnog i zdravstvenog odgoja na svim razinama obrazovanja, u sportskim klubovima, u fitness i drugim rekreativnim centrima, u kineziterapiji, kao i u sportskom menadžmentu i širokom podruèju kineziološke rekreacije.

Doc.dr.sc Zoran Èuljak predstavio je program studija fizièke kulture koji se izvodi po nastavnom planu i programu usklaðenom po bolonjskom procesu, kao i struèni studij kineziologije koji daje moguænost vanrednog studiranja za sve vrhunske sportaše, trenere, i sportske djelatnike.

Svoje iskustvo studiranja na ovom studiji svim prisutnim uèenicima prenijeli su Željko Babiæ bivši izbornik hrvatske rukometne reprezentacije, Nikiša Kaleb rukometaš bivši hrvatski Olimpijac, Ivan Veliæ košarkaški trener, i Davor Vidaèak sportski direktor košarkaškog kluba Jolly iz Šibenika.

Nakon teorijskog dijela uslijedile su praktiène demonstracije studenata kako bi se prisutni uèenici upoznali sa praktiènim dijelom nastave koja je na ovom studiju neizbježna i èini razliku od ostalih studija Sveuèilišta u Mostaru.  Upravo ta praktièna nastava je najveæa draž ovog studija i èini studente prijateljima i pravom ekipom poruèila je studentica Anðela Breèiæ koja je u ovom studiju pronašla ostvarenje svog životnog poziva.

Nakon praktiènih radionica iz Gimnastike, Borilaèkih sportova, Kondicijske pripreme, Fitnesa i Aerobika, te plesnih koreografija nastavljeno je druženje i obilazak poluolimpijskog zatvorenog bazena studija fizièke kulture u Rodoèu. Velik interes uèenika za ovim studijem nama je pokazatelj važnosti i potrebe za tjelesnom aktivnosti u društvu, ali i odgovornost da kroz programe na našem studiju mladima pružimo znanja iz svih primijenjenih podruèja kineziologije od edukacije, sporta, kineziterapije do kineziološke rekreacije kako bi bili prepoznati na tržištu rada, poruèio je za kraj prodekan Æorluka, priopæeno je.Brotnjo.info
 
« Prethodna   Sljedea »