Kontakt: Ova email adresa je zaštięena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript
VIDEO Novi regulacijski plan mora zadovoljiti i privatni i javni interes
Petak, 24 Ožujak 2017
Uzorak Slike

U tijeku je izrada izmijenjenog regulacijskog plana za srediÅ”nji dio ƈitluka. Regulacijski plan ā€œBare 1ā€, koji je usvojen 2010. godine, doveo je do sukoba javnog i privatnog interesa. Izmjenama i dopunama plana trebale bi se zadovoljiti obje strane.

Vlasnici nekretnina u spornoj zoni mogu dostaviti svoje prijedloge koji Ʀe preko nadležnog organa doƦi do izraĆ°ivaĆØa plana, tvrtke Ecoplan koju je je za taj posao ovlastila OpƦina ƈitluk. IzraĆ°ivaĆØ Ć¦e zatim vidjeti Å”to je od toga izvedivo u okviru zakona, kazao je naĆØelnik Marin RadiÅ”iƦ.

ā€œZahtjevi investitora, dakle, privatnog i javnog interesa, ne mogu se odmah uskladiti. Treba naƦi neko najbolje rjeÅ”enje i za investitore, ali i za javni interes. Kod izrade ĆØesto investitori imaju želje napraviti objekte sa Å”to veƦom katosti, ali izraĆ°ivaĆØ plana mora voditi raĆØuna o tome da za sve te nove stambene jedinice osigura parkirni prostor i sve ostalo jer je nemoguƦe da u zoni obuhvata plana budu samo zgradeā€, naglaÅ”ava RadiÅ”iƦ.

Investitori i vlasnici zemljiÅ”ta ne kriju nezadovoljstvo provedbom dosadaÅ”njeg plana. InaĆØe, Odluku o izradi izmjena i dopuna Regulacijskog plana ā€œBare 1ā€ usvojilo je OpƦinsko vijeƦe na posljednjoj sjednici.

VijeƦnik OpƦinskog vijeƦa Jure Džida kaže kako se u proÅ”lom planu nije uvažavala rijeĆØ zainteresirane strane: ā€œNijedna primjedba, a ja sam ih stotine dostavio, nije ugraĆ°ena u plan. I ne može plan biti dobar, plan se radi za ljude koji žive u tom mjestu. Nakon sedam godina nijedan papir se nije izdao po regulacijskom planu. Nijedan metar puta nije se napravio, a te puteve, tu infrastrukturu trebala je napraviti OpƦina. Nijedan kvadratni metar zemlje nije se izuzeo da bi se mogla napraviti infrastruktura.ā€

U tvrtki Ecoplan Mostar kažu kako je doÅ”lo do sukoba investitora, tj. privatnog interesa i predstavnika opƦine, struke i nevladinih organizacija koji Å”tite javni interes.

Izrada novog plana ne bi trebala potrajati dulje od godinu dana, no kažu kako se zbog stalnih sukoba i nepredvidljivih komplikacija teÅ”ko držati predviĆ°enih rokova.



NaŔa TV
 
« Prethodna   Sljedeęa »