Kontakt: Ova email adresa je zatiena od spam robota, nije vidljiva ako ste iskljuili Javascript
Nadbiskup Hoser: Marijanska je pobožnost procvala u Meðugorju
Petak, 24 Oujak 2017

Uzorak Slike

Posebni æe izaslanik Svete Stolice, nadbiskup Henryk Hoser, krajem ovog mjeseca po prvi put posjetiti Meðugorje.

“Moja je uloga pozorno ispitati mjesno pastoralno stanje, osobito potrebe hodoèasnika. Trebao bih takoðer predložiti možebitne pastoralne inicijative za buduænost”, kazao je poljski nadbiskup u nedavnom razgovoru za portal Aleteia, dodajuæi kako æe njegovo poslanje imati iskljuèivo pastoralno obilježje.

Prvi susret s nuncijem

Papa Franjo u veljaèi je zadužio nadbiskupa Hosera da ide u Meðugorje kao posebni izaslanik Svete Stolice. Nadbiskup je rekao da æe se najprije susresti s apostolskim nuncijem u BiH, nadbiskupom Luigijem Pezzutom, te kardinalom Vinkom Puljiæem, a nakon toga æe se susresti s biskupom Ratkom Periæem, koji je na èelu Mostarsko-duvanjske biskupije, te franjevcima koji upravljaju svetištem u Meðugorju.

“Iznad svega, pozorno æu poslušati razlièita mišljenja i ispitati mjesno pastoralno stanje”, istaknuo je poljski nadbiskup. Nadbiskup Hoser naglasio je da nema razloga za zabrinutost jer Crkva još nije donijela sud o vjerodostojnosti ukazanjâ. Nakon što je pozvao na mirno išèekivanje konaènog suda Crkve, nastavio je: “Nije prvi put da Crkvi treba vremena u donošenju odluke, pogotovo jer su ova Marijina ukazanja znaèajno drugaèija od prijašnjih”, komentirao je biskup Hoser.

“Osim toga, to pitanje neæe ništa promijeniti u crkvenom nauku o marijanskom štovanju. Ako je marijanska pobožnost procvala u Meðugorju, ako toliko mnoštvo ide tamo, onda je to mjesto gdje æe se štovanje nastaviti, buduæi da se Gospu može štovati bilo gdje, posebno na onim mjestima gdje je to štovanje plodno”, istaknuo je Papin posebni izaslanik.

Pastoralna skrb važna

Meðugorje godišnje posjeti izmeðu 2 i 2,5 milijuna hodoèasnika iz cijeloga svijeta te se ubraja meðu najveæa katolièka hodoèasnièka mjesta. Iz tog razloga Crkva je zainteresirana za dobru pastoralnu skrb hodoèasnika.

Veèernji List
 
« Prethodna   Sljedea »