Kontakt: Ova email adresa je zatiena od spam robota, nije vidljiva ako ste iskljuili Javascript
Bagariæ: Možda planiraju opet izvesti tenkove kao što su to uèinili u sluèaju Hercegovaèke banke
etvrtak, 23 Oujak 2017

Uzorak Slike

Predsjednik Kluba poslanika HDZ-a BiH u Parlamentu Federacije BiH (FBiH) Jozo Bagariæ izjavio je kako je cilj onoga što rade bošnjaèki politièari u FBiH smjena svih legitimnih hrvatskih dužnosnika te da na njihova mjesta postave "Hrvate po zanimanju".

Bagariæ kaže kako je rezoluciju o osudi inicijative za federalizaciju BiH u federalnom Parlamentu izglasala svebošnjaèka rezervna koalicija, bez hrvatskih zastupnika, što govori o položaju, statusu, pravima i odnosu prema Hrvatima u FBiH.

- Nije ovo prvi put da to èine. Mnogo je takvih postupaka i situacija u kojima su Hrvati preglasani i u kojima uopæe nije bilo bitno što Hrvati misle. To je izuzetno loše i za FBiH, ali i za BiH - rekao je Bagariæ za "Glas Srpske".

On naglašava kako rezolucija nema bitan znaèaj u svom meritumu, ali da šalje lošu poruku, jer odražava kako Hrvate doživljavaju na ovom prostoru samo zašto što drugaèije misle o unutarnjem ureðenju FBiH i BiH.

- Hrvate izravno i neizravno proglašavaju neprijateljima ove zemlje - rekao je Bagariæ.

On smatra kako izlaz iz ove situacije leži u otvorenom razgovoru u parlamentima, ali ne metodom nametanja i brojanja ruku kao što je to bilo u sluèaju rezolucije.

Bagariæ je rekao da su Hrvati protiv modela graðanske opcije ustava, koji najavljuje SDP BiH, a po kojem bi nacionalne odrednice bile eliminirane, a BiH svedena na princip jedan èovjek jedan glas.

- Taj model je u suprotnosti s ustavima BiH i FBiH... Možda ovo sada što rade nije ništa drugo nego pripremanje za neki scenarij, za novo slanje tenkova na Hrvate kao na Hercegovaèku banku. Ne bi me iznenadilo da žele smijeniti hrvatskog èlana Predsjedništva BiH - rekao je Bagariæ i dodao da to Hrvate neæe obeshrabriti i zaustaviti.

SRNA

 
« Prethodna   Sljedea »