Kontakt: Ova email adresa je zaštięena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript
HT Eronet uz Dane Matice hrvatske
Srijeda, 22 Ožujak 2017
Uzorak Slike

SveĆØanoÅ”Ć¦u u Hrvatskome domu Hercega Stjepana KosaĆØe otvoreno je Mostarsko proljeƦe koje se ove godine odvija pod visokim pokroviteljstvom SrediÅ”njeg državnog ureda za Hrvate izvan RH, a generalni je sponzor manifestacije HT ERONET.

ā€žS ponosom mogu kazati da je HT ERONET uz Maticu hrvatsku Mostar i njezinu manifestaciju od samih poĆØetaka. Kao druÅ”tveno odgovorno poduzeƦe koje HT ERONET je upravo u ovoj manifestaciji prepoznao ogroman potencijal i poruku koju Å”alje. Kultura je oduvijek bila neÅ”to Å”to smo s radoÅ”Ć¦u podržavali i Å”to Ʀemo nastojati i dalje ĆØiniti. Stoga poseban naglasak stavljamo na potporu dvama znaĆØajnim kulturnim dogaĆ°ajima koji su Mostar pozicionirali na kulturni i umjetniĆØki zemljovid ovih prostora. Iznimno smo ponosni na ono Å”to rade ovi vrijedni i nadahnuti ljudi. Ono Å”to ja mogu obeƦati jest da Ʀe naÅ”u potporu imati i dalje. U trenucima kada je kultura na marginama naÅ”e svakodnevice, ono Å”to radi Matica hrvatska Mostar sa svojim podupirateljima, vrijedno je svakog poÅ”tovanja. Stoga PredsjedniÅ”tvu Matice i cijelome timu angažiranom oko Mostarskog proljeƦa, želim mnogo sreƦe i uspjeha i ove godine u ostvarenju planiranog programa, a publici koja Ʀe pratiti ove programe ā€“ istinski kulturni doživljaj. Iskoristio bih ovu prigodu i ĆØestitao svim MatiĆØarima na ĆØelu s akademikom Stjepanom DamjanoviƦem, veliku ā€“ 175. obljetnicu naÅ”e najstarije kulturne institucije, koja je, unatoĆØ svim burama i neverama razliĆØitih razdoblja, sve izdržala i ostala uspravna i ponosna na radost svih onih koji je doživljavaju kao istinsku vjeĆØnu svjetlostā€œ, kazao je predsjednik Uprave HT ERONET-a Vilim Primorac.

Uzorak Slike

Dani Matice hrvatske, svojim programom i ove godine potvrĆ°uju epitet jednoga od najboljih kulturnih dogaĆ°aja na ovim prostorima, za Å”to su veƦ do sada ovjenĆØani brojnim priznanjima. NazoĆØne je pozdravila prof. dr. Ljerka OstojiƦ, predsjednica Matice hrvatske Mostar.

ā€žU gotovo dva mjeseca umjetniĆØkog užitka, gledat Ʀemo 20-tak programa. S osobitom radoÅ”Ć¦u najavljujem gostovanje splitskoga HNK i 'Male Floramye' i 'Kneginje ĆØardaÅ”a' koju donosi zagrebaĆØka 'Komedija'. Hvala naÅ”im velikim prijateljima ā€“ županu splitsko-dalmatinskom Zlatku Ževrnji i gradonaĆØelniku Zagreba Milanu BandiƦu. I ove su godine pokazali koliko vole ovaj grad, ove ljude, ovo nebo i podneblje, i omoguƦili nam ponajljepÅ”e izvedbe s ovdaÅ”njih operetnih pozornica. I ostatak programa, sigurna sam, pružit Ʀe nam, svima zajedno, nesvakidaÅ”nji umjetniĆØki doživljajā€œ. Pokrovitelj veĆØeri otvorenja bila je Vlada HercegovaĆØko-neretvanske županije na ĆØelu s predsjednikom dr. Nevenkom Hercegom.

Uzorak Slike

Tijekom veĆØeri Velika povelja MH Mostar i Kristalna matica maestro Vjekoslav Å utej, utemeljena u znak sjeƦanja na pokojnog maestra Å uteja, zahvaljujuƦi kojemu su se i rodili MatiĆØini Dani u Mostaru za dugogodiÅ”nju uspjeÅ”nu suradnju, potporu i osobit doprinos realizaciji programa Mostarskog proljeƦa, dodijeljene su: Zvonku Milasu ā€“ državnom tajniku SrediÅ”njeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, županu Splitsko-dalmatinske županije Zlatku Ževrnji i uredniku Redakcije za kulturu BHT-a Dževdetu TuzliƦu. Dane Matice hrvatske u Mostaru sveĆØano je otvorio gradonaĆØelnik Ljubo BeÅ”liƦ, a sveĆØanosti je nazoĆØio i predsjednik Matice hrvatske akademik Stjepan DamjanoviƦ.

Uzorak Slike

Brotnjo.info

 
« Prethodna   Sljedeęa »