Kontakt: Ova email adresa je zaštięena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript
Privedena trojka pucala, palila, otimala, pa dolijala u ruke policiji!
Srijeda, 22 Ožujak 2017
Uzorak Slike

TrenutaĆØno u Tužiteljstvu u Mostaru traje sasluÅ”anje trojice osumnjiĆØenih za oružane pljaĆØke, koje su kao Hrvat, BoÅ”njak i Srbin, prema prijavi, ĆØinili od Jablanice preko Mostara do MeĆ°ugorja. Kako je Pogled.ba doznao, rijeĆØ je o Mariju BrkiƦu (27), Emiru MemiƦu (26) i NebojÅ”i BabajiƦu (28) iz Mostara, koji su, naime, od ranije poznati policiji. piÅ”e Pogled.ba.

Pretresi su izvrÅ”eni u viÅ”e opƦina u Hercegovini, a za ĆØetvrtim osumnjiĆØenim se joÅ” traga. NebojÅ”a je, kako se moglo ĆØuti prilikom privoĆ°enja, navodno Emirov Å”ogor i njegova uloga nije posve jasna, a viÅ”e o cijelom sluÅ”aju bi se trebalo znati nakon sasluÅ”anja. 

Njih se, izmeĆ°u ostaloga, sumnjiĆØi da su zajedno, 4. sijeĆØnja oko 18.40 sati, maskirani i s automatskim puÅ”kama, upali u poslovnicu Namexa u MeĆ°ugorju i oteli viÅ”e tisuƦa maraka, kao Å”to su i tjedan dana uĆØinili u poslovnici Konzuma u BiletiƦ Polju, na cesti Mostar- ƈapljina, gdje su na istovjetan naĆØin otuĆ°ili 1000 maraka iz blagajne. Tada su se dovezli u golfu 2, koji je prethodno ukraden u Mostaru te od kupca oteli Audi3, koji su poslije druge pljaĆØke i zapalili u blizini meĆ°ugorske komune Cinacolo.

Žrtva prethodne pljaĆØke putem Facebooka je tražila oteti Audi 3:

"SinoƦ oko 19:10h naÅ”ao sam se usred oružane pljaĆØke Konzuma u BiletiƦima. Upala su trojica sa automatima i maskama. Razbili su mi mobitel, polegli me na pod, ĆØizma na leĆ°ima i cijev "kalaÅ”a" uperena u potiljak. Nakon Å”to su odnijeli novac, ukrali su moj auto Audi A3 crni s tablicama (DU-763-CV). Na zadnjem braniku je bijela naljepnica na kojoj piÅ”e - mojstudio.com. Et' ukoliko vidite auto negdje javite unaprijed zahvaljujem. Nadam se da je teta iz trgovine dobro", navodilo se izmeĆ°u ostalog u Facebook statusu kupca koji je bio svjedokom oružane pljaĆØke u trgovaĆØkoj radnji Konzum u BiletiƦ Polju. 

TakoĆ°er, dovodi ih se i u vezu s dva sluĆØaja od 7.kolovoza proÅ”le godine, kada je ranjen vlasnik Tahir BaliƦ i orobljena benzinska crpke "Delta oil" u Jablanici Tahira BaliƦa, te kada je iste noƦi ukradenim vozilom opljaĆØkana i crpka "BC oil" u MeĆ°ugorju.

Taj pljaĆØkaÅ”ki pohod razbojnici su zapoĆØeli 15 minuta prije ponoƦi kada su maskirani doÅ”li na ctpku "Delta oil". Bili su naoružani puÅ”kom i piÅ”toljem, iz kojeg su BaliƦu pucali u noge tražeƦi novac. Hitac mu je prostrijelio jednu i oÅ”tetio drugu nogu, ali na sreƦu nije zadobio ozljede opasne po život. U trenutku pljaĆØke na crpki su osim njega bila joÅ” dva radnika koji nisu povrijeĆ°eni.

Razbojnici su ukrali oko 500 KM, a za bijega su napali Jasminu KavazoviƦ, kƦer vlasnika obližnjeg restorana, koja je toĆØila gorivo i od nje oteli vozilo "hjundai tuson". Ukradenim vozilom su pobjegli prema MeĆ°ugorju, gdje su oko dva 2 iza ponoƦi upali u ured "BC oil" i oteli utržak. I tada su pucali, ali, na sreƦu, nisu nikoga pogodili.

Automobil kojim su pobjegli pronaĆ°en je sutradan u naselju MaloÅ”eviƦi u južnom dijelu Mostara, a na zadnjem sjediÅ”tu je bio trag paleži. OĆØito su ga htjeli zapaliti, ali im to nije uspjelo jer se vatra sama ugasila nakon njihova odlaska. BaliƦeva kƦi Majda kazala je da su njezin otac Tahir i Jasmina preživjeli veliki Å”ok. Cijeli sluĆØaj su snimile kamere video-nadzore.

InaĆØe, spominje se da je i BrkiƦ usred dana i pred prolaznicima pucao za jednog incidenta prije nekoliko godina na mostarskom Rondou.

R.Soldo / Pogled.ba
 
« Prethodna   Sljedeęa »