Kontakt: Ova email adresa je zatiena od spam robota, nije vidljiva ako ste iskljuili Javascript
FOTO: Otvorena izložba (Re)konstrukcija i destrukcija
Srijeda, 22 Oujak 2017

Uzorak Slike

U ponedjeljak 20. ožujka u Galeriji kraljice Katarine Kosaèa u Mostaru službeno je otvorena  izložba (Re)konstrukcija i destrukcija, u organizaciji èlanova Društva povjesnièara umjetnosti Hercegovine (DPUmH).

Rezultati jednogodišnjeg rada na istoimenom projektu, prezentirani su javnosti kroz izložbu fotografija koje komparativno prikazuje stanje 25 dobara graditeljskog nasljeða Mostara prije posljednjeg rata, u usporedbi s današnjih stanjem istih graðevina. Izložbom se nastojalo ukazati na postojeæi odnos prema kulturnom nasljeðu grada Mostara, na važnosti kulturnog nasljeða i tradicije koju posjeduje, a ujedno ukazivanje na trenutne opasnosti kojima je to isto nasljeðe prepušteno. Prikazane devastacije i degradacije nisu nimalo utješne, one su dokaz nestajanja kulturnog identiteta Mostara, a njihovim prezentiranjem nastojalo se probuditi svijest graðana Mostara i okolice, te ukazati na važnost nasljeða i moguænost njegovog nestanka.

Izložbu je vodila Dajana Šudiæ Karaèiæ, ujedno èlan tima, dok su na samom otvorenju govorile Tatjana Miæeviæ Ðuriæ (predsjednica društva i voditeljica projekta), Martina Penava (Udruženje Asocijacija arhitekata), te Danijela Marija Boras (pomoænica federalne ministrice kulture i sporta). Otvorenje je dodatno obogaæeno glazbenom toèkom, Eminaprepoznatljivog mostarskog duha, projekcijom kratkog filma o nekadašnjem stanju Mostara, te bogatim katalogom u kojem su detaljno opisane izložene fotografije.

Projektni tim èine: Tatjana Miæeviæ Ðuriæ, Maja Gagro, Dajana Šudiæ Karaèiæ, Valerija Soldo Rešetar i Beat Èolak. Projektni tim ima u planu organizirati struèna vodstva i predavanja vezana za navedenu temu u vremenskom periodu u kojem æe postavka biti izložena za javnost.

Posjetitelji æe moæi vidjeti radove do 3.travnja 2017.Brotnjo.info
 
« Prethodna   Sljedea »