Kontakt: Ova email adresa je zatiena od spam robota, nije vidljiva ako ste iskljuili Javascript
Zastupnica Željana Zovko ugostila hrvatske posjetitelje povodom obilježavanja 60. obljetnice Rimskih
Srijeda, 22 Oujak 2017
Uzorak Slike

Zastupnica u Europskom parlamentu, Željana Zovko, ugostila je danas hrvatske posjetitelje iz društvenog života koji su sudjelovali na sveèanosti u povodu obilježavanja 60. obljetnice potpisivanja Ugovora u Rimu.

Predsjednik Europskog parlamenta Antonio Tajani otvorio je sveèanost, a Barbara Hendricks i austrijski pisac Robert Menasse održali su inspirativne govore o jaèanju europskog identiteta i problemu izbjeglica.

Nakon završene sveèanosti posjetitelji su zajedno sa zastupnicom Zovko sudjelovali na konferenciji pod nazivom „Parlament graðana“. Cilj konferencije je da europski graðani zajedno sa zastupnicima,u plenarnoj dvorani u Bruxellesu,raspravljaju o trenutaènom stanju u Europskoj uniji te o sadašnjim i buduæim izazovima s kojima se Unija suoèava. 751 europski graðanin danas je imao priliku sudjelovati u dijalogu s predstavnicima Parlamenta i raspravljati o nezaposlenosti mladih, globalizaciji, buduænosti Europske unije nakon Brexita, sigurnosti i zaštiti graðana, klimatskim promjenama te kako odgovoriti na sadašnje i buduæe izazove.

Zastupnica Zovko tom prigodom je izjavila da je ovo prilika da graðani na licu mjesta èuju što su to goruæi problemi s kojima se Europska unija suoèava. „Drago mi je što su hrvatski graðani danas direktno sudjelovali u debati o najboljem scenariju izgradnje buduænosti Europe.“

Brotnjo.info

 
« Prethodna   Sljedea »