Kontakt: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript
Ured za Hrvate izvan RH donio Odluku o dodjeli 500 studentskih stipendija
Utorak, 21 Ožujak 2017
Uzorak Slike

Temeljem provedenog Natjeèaja za dodjelu stipendija, Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske dodjeljuje 500 stipendija za akademsku godinu 2016./17. za upis ili za nastavak redovnog studija, od èega 100 stipendija za studij u Republici Hrvatskoj i 400 stipendija za studij u Bosni i Hercegovini.

Na Natjeèaj, koji je bio raspisan od 22. prosinca 2016. do 23. sijeènja 2017. u propisanom roku je zaprimljeno 2.223 prijave, od èega 1 prijava izvan roka. Od 1.789 prijava koje su u skladu s uvjetima, Povjerenstvo je bodovalo sve pristigle prijave i predložilo 500 kandidata za dodjelu stipendije (dokument u privitku: Odluka o dodjeli stipendija za akademsku godinu 2016./17.).

Stipendije se dodjeljuju za razdoblje od 10 mjeseci u akademskoj godini 2016./17. u mjeseènom iznosu od 700,00 kuna.

Kandidati kojima nije dodijeljena stipendija imaju pravo prigovora na Odluku o dodjeli stipendija. Pisani prigovor podnosi se putem pošte Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske u roku od 8 dana od dana objave Odluke na mrežnoj stranici Središnjeg državnog ureda (www.hrvatiizvanrh.hr), odnosno zakljuèno s 28. ožujka 2017. godine.

Studenti koji su ostvarili pravo na stipendiju naknadno æe biti obaviješteni o datumu zakljuèivanja Ugovora o stipendiranju.

Molimo studente koji su ostvarili pravo na stipendiju, a u meĂ°uvremenu su ostvarili pravo na neku drugu stipendiju, ili su veæ korisnici druge stipendije, da o tome obavijeste Povjerenstvo putem elektronièke pošte na adresu: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript , odrièu li se stipendije u korist druge stipendije.

Brotnjo.info

 
« Prethodna   Sljedeća »