Kontakt: Ova email adresa je zatiena od spam robota, nije vidljiva ako ste iskljuili Javascript
Veèeras izložba akademskog grafièara fra Tihomira Bazine
Utorak, 21 Oujak 2017

Uzorak Slike

Otvorenje izložbe ‘Poèetak’ akademskoga grafièara fra Tihomira Bazine, održat æe se veèeras  u 19:30 sati u Galeriji klub Matice hrvatske u Èitluku.

Ovo je deseta samostalna izložba fra Tihomira Bazine koji se kroz ciklus slika ‘Poèetak’ vraæa na osnovni motiv i simbol kršæanstva. Vješto odraðenim prikazima iz Kristovog života, umjetnik nas upuæuje na ono esencijalno i bitno.

U prikazima Krista primjetna je doza melankolije, usamljenosti i izoliranosti, ali i smirenog prihvaæanja onoga sto treba doæi. Bazinina djela nas tjeraju na razmišljanje o našim vlastitim životima i utjeèu na propitkivanje osobnih ljuds
kih, religijskih i filozofskih tema.

Biografija:

Fra Tihomir Bazina roðen je u Koèerinu (Široki Brijeg) 1981. godine. Na Akademiji likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu diplomirao je 2004. godine te stekao zvanje akademskog grafièara i profesora likovne kulture. Takoðer je diplomirao filozofsko – teološki studij na Katolièkom bogoslovnom fakultetu Sveuèilišta u Zagrebu 2012. godine, te dobio dekanovu nagradu za najbolji diplomski rad.

Do sada je izlagao na devet samostalnih, te više skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Posebno istièe izlaganje na Pasionskoj baštini u Zagrebu 2008. i 2012. godine. Autor je poštanskih maraka HP Mostar: Božiæ i Nova godina 2013., Meðugorska ukazanja 2016., te Božiæ i Nova godina2016. Od akademske godine 2013./2014. radi kao asistent na Akademiji likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu te predaje kolegij „Ureðenje crkvenih prostora I. i II.“

Autor je ilustracija za slikovnicu „Sveti Stjepan – prvi kršæanski muèenik“ i ilustracija za Kalendar sv. Ante 2015. Povodom godine posveæenog života, na natjeèaju kojega je organizirala Konferencija viših redovnièkih poglavara i poglavarica, dobio je prvu nagradu za sliku „Zajedno i u smrti“. Trenutno živi i radi u Èerinu.


Brotnjo.info
 
« Prethodna   Sljedea »