Kontakt: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript
Večeras izložba akademskog grafičara fra Tihomira Bazine
Utorak, 21 Ožujak 2017

Uzorak Slike

Otvorenje izložbe ‘Početak’ akademskoga grafičara fra Tihomira Bazine, održat će se večeras  u 19:30 sati u Galeriji klub Matice hrvatske u Čitluku.

Ovo je deseta samostalna izložba fra Tihomira Bazine koji se kroz ciklus slika ‘Početak’ vraća na osnovni motiv i simbol kršćanstva. Vješto odrađenim prikazima iz Kristovog života, umjetnik nas upućuje na ono esencijalno i bitno.

U prikazima Krista primjetna je doza melankolije, usamljenosti i izoliranosti, ali i smirenog prihvaćanja onoga sto treba doći. Bazinina djela nas tjeraju na razmišljanje o našim vlastitim životima i utječu na propitkivanje osobnih ljuds
kih, religijskih i filozofskih tema.

Biografija:

Fra Tihomir Bazina rođen je u Kočerinu (Široki Brijeg) 1981. godine. Na Akademiji likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu diplomirao je 2004. godine te stekao zvanje akademskog grafičara i profesora likovne kulture. Također je diplomirao filozofsko – teološki studij na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2012. godine, te dobio dekanovu nagradu za najbolji diplomski rad.

Do sada je izlagao na devet samostalnih, te više skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Posebno ističe izlaganje na Pasionskoj baštini u Zagrebu 2008. i 2012. godine. Autor je poštanskih maraka HP Mostar: Božić i Nova godina 2013., Međugorska ukazanja 2016., te Božić i Nova godina2016. Od akademske godine 2013./2014. radi kao asistent na Akademiji likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu te predaje kolegij „Uređenje crkvenih prostora I. i II.“

Autor je ilustracija za slikovnicu „Sveti Stjepan – prvi kršćanski mučenik“ i ilustracija za Kalendar sv. Ante 2015. Povodom godine posvećenog života, na natječaju kojega je organizirala Konferencija viših redovničkih poglavara i poglavarica, dobio je prvu nagradu za sliku „Zajedno i u smrti“. Trenutno živi i radi u Čerinu.


Brotnjo.info
 
« Prethodna   Sljedeća »