Kontakt: Ova email adresa je zatiena od spam robota, nije vidljiva ako ste iskljuili Javascript
Život u Stocu se normalizirao: Korizmena veèer u središtu gradiæa na Bregavi
Ponedjeljak, 20 Oujak 2017

Uzorak Slike

Udruga graðana “Inicijativa” Stolac uz potporu stolaèkog župnika don Rajka Markoviæa uprilièila je “Biblijsku korizmenu veèer”. U središtu Stoca okupili su se mladi te èitanjem tekstova iz Biblije i pjevanjem duhovnih glazbi unijeli nešto posve novo u korizmeno vrijeme. 

Osam je mladiæa èitalo tekstove iz Pavlovih poslanica, kao najveæeg apostola svih vremena, a isto toliko djevojaka èitalo je najljepše pjesme u povijesti kršæanstva. Izmeðu èitanja poslanica i himni kršæanstva prikladne korizmene pjesme pjevala su èetiri župna stolaèka zbora, i to djeèji zbor “Modra rijeka”, djevojaèke skupine “Angelus” i “Vidoštaèka kraljica” te èlanovi HKUD “Stolac”.

 - Naravno da je ovo jedno veliko osvježenje u ovo korizmeno razdoblje u našoj župi. Sve je ovo lijepa duhovna ideja koju smo zajednièkim snagama pretvorili u djelo. Sada sve to treba zadržati i da ove veèeri postanu tradicija. Bilo je lijepo vidjeti i èuti ove mladiæe i djevojke dok su èitali tekstove iz Pavlovih poslanica, a koji su prilagoðeni korizmi te potièu na post, molitvu, obraæenje i djela ljubavi. Hvala svima koji su nam pomogli da ovako nešto lijepo pružimo svome gradu”- zadovoljan je bio stolaèaki župnik don Rajko Markoviæ koji je poput nekog iskusnog dirigenta cijelo vrijeme davao upute sudionicima programa u središtu Stoca.

“S obzirom na to da svake nedjelje pjevamo za vrijeme svete mise, onda smo se rado prikljuèili programu ove “Biblijske korizmene veèeri” koja nam svima treba biti jedno veliko duhovno nadahnuæe. Neka ovo postane tradicija u našem gradu, istaknula je Zora Maslaæ, èlanica djevojaèke skupine “Angelus”.

- Ovo je vrijeme odricanja, ali i zajedništva pa smo rado prihvatili ovu župnikovu ideju za “Biblijsku korizmenu veèer”. Naravno da bismo bili presretni kada bi ovaj naš primjer slijedile i druge sredine u Hercegovini.

Naše je raditi i potruditi se da ovakve veèeri postanu i naša tradicija, rekla je Magdalena Pažin, glasnogovornica Udruge graðana “Inicijativa”. Na kraju programa stolaèki je župnik don Rajko Markoviæ blagoslovio sve nazoène, ali i cijeli grad, a onda su svi sudionici zajednièki pjevali neke ulomke Gospina plaèa.

Frano Matiæ / Veèernji List
 
« Prethodna   Sljedea »