Kontakt: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript
ALELUJA Imenovanje sudaca u Općinski sud u Čitluku na dnevnom redu ovotjedne sjednice VSTV-a BiH
Ponedjeljak, 20 Ožujak 2017

Uzorak Slike


Na dnevnom redu sjednice Visokog sudbenog i tužiteljskog vijeća (VSTV) BiH koja će biti održana 22. i 23. ožujka nalazi se i točka imenovanje sudaca u Općinski sud u Čitluku.

Nakon brojnih prigovora općinske vlasti, ali i hrvatskih prestavnika s viših razina, o nacionalnoj i spolnoj pripadnosti imenovanih sudaca, VSTV BiH je na sjednici 9. veljače ove godine poništilo vlastitu odluku o imenovanju sudaca u Općinski sud u Čitluku te je  prvostupanjskom povjerenstvu naložilo ponovno rangiranje kandidata, nakon čega će VSTV ponovo odlučiti o imenovanju sudaca.

Posljedice nakaradne odluke VSTV-a, koju je na kraju poništila pravosudna institucija koja je istu i donijela, za općinu Čitluk su ogromne, a ogledaju se u tome da su svi predmeti s prostora Čitluka trenutačno u blokadi i nalaze se u Općinskom sudu u Mostaru zapakirani u kutijama.

Nakon sjednice koja će biti održana u srijedu i četvrtak vjerujemo kako će imenovanja i stupanja na dužnost novoizabranih sudaca biti izvršena što prije kako bi stanovnici općine Čitluk nakon punih 13 godina dobili vlastiti sud koji im je prijeko potreban.

Podsjećamo, ranijom odlukom je VSTV BiH imenovao u čitlučki sud dvije sutkinje iz reda bošnjačkoga naroda, jednu iz reda srpskog naroda te jednu iz reda hrvatskog naroda, čime je prekršio ustavne i zakonske odredbe te je bio prisiljen ovu odluku povući. Sada se čekaju nova imenovanja koja će biti u skladu s nacionalnom strukturom Čitluka.

Brotnjo.info

 
« Prethodna   Sljedeća »