Kontakt: Ova email adresa je zatiena od spam robota, nije vidljiva ako ste iskljuili Javascript
ALELUJA Imenovanje sudaca u Opæinski sud u Èitluku na dnevnom redu ovotjedne sjednice VSTV-a BiH
Ponedjeljak, 20 Oujak 2017

Uzorak Slike


Na dnevnom redu sjednice Visokog sudbenog i tužiteljskog vijeæa (VSTV) BiH koja æe biti održana 22. i 23. ožujka nalazi se i toèka imenovanje sudaca u Opæinski sud u Èitluku.

Nakon brojnih prigovora opæinske vlasti, ali i hrvatskih prestavnika s viših razina, o nacionalnoj i spolnoj pripadnosti imenovanih sudaca, VSTV BiH je na sjednici 9. veljaèe ove godine poništilo vlastitu odluku o imenovanju sudaca u Opæinski sud u Èitluku te je  prvostupanjskom povjerenstvu naložilo ponovno rangiranje kandidata, nakon èega æe VSTV ponovo odluèiti o imenovanju sudaca.

Posljedice nakaradne odluke VSTV-a, koju je na kraju poništila pravosudna institucija koja je istu i donijela, za opæinu Èitluk su ogromne, a ogledaju se u tome da su svi predmeti s prostora Èitluka trenutaèno u blokadi i nalaze se u Opæinskom sudu u Mostaru zapakirani u kutijama.

Nakon sjednice koja æe biti održana u srijedu i èetvrtak vjerujemo kako æe imenovanja i stupanja na dužnost novoizabranih sudaca biti izvršena što prije kako bi stanovnici opæine Èitluk nakon punih 13 godina dobili vlastiti sud koji im je prijeko potreban.

Podsjeæamo, ranijom odlukom je VSTV BiH imenovao u èitluèki sud dvije sutkinje iz reda bošnjaèkoga naroda, jednu iz reda srpskog naroda te jednu iz reda hrvatskog naroda, èime je prekršio ustavne i zakonske odredbe te je bio prisiljen ovu odluku povuæi. Sada se èekaju nova imenovanja koja æe biti u skladu s nacionalnom strukturom Èitluka.

Brotnjo.info

 
« Prethodna   Sljedea »