Kontakt: Ova email adresa je zatiena od spam robota, nije vidljiva ako ste iskljuili Javascript
Vinarija Èitluk i Podrumi Andrija na prestižnom sajmu ProWein 2017. u Düsseldorfu
Subota, 18 Oujak 2017

Uzorak Slike

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine po drugi put organizira nastup proizvoðaèa vina i žestokih piæa iz Bosne i Hercegovine na sajmu ProWein 2017, koji æe se održati u njemaèkom gradu Düsseldorfu od 19. do 21. ožujka 2017. godine.

Na zajednièkom štandu Bosne i Hercegovine, koji je zakupila Vanjskotrgovinska komora BiH za potrebe predstavljanja tvrtki iz oblasti proizvodnje vina, svoje proizvode æe predstaviti osam njih, i to: Vinogradi Nuiæ (Crnopod-Ljubuški), Vinarija Èitluk d.d. (Èitluk), Vinarija Keža- Catena d.o.o. (Ljubuški), Podrum Vukoje 1982 (Trebinje), Podrumi manastira Tvrdoš (Trebinje), Podrumi Andrija (Paoèa-Èitluk), Vinski podrum Anðeliæ- KOMRAD d.o.o. (Trebinje) i Hepok d.d. (Mostar).

Sajam ProWein je jedan od najznaèajnijih dogaðaja kada je vinarstvo u pitanju. Tu se svake godine susreæu vodeæi svjetski proizvoðaèi i distributeri vina i alkoholnih piæa, hotelijeri, ugostitelji, mali prodavaèi i entuzijasti.

ProWein karakterizira bogata i raznovrsna ponuda dogaðaja. Svake godine posjetitelji imaju priliku uživati u preko 300 degustacija i prezentacija.

Pored klasiènih vrhunskih vina, izlažu se i egzotièna vina, selekcije, aperitivi i digestivi. U okviru sajma se održavaju prezentacije meðunarodno poznatih vinograda, brojnih sorti grožða i vrsta vina, jakih alkoholnih piæa, regionalnih specijaliteta, kao i organskih proizvoda.

Iz godine u godinu broj izlagaèa i posjetitelja je u stalnom porastu, èime se potvrðuje visok meðunarodni karakter sajma koji ga izdvaja od drugih sajmova u okviru branše - priopæeno je iz Vanjskotrgovinske komore BiH.

Brotnjo.info

 
« Prethodna   Sljedea »