Kontakt: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript
Viadukt nije u stanju spojit Čiovo s kopnom, a gradio bi most kod Počitelja!
Subota, 18 Ožujak 2017
Uzorak Slike

Hoće li doći do raskida ugovora Hrvatskih cesta sa tvrtkom Viadukt oko izgradnje mosta Čiovo bit će poznato najvjerojatnije nakon idućeg tjedna kada će, kako su izvijestile Hrvatske ceste, sagledati svi aspekti novonastale situacije.

Dana 15.03.2017. od strane izvođača radova tvrtke Viadukt zaprimljen je novi prijedlog dinamičkog plana izgradnje strateškog projekta mosta Čiovo s pristupnim cestama sa predloženim novim završetkom radova do datuma 27.2.2018. godine.  Inicijalni i predloženi plan napravljen je prema trenutno raspoloživim resursima izvođača radova, stanju radova i tehnološkim ograničenjima, te je naručitelju radova Hrvatskim cestama u ovom trenutku isti i neprihvatljiv, navodi se u priopćenju.

Navedena neprihvatljivost prvenstveno se odnosi na nepovjerenje Investitora prema Izvođaču, uzrokovan nepridržavanjem službenih i predanih dinamičkih planova tijekom trajanja izgradnje, te zbog problema poslovanja i financijske nelikvidnosti u kojoj se trenutno izvođač radova i nalazi. Nepridržavanje rokova  od strane izvođača radova utjecalo se na trenutnu javnu negativnu konotaciju projekta, istog projekta koji je sa svojim početkom bio prihvaćen pozitivnim oduševljenjem i sa velikim iščekivanjem, dodaju iz Hrvatskih cesta.

Unatoč stavu o neprihvatljivosti novog dinamičkog plana, Hrvatske ceste zajedno sa resornim ministarstvom tijekom idućeg tjedna sagledat će sve aspekte i moguće konstrukcije razrješenja ove novonastale situacije, a isključivo u interesu i pozitivnom ishodu ovog strateškog projekta. U ovom trenutku možemo konstatirati kako eventualni raskid ugovora nije isključen, međutim prije konačne odluke potrebno je  provesti projekcijsku analizu mogućih scenarija, a na način da se odlukom donese isključivo ispravna odluka koja će biti najpovoljnija te dovesti do realizacije projekta u vremenski prihvatljivom roku.

Napominju kako financiranje iz EU fondova nije upitno, budući da je, kako kažu, za projekt predviđeno faziranje koje je u skladu sa pravilima Europske unije.

 Večernji List

 
« Prethodna   Sljedeća »