Kontakt: Ova email adresa je zatiena od spam robota, nije vidljiva ako ste iskljuili Javascript
Od Izeta do Bobetka: Proslavljeni hrvatski glumac Mustafa Nadareviæ u "Generalu"
Srijeda, 15 Oujak 2017

Uzorak Slike

Zadarski Forum danas se vratio u 1992. godinu, a ispred Crkve svetog Donata snimala se jedna od kljuènih scena filma "General" redatelja Antuna Vrdoljaka, u kojoj general Janko Bobetko daje savjete generalu Anti Gotovini.

Doznali smo tako da æe legendarnog generala Bobetka glumiti Mustafa Nadareviæ.  Za potrebe snimanja, promet Kalelargom bio je blokiran  na pola sata, kako prolaznici ne bi ometali filmsku ekipu.

Inaèe, ovo je jedina scena "Generala" koja se snima baš u gradu Zadru, a nakon toga snimanje se seli na druge autentiène lokacije iz Domovinskog rata.

- Ovo je izuzetno važan i skup projekt jer se puno toga snima na lokacijama koje su autentiène i upravo æemo zbog toga puno vremena provesti u Zadarskoj županiji. Moramo napraviti taj film onako kako to zaslužuje general Gotovina i Domovinski rat - kazao je Marko Vrdoljak, direktor tvrtke AMV Produkcija i koproducent filmskog projekta "General".

Zadarska županija veæ je izdvojila 20 tisuæa kuna za produkciju kuæi Kiklop, a juèer je odobreno još 20 tisuæa iz županijskog proraèuna. Za produkciju snimanja filma "General", HRT je izdvojio  nešto manje od 10 milijuna kuna, a HAVC 4.2 milijuna kuna.

Veèernji List

 
« Prethodna   Sljedea »