Kontakt: Ova email adresa je zatiena od spam robota, nije vidljiva ako ste iskljuili Javascript
Odlaze iz Arsenala: Brotnjak Boro Primorac i Arsen Wenger nakon èetvrt stoljeæa prekidaju suradnju
Srijeda, 15 Oujak 2017
Uzorak Slike

One godine kad su se rodili Dario Šariæ, Justin Bieber i Raheem Sterling, rodila se i jedna suradnja koja je obilježila noviju povijest Arsenala. Boro Primorac, legendarna petica Hajduka, prije toga Veleža, krajem 70-ih i kapetan Jugoslavije, uz Wengera je od njegova prvog dana u Arsenalu, zajedno su došli iz Japana, a od ljeta æe sjesti na klupu turskog prvoligaša Konyaspora.

"Romansa" Wengera i Bore Primorca poèela je u Japanu. Nakon što je samostalno vodio Cannes i Valenciennes, kratko i reprezentaciju Gvineje Bisau, u japanskoj Nagoyi 1994. je poèeo suraðivati s Wengerom. Poznaju se veæ više od 35 godina, otkad je Wenger u Cannesu bio pomoænik trenera Jeana Fernandeza, a Primorac je drmao na terenu, držao je obranu Cannesa. Nepune tri godine proveli su zajedno u Japanu, a zatim se, takoðer zajedno, preselili u Arsenal. I ondje trajali punih 20 godina. Wengera su u najboljih danima slavili, u onim lošijima on je trpio sve kritike, a Boro Primorac uvijek je bio tu negdje, sa strane, sa svojom jasnom ulogom. I daleko od svjetla pozornice.

Zašto je došlo do ovakvog rastanka, zbog èega se Primorac s navršene 62 godine odluèio "osamostaliti", enigma je koja muèi engleske medije. Nagaðanja su, naravno, odmah krenula u smjeru onoga što se najavljuje veæ neko vrijeme - Wenger odlazi iz Arsenala, pa je i Primorac odluèio pronaæi "prièuvni položaj". I, možda, nauèiti još jedan jezik. Zasad ih govori sedam - francuski, engleski, japanski, njemaèki, španjolski, portugalski i talijanski. Uskoro bi na tu listu mogao doæi i turski...

24sata.hr

 
« Prethodna   Sljedea »