Kontakt: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript
Odlaze iz Arsenala: Brotnjak Boro Primorac i Arsen Wenger nakon četvrt stoljeća prekidaju suradnju
Srijeda, 15 Ožujak 2017
Uzorak Slike

One godine kad su se rodili Dario Šarić, Justin Bieber i Raheem Sterling, rodila se i jedna suradnja koja je obilježila noviju povijest Arsenala. Boro Primorac, legendarna petica Hajduka, prije toga Veleža, krajem 70-ih i kapetan Jugoslavije, uz Wengera je od njegova prvog dana u Arsenalu, zajedno su došli iz Japana, a od ljeta će sjesti na klupu turskog prvoligaša Konyaspora.

"Romansa" Wengera i Bore Primorca počela je u Japanu. Nakon što je samostalno vodio Cannes i Valenciennes, kratko i reprezentaciju Gvineje Bisau, u japanskoj Nagoyi 1994. je počeo surađivati s Wengerom. Poznaju se već više od 35 godina, otkad je Wenger u Cannesu bio pomoćnik trenera Jeana Fernandeza, a Primorac je drmao na terenu, držao je obranu Cannesa. Nepune tri godine proveli su zajedno u Japanu, a zatim se, također zajedno, preselili u Arsenal. I ondje trajali punih 20 godina. Wengera su u najboljih danima slavili, u onim lošijima on je trpio sve kritike, a Boro Primorac uvijek je bio tu negdje, sa strane, sa svojom jasnom ulogom. I daleko od svjetla pozornice.

Zašto je došlo do ovakvog rastanka, zbog čega se Primorac s navršene 62 godine odlučio "osamostaliti", enigma je koja muči engleske medije. Nagađanja su, naravno, odmah krenula u smjeru onoga što se najavljuje već neko vrijeme - Wenger odlazi iz Arsenala, pa je i Primorac odlučio pronaći "pričuvni položaj". I, možda, naučiti još jedan jezik. Zasad ih govori sedam - francuski, engleski, japanski, njemački, španjolski, portugalski i talijanski. Uskoro bi na tu listu mogao doći i turski...

24sata.hr

 
« Prethodna   Sljedeća »