Kontakt: Ova email adresa je zatiena od spam robota, nije vidljiva ako ste iskljuili Javascript
Meðugorje Cup: HŠK Zrinjski pobjednik u dvije kategorije
Ponedjeljak, 13 Oujak 2017
Uzorak Slike

Finalnim utakmicama i sveèanim proglašenjem najboljih ekipa i pojedinaca, juèer je u Sport centru Meðugorje završen 11. Meðugorje Cup. Na meðunarodnom turniru za mlade nogometaše u organizaciji NK Meðugorje nastupilo je 90 ekipa iz BiH, Hrvatske i Italije, a turnir je odigran u pet starosnih kategorija: U-9, U-10, U-11, U-13 i U-15. 

HŠK Zrinjski osvojio je turniru u kategorijama U-13 i U-10, dok je NK Široki Brijeg osvojio U-15, NK Dubrava U-11, a NK Arbanasi U-9 turnir.

Mladi nogometaši na turniru su prikazali odlièna nogomet, èemu je mogao svjedoèiti i velik broj roditelja i prijatelja mladih nogometaša koji su u protekla èetiri dana boravili u Meðugorju. Domaæin turnira nastupio je s dvije ekipe, od kojih je ona sastavljena od igraèa 2007. godišta i mlaðih osvojila drugo mjesto. (Fotogaleriju s utakmica Meðugorje Cup-a možete pogledati OVDJE.)

Biranim rijeèima o turnir u Meðugorju govorili su brojni treneri i posjetitelji turnira, a Mladen Pervan, trener NK Meðugorje, u ime organizatora izrazio je zadovoljstvo ovogodišnjim izdanjem turnira.

- Nakon ovakvog turnira i ovakvo odliènog vremena, možemo biti samo zadovoljni. Mi u organizaciji prezadovoljni smo brojem sudionika turnira i èinjenicom da su svi zadovoljni napustili naše mjesto. Meðugorje osim sportskog dijela privlaèi i svojim ostalim sadržajima pa je ovdje uz igraèe doputovao i ogroman broj roditelja – izjavio je Pervan.

Uistinu, Meðugorje je u vrijeme održavanja turnira bilo ispunjeno mladim nogometašima i njihovim roditeljima, koji su za vrijeme boravka u Meðugorju posjetili samo svetište i ostala hodoèasnièka odredišta. Velik broj natjecatelja i posjetitelja turnira iziskuju i velike napore u organizaciji turnira pa u NK Meðugorje organizaciji turnira pristupaju šest mjeseci prije samog poèetka.

- Oko šest mjeseci radimo pripreme turnira. U ovom trenutku smo mogli imati još dvadesetak ekipa, ali zbog prostora nismo ih mogli primiti. Uvijek nastojimo u jednoj generaciji napraviti top turnir. Imamo u viziji da nam na turnir doðu neke ekipe iz Slovenije, razgovarali smo s Crveno zvezdom iz Beograda i najvjerojatnije æemo ih uspjeti dovesti ovdje. Razgovarali smo i s jednim njemaèkim klubom, ali neka njegovo ime ostane u tajnosti – kazao nam je Mladen Pervan govoreæi organizaciji turnira i planovima za 12. Meðugorje Cup. 

2002.GODIŠTE – (U-15)
ZA 3. MJESTO GNK DINAMO - NK MARSONIA 0:1
FINALE NK ŠIROKI BRIJEG - HNK HADUK 3:0
NAGRAÐENI IGRAÈI:
NAJBOLJI IGRAÈ: ANDRIJA DRLJOK - NK ŠIROKI BRIJEG
NAJBOLJI STRIJELAC: VINKO ROZIÆ -HNK HAJDUK
NAJBOLJI VRATAR: PETAR ZOVKO-NK ŠIROKI BRIJEG

2004. GODIŠTE – (U-13)
ZA 3. MJESTO NK VARAŽDIN - RNK SPLIT 1:3
FINALE NK MEÐIMURJE - HŠK ZRINJSKI 0:1
NAGRAÐENI IGRAÈI:
NAJBOLJI IGRAÈ: NIKOLA OBADIÆ - NK MEÐIMURJE
NAJBOLJI STRIJELAC: MATEJ ŠAKOTA - HŠK ZRINJSKI
NAJBOLJI VRATAR: RINO TRAVNIKAR - RNK SPLIT

2006. GODIŠTE – (U-11)
ZA 3. MJESTO ONK METKOVIÆ - NK UNION 1:1 (3:1)
FINALE NK DUBRAVA - NK DEVETKA 1:0
NAGRAÐENI IGRAÈI:
NAJBOLJI IGRAÈ: MATIJA TUNJIÆ - NK DUBRAVA
NAJBOLJI STRIJELAC: MATEO SERTIÆ - NK DUBRAVA
NAJBOLJI VRATAR: ROKO BELOBRK - NK DEVETKA

2007. GODIŠTE – (U-10)
ZA 3. MJESTO NK DUBRAVA - NK ADRIATIC 0:6
FINALE HŠK ZRINJSKI - NK MEÐUGORJE 4:0
NAGRAÐENI IGRAÈI:
NAJBOLJI IGRAÈ: LUKA PUŠIÆ - HŠK ZRINJSKI
NAJBOLJI STRIJELAC: MISLAV ÈUTUK - NK MEÐUGORJE
NAJBOLJI VRATAR: LEON KOSO - HŠK ZRINJSKI

2008. GODIŠTE – (U-9)
ZA 3. MJESTO NK OMIŠ - NK ZADAR 3:1
FINALE NK ŠIROKI BRIJEG - NK ARBANASI 1:1 (2:3)
NAGRAÐENI IGRAÈI:
NAJBOLJI IGRAÈ:  IVAN TROŠELJ - NK ARBANASI
NAJBOLJI STRIJELAC:  ENCO STOJÈIÆ - NK ADRIATIC
NAJBOLJI VRATAR:  BORNA GALIÆ - NK ŠIROKI BRIJEGCitluk.ba
 
« Prethodna   Sljedea »