Kontakt: Ova email adresa je zatiena od spam robota, nije vidljiva ako ste iskljuili Javascript
Najavljujemo: Samostalna izložba fra Tihomira Bazine 21. ožujka u Èitluku
Nedjelja, 12 Oujak 2017

Uzorak Slike

Otvorenje izložbe ‘Poèetak’ akademskoga grafièara fra Tihomira Bazine, održat æe se u utorak, 21. ožujka u 19:30 sati, u Galeriji klub Matice hrvatske u Èitluku.

Ovo je deseta samostalna izložba fra Tihomira Bazine koji se kroz ciklus slika ‘Poèetak’ vraæa na osnovni motiv i simbol kršæanstva. Vješto odraðenim prikazima iz Kristovog života, umjetnik nas upuæuje na ono esencijalno i bitno.

U prikazima Krista primjetna je doza melankolije, usamljenosti i izoliranosti, ali i smirenog prihvaæanja onoga sto treba doæi. Bazinina djela nas tjeraju na razmišljanje o našim vlastitim životima i utjeèu na propitkivanje osobnih ljuds
kih, religijskih i filozofskih tema.

Biografija:

Fra Tihomir Bazina roðen je u Koèerinu (Široki Brijeg) 1981. godine. Na Akademiji likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu diplomirao je 2004. godine te stekao zvanje akademskog grafièara i profesora likovne kulture. Takoðer je diplomirao filozofsko – teološki studij na Katolièkom bogoslovnom fakultetu Sveuèilišta u Zagrebu 2012. godine, te dobio dekanovu nagradu za najbolji diplomski rad.

Do sada je izlagao na devet samostalnih, te više skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Posebno istièe izlaganje na Pasionskoj baštini u Zagrebu 2008. i 2012. godine. Autor je poštanskih maraka HP Mostar: Božiæ i Nova godina 2013., Meðugorska ukazanja 2016., te Božiæ i Nova godina2016. Od akademske godine 2013./2014. radi kao asistent na Akademiji likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu te predaje kolegij „Ureðenje crkvenih prostora I. i II.“

Autor je ilustracija za slikovnicu „Sveti Stjepan – prvi kršæanski muèenik“ i ilustracija za Kalendar sv. Ante 2015. Povodom godine posveæenog života, na natjeèaju kojega je organizirala Konferencija viših redovnièkih poglavara i poglavarica, dobio je prvu nagradu za sliku „Zajedno i u smrti“. Trenutno živi i radi u Èerinu.


Brotnjo.info
 
« Prethodna   Sljedea »