Kontakt: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript
Najavljujemo: Samostalna izložba fra Tihomira Bazine 21. ožujka u Čitluku
Nedjelja, 12 Ožujak 2017

Uzorak Slike

Otvorenje izložbe ‘Početak’ akademskoga grafičara fra Tihomira Bazine, održat će se u utorak, 21. ožujka u 19:30 sati, u Galeriji klub Matice hrvatske u Čitluku.

Ovo je deseta samostalna izložba fra Tihomira Bazine koji se kroz ciklus slika ‘Početak’ vraća na osnovni motiv i simbol kršćanstva. Vješto odrađenim prikazima iz Kristovog života, umjetnik nas upućuje na ono esencijalno i bitno.

U prikazima Krista primjetna je doza melankolije, usamljenosti i izoliranosti, ali i smirenog prihvaćanja onoga sto treba doći. Bazinina djela nas tjeraju na razmišljanje o našim vlastitim životima i utječu na propitkivanje osobnih ljuds
kih, religijskih i filozofskih tema.

Biografija:

Fra Tihomir Bazina rođen je u Kočerinu (Široki Brijeg) 1981. godine. Na Akademiji likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu diplomirao je 2004. godine te stekao zvanje akademskog grafičara i profesora likovne kulture. Također je diplomirao filozofsko – teološki studij na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2012. godine, te dobio dekanovu nagradu za najbolji diplomski rad.

Do sada je izlagao na devet samostalnih, te više skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Posebno ističe izlaganje na Pasionskoj baštini u Zagrebu 2008. i 2012. godine. Autor je poštanskih maraka HP Mostar: Božić i Nova godina 2013., Međugorska ukazanja 2016., te Božić i Nova godina2016. Od akademske godine 2013./2014. radi kao asistent na Akademiji likovnih umjetnosti u Širokom Brijegu te predaje kolegij „Uređenje crkvenih prostora I. i II.“

Autor je ilustracija za slikovnicu „Sveti Stjepan – prvi kršćanski mučenik“ i ilustracija za Kalendar sv. Ante 2015. Povodom godine posvećenog života, na natječaju kojega je organizirala Konferencija viših redovničkih poglavara i poglavarica, dobio je prvu nagradu za sliku „Zajedno i u smrti“. Trenutno živi i radi u Čerinu.


Brotnjo.info
 
« Prethodna   Sljedeća »