Kontakt: Ova email adresa je zatiena od spam robota, nije vidljiva ako ste iskljuili Javascript
Papin izaslanik živjet æe u kuæi Gospina ukazanja u Meðugorju
Nedjelja, 12 Oujak 2017
Uzorak Slike

Sa zadatkom da utvrdi je li tamošnja crkvena služba dostatna za mase ljudi koji se slijevaju u Meðugorje, varšavski nadbiskup Henryk Hoser u BiH stiže 27. ožujka, a u svetištu æe boraviti u kuæi u kojoj su vidioci imali ukazanja.

- Znam da, iako je u Meðugorju oko 50 ispovjedaonica, nema uvijek dovoljno ispovjednika, posebice onih koji bi mogli ispovijedati na nekoliko jezika - izjavio je prije nekoliko dana Hoser opovrgavajuæi da æe se na bilo koji naèin baviti ispitivanjem autentiènosti meðugorskih ukazanja. Vatikan nikad nije službeno priznao Gospino ukazanje, a prema pisanju pojedinih medija, Hoser dolazi ispitati autentiènost ukazanja. Hoser je demantirao da je ozdravio nakon posjeta hercegovaèkom svetištu.

Prva æe mu postaja u BiH, kako su rekli iz nadbiskupske nuncijature, biti Sarajevo, gdje æe razgovarati s apostolskim nuncijem Luigijem Pezzutom, kardinalom Vinkom Puljiæem i biskupom Ratkom Periæem. U Meðugorje æe nekoliko dana kasnije, a franjevci su mu veæ pripremili privremeni dom, kuæu u kojoj je nekad bio župni ured. U tom prostoru svojedobno je živio i fra Jozo Zovko, a prvih dana vidioci su i tu imali ukazanja, nakon što im je tadašnja milicija zabranila odlaske, ukazanja i okupljanja na Podbrdu. Mons. Hoser u Meðugorju æe boraviti do kraja ljeta, radeæi s franjevaèkim redovnicima, kojih je trenutaèno 10 zaduženih za brigu o pastoralnom životu župe, s tim da im u ljetnim mjesecima pomažu sveæenici iz cijele zemlje i svijeta. 
- Veseli što postoji zanimanje za molitvu i sakrament ispovijedi u Meðugorju. To može pomoæi novoj evangelizaciji - izjavio je Puljiæ dodajuæi kako je bit vjere uskrsli Krist, a ne privatne objave. One samo mogu biti pomoæ vjerniku na njegovu putu, objasnio je i dodao da æe mons. Hoseru u svemu biti na raspolaganju.    

Velimir Begiæ / 24sata.hr

 
« Prethodna   Sljedea »