Kontakt: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript
Papin izaslanik živjet će u kući Gospina ukazanja u Međugorju
Nedjelja, 12 Ožujak 2017
Uzorak Slike

Sa zadatkom da utvrdi je li tamošnja crkvena služba dostatna za mase ljudi koji se slijevaju u Međugorje, varšavski nadbiskup Henryk Hoser u BiH stiže 27. ožujka, a u svetištu će boraviti u kući u kojoj su vidioci imali ukazanja.

- Znam da, iako je u Međugorju oko 50 ispovjedaonica, nema uvijek dovoljno ispovjednika, posebice onih koji bi mogli ispovijedati na nekoliko jezika - izjavio je prije nekoliko dana Hoser opovrgavajući da će se na bilo koji način baviti ispitivanjem autentičnosti međugorskih ukazanja. Vatikan nikad nije službeno priznao Gospino ukazanje, a prema pisanju pojedinih medija, Hoser dolazi ispitati autentičnost ukazanja. Hoser je demantirao da je ozdravio nakon posjeta hercegovačkom svetištu.

Prva će mu postaja u BiH, kako su rekli iz nadbiskupske nuncijature, biti Sarajevo, gdje će razgovarati s apostolskim nuncijem Luigijem Pezzutom, kardinalom Vinkom Puljićem i biskupom Ratkom Perićem. U Međugorje će nekoliko dana kasnije, a franjevci su mu već pripremili privremeni dom, kuću u kojoj je nekad bio župni ured. U tom prostoru svojedobno je živio i fra Jozo Zovko, a prvih dana vidioci su i tu imali ukazanja, nakon što im je tadašnja milicija zabranila odlaske, ukazanja i okupljanja na Podbrdu. Mons. Hoser u Međugorju će boraviti do kraja ljeta, radeći s franjevačkim redovnicima, kojih je trenutačno 10 zaduženih za brigu o pastoralnom životu župe, s tim da im u ljetnim mjesecima pomažu svećenici iz cijele zemlje i svijeta. 
- Veseli što postoji zanimanje za molitvu i sakrament ispovijedi u Međugorju. To može pomoći novoj evangelizaciji - izjavio je Puljić dodajući kako je bit vjere uskrsli Krist, a ne privatne objave. One samo mogu biti pomoć vjerniku na njegovu putu, objasnio je i dodao da će mons. Hoseru u svemu biti na raspolaganju.    

Velimir Begić / 24sata.hr

 
« Prethodna   Sljedeća »