Kontakt: Ova email adresa je zatiena od spam robota, nije vidljiva ako ste iskljuili Javascript
Kardinal Vinko Puljiæ: Meðugorje je jedna od najveæih ispovjedaonica u Europi!
Petak, 10 Oujak 2017
Uzorak Slike

'Meðugorje je jedna od najveæih ispovjedaonica u Europi. Mnogi ljudi ondje slave Pomirenje. Molitva, priznanje grijeha i kajanje za grijehe vode do brojnih obraæenja u osobnom življenju vjere', rekao je u razgovoru za Poljsku informativnu katolièku agenciju (KAI) kardinal Vinko Puljiæ, vrhbosanski nadbiskup, predsjednik BK BiH i bivši èlan Meðunarodne komisije za Meðugorje.

Kardinal Puljiæ podsjetio je kako privatne objave nisu bitan element vjere. 'Bit vjere je uskrsli Isus Krist, a njegova Majka uvijek vodi k Njemu. To je središte, a privatne objave mogu biti samo pomoæ vjernicima na tom putu.' Što se, pak, Meðugorja tièe, mora se priznati da ondje dolazi veliki broj vjernika i zbog toga je ovo mjesto na odreðeni naèin i velika ispovjedaonica Europe, prenosi Hrvatski katolièki radio.

Vrhbosanski nadbiskup izražava zadovoljstvo što postoji ovoliko zanimanje za molitvu i sakrament Ispovijedi u Meðugorju, te smatra da to može pomoæi novoj evangelizaciji i jaèanju vjere. Bosni i Hercegovini potrebno je vratiti nadu i vjeru zahvaljujuæi kojima je ovdašnji narod preživio tolika stoljeæa, pa æe i sadašnje teškoæe.

 Kardinal Puljiæ žarko želi vratiti vjeru i volju za životom, otvorenost raðanju, èuvanje braène vjernosti i obiteljskih odnosa. I zbog toga sve vjernike potièe na molitvu.

Što se, pak, tièe dolaska posebnog papinog izaslanika za Meðugorje, kardinal Puljiæ je izrazio spremnost svih – i biskupa i franjevaca – biti na raspolaganju mons. Henriku Hoseru kako bi mu pomogli u ostvarenju zadaæe koju mu je povjerio Sveti Otac.

Brotnjo.info
 
« Prethodna   Sljedea »