Kontakt: Ova email adresa je zatiena od spam robota, nije vidljiva ako ste iskljuili Javascript
Fahro poruèio Bakiru: Podnesi ostavku na mjestu bošnjaèkog èlana Predsjedništva BiH!
Petak, 10 Oujak 2017
Uzorak Slike

Predsjednik Saveza za bolju buduænost (SBB) Fahrudin Radonèiæ oštro je reagirao na informaciju kako je još u svibnju 2016. godine bilo poznato da Sakib Softiæ nema legitimitet za predstavljanje BiH pred Meðunarodnim sudom pravde u Haagu.

Radonèiæ je bio jedan od sudionika skupa posveæenog reviziji presude po tužbi BiH protiv Srbije, održanom sredinom veljaèe, na kojem je priopæeno kako æe Softiæ u ime BiH predati zahtjev za reviziju. Taj zahtjev juèer je odbijen, a Radonèiæ smatra da odgovornost za cijelu situaciju mora snositi èlan Predsjedništva BiH Bakir Izetbegoviæ, prenosi Klix.ba.

"Gospodin Izetbegoviæ je na moralno i politièki nedopustiv naèin to skrio od svih nas koji su bili pozvani na skup u Vijeænici. Uz to, vrlo je precizno rekao kako Softiæev legitimitet nikako ne može biti sporan i da uopæe nije potrebna nova sjednica Predsjedništva BiH u vezi toga", kazao je Radonèiæ za Klix.ba.

On je pozvao Izetbegoviæa da ode s dužnosti u Predsjedništvu BiH.

"Mi, kao dobronamjerni ljudi, koji su iskreno željeli da pravda bude zadovoljena, primitivno smo izmanipulirani, ali još mnogo gore, Izetbegoviæ je istovremeno to uèinio i žrtvama genocida i kompletnoj javnosti, pa vjerujem i samoj SDA. Ovakvo moralno i politièko posrnuæe treba imati jedino moguæi epilog - odlazak sa èasne i odgovorne funkcije èlana Predsjedništva BiH. Uostalom, njegovi glasaèi ga nisu izabrali da ništa ne radi i da ih laže, veæ naprotiv da bude vrijedan, pošten i narodu govori istinu bez manipulacija i politièkih igara èak i s tužbom za genocid", stav je predsjednika SBB-a.

Brotnjo.info

 
« Prethodna   Sljedea »