Kontakt: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript
Fahro poručio Bakiru: Podnesi ostavku na mjestu bošnjačkog člana Predsjedništva BiH!
Petak, 10 Ožujak 2017
Uzorak Slike

Predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić oštro je reagirao na informaciju kako je još u svibnju 2016. godine bilo poznato da Sakib Softić nema legitimitet za predstavljanje BiH pred Međunarodnim sudom pravde u Haagu.

Radončić je bio jedan od sudionika skupa posvećenog reviziji presude po tužbi BiH protiv Srbije, održanom sredinom veljače, na kojem je priopćeno kako će Softić u ime BiH predati zahtjev za reviziju. Taj zahtjev jučer je odbijen, a Radončić smatra da odgovornost za cijelu situaciju mora snositi član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, prenosi Klix.ba.

"Gospodin Izetbegović je na moralno i politički nedopustiv način to skrio od svih nas koji su bili pozvani na skup u Vijećnici. Uz to, vrlo je precizno rekao kako Softićev legitimitet nikako ne može biti sporan i da uopće nije potrebna nova sjednica Predsjedništva BiH u vezi toga", kazao je Radončić za Klix.ba.

On je pozvao Izetbegovića da ode s dužnosti u Predsjedništvu BiH.

"Mi, kao dobronamjerni ljudi, koji su iskreno željeli da pravda bude zadovoljena, primitivno smo izmanipulirani, ali još mnogo gore, Izetbegović je istovremeno to učinio i žrtvama genocida i kompletnoj javnosti, pa vjerujem i samoj SDA. Ovakvo moralno i političko posrnuće treba imati jedino mogući epilog - odlazak sa časne i odgovorne funkcije člana Predsjedništva BiH. Uostalom, njegovi glasači ga nisu izabrali da ništa ne radi i da ih laže, već naprotiv da bude vrijedan, pošten i narodu govori istinu bez manipulacija i političkih igara čak i s tužbom za genocid", stav je predsjednika SBB-a.

Brotnjo.info

 
« Prethodna   Sljedeća »