Kontakt: Ova email adresa je zatiena od spam robota, nije vidljiva ako ste iskljuili Javascript
Žilavka Barrique i Blatina de Broto Vinarije Èitluk pobjednici u svojim kategorijama
Petak, 10 Oujak 2017
Uzorak Slike

Ocjenjivanje kvalitete vina na Sajmu Mostar bez pretjerivanja predstavlja jednu od najrelevantnijih manifestacija ovog karaktera na prostorima Bosne i Hercegovine, i doista bi vrijedilo napora istu oèuvati i razvijati i u buduæe.

Osim interesa domaæih proizvoðaèa koji imaju priliku dobiti relevantnu sliku kvalitete svojih vina i  mogu se vrlo jednostavno usporediti se sa drugim proizvoðaèima u BiH, ali i onima iz drugih zemalja, nastup na ovoj manifestaciji trebao bi biti interesantan i proizvoðaèima iz zemalja šireg okruženja, kojima bi tržište BiH moglo i trebalo biti interesantno za plasman svojih vina.

Kako god, i ovogodišnje ocjenjivanje vina još jednom potvrðuje da su domaæa vina iz Bosne i Hercegovine, ali i vina iz zemalja okruženja, u svakom pogledu visoko vrijedna i sposobna za izlazak i na najzahtjevnija svjetska tržišta. Samo visokom kakvoæom vina sa ovih prostora mogu kompenzirati „problem malih vinorodnih zemalja“ i skromnih kolièina u proizvodnji, te unatoè svemu u buduænosti nametnuti se  kao interesantno podruèje u globalnom vinogradarsko vinarskom sektoru.

Svim proizvoðaèima, sudionicima ocjenjivanja koji su poslali svoja vina na ovogodišnju smotru da bi „osluhnuli“ što ocjenjivaèki sud kaže o dostignutim razinama kakvoæe njihovih vina upuæujemo iskrene èestitke na postignutim rezultatima, oèekujuæi da se vidimo i naredne godine, u još veæem broju i sa možda nekim novim, starim, ili po prvi puta postignutim šampionskim naslovima.

  • Šampion sajma Mostar 2017. Jokan - Gran cuvee, sorta Merlot i Syrah - Vinarija "Sušiæ" Imotski
  • Pobjednik grupe bijelih mirnih  vina - Traminac Vrhunski 2015 Iloèki podrumi d.d.
  • Pobjednik grupe vina Žilavke - Barrique, sorta Žilavka Vinarija Èitluk
  • Pobjednik grupe vina Blatine - Blatina de Broto,sorta Blatina Vinarija Èitluk

Mostarski sajam

 
« Prethodna   Sljedea »