Kontakt: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript
Usvojen proračun Općine Čitluk za 2017. godinu
Srijeda, 01 Ožujak 2017


Na 4. redovitoj sjednici Općinskog vijeća Čitluk, vijećnici su jednoglasno usvojili prijedlog plana proračuna Općine Čitluk za 2017. godinu.

Usvojenim planom proračuna Općine Čitluk za 2017. godinu prihodi, primici i kreditna zaduženja predviđena su u iznosu od 7.682.000,00 KM, dok su rashodi i izdaci predviđeni u iznosu od 7.672.000,00 KM, s proračunskom pričuvom od 10.000,00 KM. Također, na sjednici usvojena je odluka o izvršenju proračuna za 2017. godinu, a obje spomenute odluke vijećnicima je obrazložio Pavo Zovko, pomoćnik načelnika za financije.

Vijećnici Općinsko vijeće Čitluk na sjednici otvorili su raspravu o Pravilniku o uvjetima, načinu i visini pristojbe za priključenje na javnu kanalizaciju. Spomenutim pravilnikom uređuje se postupak priključenja objekata na objekte i uređaje sustava javne odvodnje otpadnih voda na području općine Čitluk a na poseban način: obveze korisnika i davatelja usluga kod postupka priključenja, tehničko-tehnološki uvjeti za priključenje, rokovi i naknada za priključenje. Budući da su tijekom rasprave izneseni različiti prijedlozi za unaprjeđenje spomenutog akta, načelnik općine Čitluk Marin Radišić, predlagatelj ove točke dnevnog reda, povukao je točku s dnevnog reda kako bi dao dodatni prostor za dostavljanje svih dobronamjernih prijedloga, nakon čega će spomenuti Pravilnik biti ponovno razmatran na sjednici OV Čitluk.

Na 4. sjednici vijećnici OV Čitluk usvojili su Odluku o usvajanju Zoning plana turističke zone T1 i T2  K.O. Međugorje, kao i Odluka o provođenju Zoning plana turističke zone T1 i T2  K.O. Međugorje za razdoblje 2016.-2023. godine. 
Jednoglasno su usvojeni prijedlozi konačnog imenovanja članova: Upravnog vijeća Centra za socijalni rad Čitluk, Upravnog vijeća Kulturno-informativnog centra Čitluk, Školskog odbora Osnovne škole Čerin u Čerinu i Upravnog vijeća Gradske ljekarne Čitluk, koje je uvršteno u dnevni red na početku sjednice kao dopuna dnevnog reda.

Nakon provedene rasprave na četverogodišnji mandat u Organizacijski odbor Turističko-kulturno gospodarske manifestacije „Dani berbe grožđa Brotnjo“ imenovani su: Predrag Smoljan - predsjednik Odbora, Marin Radišić - zamjenik predsjednika Odbora, te članovi Borislav Šimović, Andrija Stojić, Marin Sivrić, Krešimir Milićević i Tihomir Prusina.

Također, na 4. sjednici OV Čitluk imenovano je Povjerenstva za dodjelu javnih priznanja Općine Čitluk, čiji su članovi: Predrag Smoljan, predsjednik Povjerenstva, Marin Radišić, zamjenik predsjednika Povjerenstva, Marina Zubac, Ilija Šego, Dragan Soldo, Nikola Buhovac i Ivan Sivrić.

Vijećnicima OV Čitluk na sjednici izvješća o radu za 2016. godinu prezentirali su Borislav Šimović, v.d. ravnatelja KIC-a Čitluk, i Mladenka Stojić, javna pravobraniteljica općine Čitluk.

Nakon usvajanja izvješća o radu Kulturno-informativnog centra i Javnog pravobraniteljstva, vijećnici su informirani o provedbi Odluke o uvođenju (naplati) posebnog komunalnog doprinosa - ekološke pristojbe, te su se na traženje predlagača, vijećnika Drage Vasilja, koji je u svom prijedlogu za izmjenu ove odluke prezentirao stav Vijeća MZ Međugorje i Bijakovići, sukladno kojem bi izmjene i dopune Odluke o uvođenju (naplati) posebnog komunalnog doprinosa - ekološke pristojbe trebale ići u smjeru 50 % smanjivanja posebnog komunalnog doprinosa, izjasnili o prijedlogu za izmjene i dopune.

Ovakav prijedlog izmjena i dopuna odluke, nakon uvrštavanja na sjednicu i provedene rasprave nije dobio potrebnu većinu za usvajanje.

Citluk.ba

 
« Prethodna   Sljedeća »