Kontakt: Ova email adresa je zatiena od spam robota, nije vidljiva ako ste iskljuili Javascript
Vlado Naranèiæ pobjednik meðunarodnog šahovskog turnira „Meðugorje open 2016.“
Ponedjeljak, 12 Prosinac 2016
ŠUzorak Slikeahovski klub Brotnjo organizirao je juèer u restoranu La Casa prvi meðunarodni šahovski turnir. Na turniru u organizaciji ŠK Brotnjo nastupila su 152 natjecatelja iz BiH, Hrvatske, Srbije i Crne Gore, a titulu pobjednika osvojio je Vlado Naranèiæ. Meðunarodni šahovski turnir zapoèeo je sveèanim otvaranjem, na kojem je okupljene šahiste pozdravio i zaželio im dobrodošlicu predsjednik ŠK Brotnjo Dragan Prskalo. Predsjednik ŠK Brotnjo na otvaranju turnira zahvalio je šahistima na dolasku u meðugorski Sportski centar, te im poželio sreæu za šahovskom ploèom i ugodan boravak u Meðugorju. 

Na poseban naèin Prskalo je pozdravio tajnika Športskog saveza Brotnja Milorada Prusinu i župnika župe Meðugorje fra Marinka Šakotu, nakon èega je fra Marinko Šakota turnir sveèano proglasio otvorenim.

Nakon devet odigranih kola po švicarskom sustavu uz kompjutorsko parovanje i tempo igre 10 minuta po igraèu, deset natjecatelja koji su osvojili redovne nagrade bili su:
1.    mjesto Vlado Naranèiæ (FM) sa 8 osvojenih poena
2.    mjesto Ivan Šariæ (GM) sa 7,5 osvojenih poena
3.    mjesto Božo Mariæ sa 7,5 osvojenih poena
4.    mjesto Srðan Šale (IM) sa 7,5 osvojenih poena
5.    mjesto Vitomir Arapoviæ (IM) sa 7 osvojenih poena
6.    mjesto Atif Dumpur (IM) sa 7 osvojenih poena
7.    mjesto Dragiša Blagojeviæ (GM) sa 7 osvojenih poena
8.    mjesto Milan Vukiæ (GM) sa 7 osvojenih poena
9.    mjesto Vlado Jakovljeviæ (IM) sa 7 osvojenih poena
10.    mjesto Milan Draško (GM) sa 6,5 osvojenih poena

Uz ove nagrade ŠK Brotnjo dodijelio je jedanaest prigodnih nagrada natjecateljima, kao i devet nagrada šahistima iz ŠK Brotnjo, od kojih je najbolji uspjeh na turniru ostvario mladi Ante Pehar.

Na meðunarodnom šahovskom turniru „Meðugorje open 2016.“  nastupila su èetiri velemajstora, deset meðunarodnih majstora i jedanaest FIDE majstora, a nakon prijave natjecatelja za organizaciju i voðenje turnira bili su zaduženi Ivan Grgiæ (IA) i Tihomir Mariæ (NA).

- Ovo je prvi meðunarodni šahovski turnir na ovom prostoru, na kojem ŠK Brotnjo vodi organizaciju turnira. Meðugorje ima sve realne i odgovarajuæe pretpostavke za ovakav turnir. Ima Sportski centar koji pruža usluge i drugim sportskim ekipama iz raznih sportova. Vrlo brzo glede organizacije turnira dogovorili smo se s Andrijom Vasiljem koji vodi restoran La Casa, te je on prihvatio tehnièku organizaciju. Cilj nam je bio da se proširi ova drevna igra na prostoru opæine Èitluk, a to je ujedno i cilj ovog kluba koji sam osobno i osnovao 2008. godine – izjavio je tajnik ŠK Brotnjo Ivan Grgiæ.

U šahovskom klubu Brotnjo bili su ugodno iznenaðeni brojem šahista koji su se natjecali na turniru. Svi sudionici turnira bili su izuzetno korektni pa je turnir odigran u najboljem redu, te su sudionici iz Meðugorja ponijeli lijepe dojmove. Predsjednik kluba Dragan Prskalo istaknuo je da se ŠK Brotnjo odluèio organizirati turnir kako bi dodatno popularizirao šah na podruèju Brotnja i klub kojem je prostor za održavanje škole šaha ustupio meðugorski župnik fra Marinko Šakota i na taj naèin dodatno podržao rad ŠK Brotnjo.

- Želimo zanimanje kod djece podiæi na još višu razinu. Tako smo nedavno imali sa Željkom Bogutom simultanku, a organizator toga bio je Prodajni centar Mališiæ. U tom smjeru smo išli i na organizaciju ovog turnira koji je odlièan i s dosta dobrih igraèa – istaknuo je predsjednik ŠK Brotnjo Dragan Prskalo.

Fotografije sa turnira možete pogledati OVDJE.

Citluk.ba

 
« Prethodna   Sljedea »