Kontakt: Ova email adresa je zatiena od spam robota, nije vidljiva ako ste iskljuili Javascript
Zajednica žena HDZ-a BiH donirala 20.000 KM mostarskoj bolnici
Ponedjeljak, 28 Studeni 2016
PUzorak Slikeredstavnice Gradskog odbora Zajednice žena HDZ-a BiH „Kraljica Katarina Kosaèa“ Mostar danas su uruèile 20 tisuæa konvertibilnih maraka za osnivanje banke koštane srži pri Sveuèilišnoj klinièkoj bolnici Mostar. Donirani iznos prikupljen je na osmoj humanitarnoj veèeri koju je organizirao mostarski Gradski odbor Zajednice žena HDZ-a BiH.

- Zajednice žena HDZ-a BiH osjetljiva je na zahtjeve suvremenog društva, posebno na one dijelove društva kojima je najpotrebnija pomoæ. Nadamo se kako æemo ovim èinom i druge animirati da pomognu kako bi se oformila banka koštane srži – izjavila je Zdenka Leženiæ, predsjednica Gradskog odbora Zajednice žena HDZ-a BiH „Kraljica Katarina Kosaèa“ Mostar - prenosi Pogled.ba.

Proèelnica Transfuzijskog centra SKB Mostar Jadranka Kneževiæ zahvalila je na uruèenoj donaciji, istaknuvši kako je to još jedan korak ka konaènom cilju.

- Sretni i zadovolji smo te s velikim entuzijazmom pristupamo, ne samo osnivanju banke koštane srži i registru donora matiènih stanica, nego i darivanju krvi – istaknula je Kneževiæ, te navela kako trenutno mali broj ljudi donira krv.

- Ako nemamo darivatelja krvi, onda nemamo što dati našim bolesnicima. U našoj populaciji ima samo oko dva posto donatora krvi, odnosno oko 98 posto stanovništva ne daruje krv – upozorila je Kneževiæ.

Uzorak Slike

Zahvala dr. sc. Vlatke Martinoviæ u ime SKB Mostar

U ime ravnatelja SKM Mostar prof. dr. Ante Kvesiæa i menadžmenta bolnice zahvalila se dr. sc. Vlatka Martinoviæ, zamjenica ravnatelja:

"Želim se zahvaliti zajednici žena HDZ BiH Kraljica Katarina Kosaèa na pomoèi i vrijednom daru koji su uruèile Transfuzijskom centru – na èelu s prim. Jadranka Kneževiæ.  U proteklih 8 godina svoga rada Zajednica žena HDZ BiH, je kroz mnoge akcije i predavanja pomagala mnogobrojne organizacije, društva a tako i našu bolnicu. Svojim radom unaprijedju položaj žena u BiH, a  kroz svoj rad nas uèe kako trebamo brinuti i za one kojima je potrebna naša pomoæ. Sretna sam i zahvalna što su ovog puta izabrale upravo transfuzijski centar kako bi pomogle u daljnjem razvoju ovog centra koji je svima nama potreban, jer  krv je ono što ne možemo napraviti umjetnim putem. Jos jedanput se zahvaljujem Zajednici žena HDZ BiH Kraljica Katarina Kosaèa, na donaciji i želim im uspjeh u daljnem radu - kazala je dr. Martinoviæ.

Brotnjo.info

 
« Prethodna   Sljedea »