Kontakt: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript
Zajednica žena HDZ-a BiH donirala 20.000 KM mostarskoj bolnici
Ponedjeljak, 28 Studeni 2016
PUzorak Slikeredstavnice Gradskog odbora Zajednice žena HDZ-a BiH „Kraljica Katarina Kosača“ Mostar danas su uručile 20 tisuća konvertibilnih maraka za osnivanje banke koštane srži pri Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar. Donirani iznos prikupljen je na osmoj humanitarnoj večeri koju je organizirao mostarski Gradski odbor Zajednice žena HDZ-a BiH.

- Zajednice žena HDZ-a BiH osjetljiva je na zahtjeve suvremenog društva, posebno na one dijelove društva kojima je najpotrebnija pomoć. Nadamo se kako ćemo ovim činom i druge animirati da pomognu kako bi se oformila banka koštane srži – izjavila je Zdenka Leženić, predsjednica Gradskog odbora Zajednice žena HDZ-a BiH „Kraljica Katarina Kosača“ Mostar - prenosi Pogled.ba.

Pročelnica Transfuzijskog centra SKB Mostar Jadranka Knežević zahvalila je na uručenoj donaciji, istaknuvši kako je to još jedan korak ka konačnom cilju.

- Sretni i zadovolji smo te s velikim entuzijazmom pristupamo, ne samo osnivanju banke koštane srži i registru donora matičnih stanica, nego i darivanju krvi – istaknula je Knežević, te navela kako trenutno mali broj ljudi donira krv.

- Ako nemamo darivatelja krvi, onda nemamo što dati našim bolesnicima. U našoj populaciji ima samo oko dva posto donatora krvi, odnosno oko 98 posto stanovništva ne daruje krv – upozorila je Knežević.

Uzorak Slike

Zahvala dr. sc. Vlatke Martinović u ime SKB Mostar

U ime ravnatelja SKM Mostar prof. dr. Ante Kvesića i menadžmenta bolnice zahvalila se dr. sc. Vlatka Martinović, zamjenica ravnatelja:

"Želim se zahvaliti zajednici žena HDZ BiH Kraljica Katarina Kosača na pomoči i vrijednom daru koji su uručile Transfuzijskom centru – na čelu s prim. Jadranka Knežević.  U proteklih 8 godina svoga rada Zajednica žena HDZ BiH, je kroz mnoge akcije i predavanja pomagala mnogobrojne organizacije, društva a tako i našu bolnicu. Svojim radom unaprijedju položaj žena u BiH, a  kroz svoj rad nas uče kako trebamo brinuti i za one kojima je potrebna naša pomoć. Sretna sam i zahvalna što su ovog puta izabrale upravo transfuzijski centar kako bi pomogle u daljnjem razvoju ovog centra koji je svima nama potreban, jer  krv je ono što ne možemo napraviti umjetnim putem. Jos jedanput se zahvaljujem Zajednici žena HDZ BiH Kraljica Katarina Kosača, na donaciji i želim im uspjeh u daljnem radu - kazala je dr. Martinović.

Brotnjo.info

 
« Prethodna   Sljedeća »