Kontakt: Ova email adresa je zatiena od spam robota, nije vidljiva ako ste iskljuili Javascript
Premier kladionica traži javnu ispriku od Novaliæa: Kladionice usporedio s drogom i prostitucijom!
Petak, 16 Rujan 2016
Uzorak SlikePovodom izjave predsjednika Vlade Federacije BiH, Fadila Novaliæa: ''Voljeli bi da igara na sreæu nema nikako, usprkos tome što zapošljavaju više od 4.000 radnika. Mislimo da je to šteta za jedno društvo. Po broju kladionica smo najveæi u Europi. A kladionice su pošast isto kao droga i prostitucija'', izgovorene dana 16.09.2016. na konferenciji za novinare nakon sjednice Vlade Federacije BiH, ''Premier kladionica'' izdaje sljedeæi: ZAHTJEV ZA JAVNOM ISPRIKOM PREDSJEDNIKA VLADE FEDERACIJE BiH, FADILA NOVALIÆA

Najstrože osuðujemo ovakav, najblaže reèeno, neprimjereni javni nastup predsjednika Vlade Federacije BiH, Fadila Novaliæa. Povezujuæi igre na sreæu s ''drogom'' i ''prostitucijom'', gospodin Novaliæ je zaboravio, namjerno ili nenamjerno, da su igre na sreæu legalna djelatnost u Federaciji BiH, ureðena Zakonom o igrama na sreæu, dok su ''droga'' i ''prostitucija'' ilegalni, tj. zakonom zabranjeni u Federaciji BiH.

Dopuštamo da Fadil Novaliæ kao osoba, graðanin Federacije BiH, ima pravo na osobne stavove i mišljenja o odreðenim temama, pa tako ima pravo i na mišljenje da ''kladionice ne bi trebale postojati'', ali gospodin Fadil Novaliæ, nastupajuæi kao predsjednik Vlade Federacije BiH, kao što je nastupao u trenutku davanja gore navedene izjave, mora poštovati Ustav i zakone Federacije BiH, u skladu s kojima je unutar Federacije BiH ureðena i legalna djelatnost prireðivanja igara na sreæu.

Poistovjeæujuæi kladionice s ''drogom'' i ''prostitucijom'', gospodin Novaliæ je svih 5.500 uposlenih u ovoj djelatnosti u Federaciji BiH nazvao ''drogerašima'' i ''prostitutkama'', što je krajnje nedopustiva, neprimjerena i neumjesna konstatacija te stoga, u ime svih 5.500 uposlenika i uposlenica koji svoj kruh pošteno zaraðuju radeæi u legalnoj djelatnosti prireðivanja igara na sreæu, od predsjednika Vlade Federacije BiH, gospodina Fadila Novaliæa, zahtijevamo hitnu javnu ispriku.

Takoðer, ''Premier kladionica'', kao vodeæi prireðivaè igara na sreæu u Federaciji BiH, koji upošljava više od 1.000 graðana/ki Federacije BiH, radeæi apsolutno po zakonskim propisima što su potvrdile brojne inspekcije i što potvrðuju sve dostupne dokumentacije nadležnih institucija, zahtijeva hitnu javnu ispriku predsjednika Vlade Federacije BiH zbog nanošenja nenadoknadive štete ugledu našeg poduzeæa.

Nadalje, smatramo kako je navedena izjava predsjednika Vlade Federacije BiH, gospodina Fadila Novaliæa, još jedan u nizu od dokaza kako SDA ne bira sredstva ni naèine te ne preza ni od najnižih udaraca u svojim nastojanjima da uništi privatne prireðivaèe igara na sreæu s ciljem stvaranja monopola Lutrije BiH i austrijskog Novomatica, a da su pritom radi osobnih i stranaèkih interesa svjesni žrtvovati i radna mjesta 5.500 uposlenika privatnih prireðivaèa, kao i 76 milijuna KM, koliko na godišnjoj razini privatne kladionice uplate u federalni proraèun.

Ovim putem im poruèujemo kako nas njihove smicalice, lažne optužbe i obmane samo motiviraju da budemo još ustrajniji i odluèniji u našoj borbi za legalno pravo prireðivanja igara na sreæu, sukladno zakonima i propisima Federacije BiH. 

Uprava Premier kladionice

 
« Prethodna   Sljedea »