Kontakt: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript
Hvalevrijedan rad Ureda za potrebite "Marijine Ruke" iz Međugorja
Nedjelja, 31 Srpanj 2016
Uzorak SlikeU vremenu kada gotovo svaki dan čitamo isključivo vijesti iz crne kronike, žudimo za nekim pozitivnim vijestima. A što je to pozitivnije od humanitarnoga rada? O toj temi razgovarali smo s međugorskim vidiocem, Jakovom Čolom, koji je ujedno i osnivač ureda za potrebite „Marijine Ruke". -Udruga „Marijine Ruke" postoji već 3 godine i pomaže potrebitima, no aktivno ured funkcionira tek mjesec dana.

Fra Marinko Šakota, župnik župe Međugorje predložio mi je da ovaj projekt preuzmem na sebe ta da otvorimo prostorije iz kojih će udruga djelovati u sklopu župnog ureda u Međugorju. Udruga za pomoć potrebitima već sada broji oko pedeset volontera, od kojih su većina mladi ljudi iz Međugorja i Čitluka.

-Udruga pomaže na razne načine. Dakle, pomažemo obiteljima s više djece, s područja međugorske župe, posjećujemo razne ustanove na području Hercegovine, kao na primjer staračke domove te domove koji vode skrb o osobama  s posebnim potrebama. Također mogu napomenuti kako imamo i oko 200 obitelji koje redovno dolaze po pakete s humanitarnom pomoći. Pomažemo i donacijom lijekova onima koji ih nisu u mogućnosti priuštiti. Broj onih koji žele pomoći ljudima preko ove udruge je sve veći i sve je više mladih koji su spremni volontirati.

Zanimljivo je i spomenuti kako su ove godine kip sv. Jakova, zaštitnika župe Međugorje na misnoj povorci  od međugorske Crkve do Gaja gdje je održana Sveta Misa nosili upravo volonteri udruge "Marijine ruke".

Prvi.tv

 
« Prethodna   Sljedeća »