Kontakt: Ova email adresa je zatiena od spam robota, nije vidljiva ako ste iskljuili Javascript
Hvalevrijedan rad Ureda za potrebite "Marijine Ruke" iz Meðugorja
Nedjelja, 31 Srpanj 2016
Uzorak SlikeU vremenu kada gotovo svaki dan èitamo iskljuèivo vijesti iz crne kronike, žudimo za nekim pozitivnim vijestima. A što je to pozitivnije od humanitarnoga rada? O toj temi razgovarali smo s meðugorskim vidiocem, Jakovom Èolom, koji je ujedno i osnivaè ureda za potrebite „Marijine Ruke". -Udruga „Marijine Ruke" postoji veæ 3 godine i pomaže potrebitima, no aktivno ured funkcionira tek mjesec dana.

Fra Marinko Šakota, župnik župe Meðugorje predložio mi je da ovaj projekt preuzmem na sebe ta da otvorimo prostorije iz kojih æe udruga djelovati u sklopu župnog ureda u Meðugorju. Udruga za pomoæ potrebitima veæ sada broji oko pedeset volontera, od kojih su veæina mladi ljudi iz Meðugorja i Èitluka.

-Udruga pomaže na razne naèine. Dakle, pomažemo obiteljima s više djece, s podruèja meðugorske župe, posjeæujemo razne ustanove na podruèju Hercegovine, kao na primjer staraèke domove te domove koji vode skrb o osobama  s posebnim potrebama. Takoðer mogu napomenuti kako imamo i oko 200 obitelji koje redovno dolaze po pakete s humanitarnom pomoæi. Pomažemo i donacijom lijekova onima koji ih nisu u moguænosti priuštiti. Broj onih koji žele pomoæi ljudima preko ove udruge je sve veæi i sve je više mladih koji su spremni volontirati.

Zanimljivo je i spomenuti kako su ove godine kip sv. Jakova, zaštitnika župe Meðugorje na misnoj povorci  od meðugorske Crkve do Gaja gdje je održana Sveta Misa nosili upravo volonteri udruge "Marijine ruke".

Prvi.tv

 
« Prethodna   Sljedea »