Kontakt: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript
Humanitarna udruga fra Mladen Hrkać dobitnik prestižne nagrade “Europski građanin” za 2016. godinu
Ponedjeljak, 06 Lipanj 2016

SUzorak Slike neopisivim ponosom i neizmjernom srećom objavljujemo da je Humanitarna udruga fra Mladen Hrkać dobitnik prestižne nagrade “Europski građanin” za 2016. godinu koju dodjeljuje Europski parlament kao priznanje za iznimna postignuća u promicanju boljeg uzajamnog razumijevanja i jače povezanosti građana država članica te olakšavanje prekogranične i transnacionalne suradnje unutar Europske unije. Udrugu je nominirao hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Davor Ivo Stier, a odabrao žiri u sastavu osam hrvatskih zastupnika.

Ovim putem im svima od srca zahvaljujemo što su prepoznali i nagradili sve naše dosadašnje napore i aktivnosti kako bi čovjek u potrebi dobio svu pomoć koju treba u svojim najtežim životnim trenucima - poručuju iz Humanitarne udruge fra Mladen Hrkać.

Pobjednici su izabrani 1. lipnja 2016. od strane Odbora za nagradu “Europski građanin” Europskog parlamenta, kojim je predsjedala potpredsjednica EP-a Sylvie Guillaume (S&D, Francuska). Humanitarna udruga fra Mladen Hrkać je jedan od 50 laureata nagrade “Europski građanin” Europskog parlamenta za 2016. godinu.

Javna nacionalna svečanost dodjele nagrade Europskog parlamenta će se održati u rujnu u Hrvatskom saboru, dok će središnja dodjela priznanja za sve dobitnike biti održana 12. i 13. listopada 2016. godine u Bruxellesu.

Ova nagrada je velika potvrda za sve što smo do sada napravili kao i veliko priznanje za svakog od vas koji je na bilo koji način uključen u ovu plemenitu priču.

Sve navedeno, pa samim time i ova nagrada, je ostvareno zahvaljujući svesrdnoj i nesebičnoj podršci i pomoći brojnih volontera i donatora s područja Hrvatske, Bosne i Hercegovine i inozemstva.
Odgovornim i otvorenim radom kroz sve ove godine Udruga je stekla povjerenje tisuća ljudi i brojnih predstavnika respektabilnih institucija te u vrlo kratkom razdoblju postala utočište i oslonac za sve one koji zbog liječenja dolaze iz daleka u nepoznatu sredinu.

Hvalevrijedni rezultati i brojke koje smo ostvarili u manje od 4 godine djelovanja najbolje govore u prilog tome da svaki član i volonter Udruge svakodnevno živi i “diše” misiju i svrhu postojanja.
Broj osoba kojima je Udruga pomogla dovoljno govori o trenutnoj potrebi za ovakvom vrstom podrške u najtežim situacijama. A ove brojke nažalost rastu iz dana u dan. A jedino zajedničkim snagama i naporima će Udruga i moći nastaviti djelovati na ovako zavidnoj razini.

Najveća zahvala, ali i poticaj, svima nama je kada svaki od dosadašnjih 2500 korisnika, bez razmišljanja, kaže da Udrugu smatra svojim istinskim domom unatoč teškim okolnostima u kojima nas je život spojio.

Nismo mogli poželjeti ljepšeg dara za naš 4. rođendan od obavijesti o osvajanju ove prestižne nagrade. Obzirom da je ovo veliko priznanje svima koji su na bilo koji način doprinijeli radu Udruge, podijelite i vi ovu vijest sa svojim prijateljima jer je ona dokaz da vjerujete i podržavate jednu iskrenu i plemenitu priču.

Svi vi koji niste u mogućnosti aktivno sudjelovati u radu Udruge ili ne znate na koji način bi podržali naš rad i pomogli najpotrebitijima, odvojite nekoliko sekundi vremena i pozovite naše brojeve humanitarnih telefona: 17000 za područje BiH čime donirate 2 KM i 060 9999 za područje RH čime donirate 6,25 kuna.

Što drugo reći na kraju osim da je ova nagrada rezultat jednog iskrenog i nesebičnog zajedništva okupljenog kako bi se pomoglo čovjeku u potrebi da se ni u jednom trenutku ne osjeti usamljenim i bespomoćnim - priopćeno je iz Humanitarne udruge fra Mladen Hrkać.

Uzorak Slike

Brotnjo.info

 
« Prethodna   Sljedeća »