Kontakt: Ova email adresa je zatiena od spam robota, nije vidljiva ako ste iskljuili Javascript
Humanitarna udruga fra Mladen Hrkaæ dobitnik prestižne nagrade “Europski graðanin” za 2016. godinu
Ponedjeljak, 06 Lipanj 2016

SUzorak Slike neopisivim ponosom i neizmjernom sreæom objavljujemo da je Humanitarna udruga fra Mladen Hrkaæ dobitnik prestižne nagrade “Europski graðanin” za 2016. godinu koju dodjeljuje Europski parlament kao priznanje za iznimna postignuæa u promicanju boljeg uzajamnog razumijevanja i jaèe povezanosti graðana država èlanica te olakšavanje prekograniène i transnacionalne suradnje unutar Europske unije. Udrugu je nominirao hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Davor Ivo Stier, a odabrao žiri u sastavu osam hrvatskih zastupnika.

Ovim putem im svima od srca zahvaljujemo što su prepoznali i nagradili sve naše dosadašnje napore i aktivnosti kako bi èovjek u potrebi dobio svu pomoæ koju treba u svojim najtežim životnim trenucima - poruèuju iz Humanitarne udruge fra Mladen Hrkaæ.

Pobjednici su izabrani 1. lipnja 2016. od strane Odbora za nagradu “Europski graðanin” Europskog parlamenta, kojim je predsjedala potpredsjednica EP-a Sylvie Guillaume (S&D, Francuska). Humanitarna udruga fra Mladen Hrkaæ je jedan od 50 laureata nagrade “Europski graðanin” Europskog parlamenta za 2016. godinu.

Javna nacionalna sveèanost dodjele nagrade Europskog parlamenta æe se održati u rujnu u Hrvatskom saboru, dok æe središnja dodjela priznanja za sve dobitnike biti održana 12. i 13. listopada 2016. godine u Bruxellesu.

Ova nagrada je velika potvrda za sve što smo do sada napravili kao i veliko priznanje za svakog od vas koji je na bilo koji naèin ukljuèen u ovu plemenitu prièu.

Sve navedeno, pa samim time i ova nagrada, je ostvareno zahvaljujuæi svesrdnoj i nesebiènoj podršci i pomoæi brojnih volontera i donatora s podruèja Hrvatske, Bosne i Hercegovine i inozemstva.
Odgovornim i otvorenim radom kroz sve ove godine Udruga je stekla povjerenje tisuæa ljudi i brojnih predstavnika respektabilnih institucija te u vrlo kratkom razdoblju postala utoèište i oslonac za sve one koji zbog lijeèenja dolaze iz daleka u nepoznatu sredinu.

Hvalevrijedni rezultati i brojke koje smo ostvarili u manje od 4 godine djelovanja najbolje govore u prilog tome da svaki èlan i volonter Udruge svakodnevno živi i “diše” misiju i svrhu postojanja.
Broj osoba kojima je Udruga pomogla dovoljno govori o trenutnoj potrebi za ovakvom vrstom podrške u najtežim situacijama. A ove brojke nažalost rastu iz dana u dan. A jedino zajednièkim snagama i naporima æe Udruga i moæi nastaviti djelovati na ovako zavidnoj razini.

Najveæa zahvala, ali i poticaj, svima nama je kada svaki od dosadašnjih 2500 korisnika, bez razmišljanja, kaže da Udrugu smatra svojim istinskim domom unatoè teškim okolnostima u kojima nas je život spojio.

Nismo mogli poželjeti ljepšeg dara za naš 4. roðendan od obavijesti o osvajanju ove prestižne nagrade. Obzirom da je ovo veliko priznanje svima koji su na bilo koji naèin doprinijeli radu Udruge, podijelite i vi ovu vijest sa svojim prijateljima jer je ona dokaz da vjerujete i podržavate jednu iskrenu i plemenitu prièu.

Svi vi koji niste u moguænosti aktivno sudjelovati u radu Udruge ili ne znate na koji naèin bi podržali naš rad i pomogli najpotrebitijima, odvojite nekoliko sekundi vremena i pozovite naše brojeve humanitarnih telefona: 17000 za podruèje BiH èime donirate 2 KM i 060 9999 za podruèje RH èime donirate 6,25 kuna.

Što drugo reæi na kraju osim da je ova nagrada rezultat jednog iskrenog i nesebiènog zajedništva okupljenog kako bi se pomoglo èovjeku u potrebi da se ni u jednom trenutku ne osjeti usamljenim i bespomoænim - priopæeno je iz Humanitarne udruge fra Mladen Hrkaæ.

Uzorak Slike

Brotnjo.info

 
« Prethodna   Sljedea »