Kontakt: Ova email adresa je zaštięena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript
Ljetni raspored molitvenog programa u MeĆ°ugorju
Utorak, 31 Svibanj 2016

Uzorak SlikeLjetni raspored molitvenog programa u MeĆ°ugorju poĆØinje sutra u srijedu, 1. lipnja i traje do 1. rujna. Molitva krunice u župnoj crkvi poĆØinje u 18, a sv. misa u 19 sati, a nakon mise slijedi uobiĆØajeni molitveni raspored, ovisno o danu u tjednu. Klanjanje je utorkom i subotom od 22 do 23 sata te ĆØetvrtkom nakon veĆØernje svete mise tj. u 20 sati.

 
SMART FEST - NatjeĆØaj za najbolju fotografiju na temu: HERCEGOVINA
Nedjelja, 29 Svibanj 2016
Uzorak SlikeSMART FEST raspisuje NatjeĆØaj za najbolju fotografiju na temu: HERCEGOVINA. Pravo sudjelovanja imaju sve osobe koje uslikaju ili imaju veƦ uslikanu fotografiju, bilo fotoaparatom ili mobitelom motiv koji predstavlja naÅ” rodni kraj Hercegovinu. Broj fotografija nije ograniĆØen. Svoje fotografije sa svojim osobnim podacima Å”aljite na e-mail: Ova email adresa je zaštięena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript sve do 3. lipnja 2016. do 24,00h.
 
Danas sunĆØano i toplo, za vikend temperature i preko 30 stupnjeva
Petak, 27 Svibanj 2016

Uzorak SlikeDanas se u Bosni i Hercegovini pretežno sunĆØano vrijeme. Vjetar slab istoĆØnog i sjeveroistoĆØnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka izmeĆ°u 7 i 12Ā°C, na jugu zemlje od 11 do 15Ā°C. NajviÅ”a dnevna temperatura zraka izmeĆ°u 24 i 29Ā°C. U subotu u Bosni i Hercegovini pretežno sunĆØano. Vjetar slab. U Hercegovini jugo, u Bosni vjetar istoĆØnog i sjeveroistoĆØnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka izmeĆ°u 8 i 14Ā°C, na jugu zemlje od 12 do 16Ā°C. NajviÅ”a dnevna temperatura zraka izmeĆ°u 26 i 31Ā°C. 

 
Dan opƦine ƈitluk neradni za sve pravne i druge poslovne subjekte sa sjediÅ”tem u opƦini
Ponedjeljak, 23 Svibanj 2016
Uzorak SlikeNa temelju ĆØlanka 10. stavak 1. i ĆØlanka 41. toĆØka 2. i 6. Statuta opƦine ƈitluk (ā€žSlužbeno glasilo OpƦinskog vijeƦa opƦine ƈitluk, broj: 2/08, 6/08 i 3/13), naĆØelnik opƦine ƈitluk donio je odluku kojom se utvrĆ°uje da je Dan opƦine ƈitluk (24. svibnja) neradni za sve pravne i druge poslovne subjekte sa sjediÅ”tem u opƦini ƈitluk i taj dan se sveĆØano obilježava. 
 
Najavljujemo: Misno slavlje kod Antina bunara na Trtlama
Ponedjeljak, 23 Svibanj 2016
Uzorak SlikeVeƦ po tradiciji, u ĆØetvrtak 26. svibnja na blagdan Tijelova - BraÅ”anĆØeva, kod Antina bunara na gorju Trtle slavit Ʀe se misno slavlje u ĆØast sv. Ante Padovanskog. Prije jedanaest godina, Ante VuĆØiƦ iz Gornje Blatnice i njegov prijatelj, pokojni Milenko BarbariƦ ƈipo iz G.V. OgraĆ°enika, napravili su zavjetnu kapelicu u ĆØast tog sveca, tako da se od tada svake godine slavi sv. Misa na kojoj se okupe župljani župa ƈerin, GradniƦi, KruÅ”evo i Ljuti Dolac.
 
Preporuka vinogradarima: ZaÅ”titite svoje nasade protiv plamenjaĆØe i crne pjegavosti
Utorak, 17 Svibanj 2016
Uzorak SlikeZbog nestabilnih vremenskih prilika vinogradarima iz Ministarstva poljoprivrede, Å”umarstva i vodoprivrede HNŽ-a vinogradarima preporuĆØuju da i dalje vrÅ”e zaÅ”titu svojih nasada usmjerenu protiv uzroĆØnika plamenjaĆØe i crne pjegavosti. U tu svrhu može se upotrijebiti jedan od fungicida: Antracol WG 70, Mikal flash, Mikal premium F,  Galgen F ili Fantic F. Za zaÅ”titu od pepelnice može se koristiti jedan od pripravaka na bazi sumpora: Kumulus DF, Chromosul 80, Kossan WG ili Thiovit Jet.
 
Sutra tradicionalno druženje Brotnjaka u zagrebaĆØkoj Dubravi
Četvrtak, 12 Svibanj 2016
Uzorak SlikeBroƦanska zajednica Zagreb - ZaviĆØajno druÅ”tvo graĆ°ana iz opƦine ƈitluk nastanjenih na podruĆØju Zagreba i okolice poziva sve Brotnjake, koji su u prilici doƦi, na tradicionalno druženje u Zagrebu. U petak, 13. svibnja u crkvi BezgreÅ”nog zaĆØeƦa Blažene Djevice Marije u Dubravi bit Ʀe služena sveta Misa za žrtve bleiburÅ”ke tragedije iz broƦanskog kraja, a nakon Mise koja poĆØinje u 18 sati ĆØlanovi BroƦanska zajednica Zagreb upriliĆØit Ʀe tradicionalno druženje.  
 
Vremenska prognoza: Do sredine tjedna stabilno, od srijede pljuskovi i grmljavina
Nedjelja, 08 Svibanj 2016

Uzorak SlikeSutra i tijekom utorka biti Ʀe uglavnom sunĆØano i toplo vrijeme uz umjerenu oblaĆØnost. Postoji manja moguƦnost za lokalne grmljavinske nestabilnosti, tako da bi ovi dani ipak trebali biti u znaku suha i stabilnijeg vremena. U srijedu Ʀe doƦi do postupnog naoblaĆØenja, dok se u drugom dijelu dana i naveĆØer oĆØekuje kiÅ”a. U noƦi na ĆØetvrtak i u ĆØetvrtak oĆØekuju se obilniji pljuskovi i grmljavina.

 
Proslava 25. obljetnice mature Stare gimnazije Mostar
Četvrtak, 05 Svibanj 2016
Uzorak SlikeObavjeÅ”tavaju se maturanti Stare gimnazije Mostar, generacija 90./91., da Ʀe se proslava 25 godina mature održati u petak, 29. 7. 2016. godine. Zainteresirani se mogu prijaviti na Facebook stranici Stara gimnazija, generacija 90./91. ili na brojeve telefona 00387 61/204-809 ili 063/318-411, okvirno do 5. 6. 2016. radi daljnje organizacije.
 
Obavijest poljoprivrednim proizvoĆ°aĆØima: Potrebno zaÅ”titi nasade protiv plamenjaĆØe i pepelnice
Četvrtak, 05 Svibanj 2016
Uzorak SlikeZbog novonastalog porasta vinove loze i iznimno povoljnih uvjeta za razvoj uzroĆØnika bolesti, vinogradari se upozoravaju da i dalje vrÅ”e zaÅ”titu svojih nasada usmjerenu protiv plamenjaĆØe i pepelnice. Protiv plamenjaĆØe se može koristiti jedan od pripravaka: Ridomil gold combi 45 WG, Antacol combi WP 76, Fantic F, Galben F, Acrobat MZ, Forum star ili Pergado MZ. Ili bilo koje sredstvo za ovu namjenu, a protiv pepelnice se preporuĆØa koristiti jedan od pripravaka: Domark 40 ME, Nativo 75 WG, Vivando, Talendo EC, Falcon EC 460, Crystal, Stroby DF, Collis ili Topas 100 EC.
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeęa » Kraj »»

Stranice 127 - 140 od 783