Kontakt: Ova email adresa je zaÜtiŠena od spam robota, nije vidljiva ako ste iskljuŔili Javascript
Ljetni raspored molitvenog programa u Me├░ugorju
Utorak, 31 Svibanj 2016

Uzorak SlikeLjetni raspored molitvenog programa u Me├░ugorju po├Ęinje sutra u srijedu, 1. lipnja i traje do 1. rujna. Molitva krunice u ┼żupnoj crkvi po├Ęinje u 18, a sv. misa u 19 sati, a nakon mise slijedi uobi├Ęajeni molitveni raspored, ovisno o danu u tjednu. Klanjanje je utorkom i subotom od 22 do 23 sata te ├Ęetvrtkom nakon ve├Ęernje svete mise tj. u 20 sati.

 
SMART FEST - Natje├Ęaj za najbolju fotografiju na temu: HERCEGOVINA
Nedjelja, 29 Svibanj 2016
Uzorak SlikeSMART FEST raspisuje Natje├Ęaj za najbolju fotografiju na temu: HERCEGOVINA. Pravo sudjelovanja imaju sve osobe koje uslikaju ili imaju ve├Ž uslikanu fotografiju, bilo fotoaparatom ili mobitelom motiv koji predstavlja na┼í rodni kraj Hercegovinu. Broj fotografija nije ograni├Ęen. Svoje fotografije sa svojim osobnim podacima ┼íaljite na e-mail: Ova email adresa je zaÜtiŠena od spam robota, nije vidljiva ako ste iskljuŔili Javascript sve do 3. lipnja 2016. do 24,00h.
 
Danas sun├Ęano i toplo, za vikend temperature i preko 30 stupnjeva
Petak, 27 Svibanj 2016

Uzorak SlikeDanas se u Bosni i Hercegovini prete┼żno sun├Ęano vrijeme. Vjetar slab isto├Ęnog i sjeveroisto├Ęnog smjera. Najni┼ża jutarnja temperatura zraka izme├░u 7 i 12┬░C, na jugu zemlje od 11 do 15┬░C. Najvi┼ía dnevna temperatura zraka izme├░u 24 i 29┬░C. U subotu u Bosni i Hercegovini prete┼żno sun├Ęano. Vjetar slab. U Hercegovini jugo, u Bosni vjetar isto├Ęnog i sjeveroisto├Ęnog smjera. Najni┼ża jutarnja temperatura zraka izme├░u 8 i 14┬░C, na jugu zemlje od 12 do 16┬░C. Najvi┼ía dnevna temperatura zraka izme├░u 26 i 31┬░C. 

 
Dan op├Žine ├łitluk neradni za sve pravne i druge poslovne subjekte sa sjedi┼ítem u op├Žini
Ponedjeljak, 23 Svibanj 2016
Uzorak SlikeNa temelju ├Ęlanka 10. stavak 1. i ├Ęlanka 41. to├Ęka 2. i 6. Statuta op├Žine ├łitluk (ÔÇ×Slu┼żbeno glasilo Op├Žinskog vije├Ža op├Žine ├łitluk, broj: 2/08, 6/08 i 3/13), na├Ęelnik op├Žine ├łitluk donio je odluku kojom se utvr├░uje da je Dan op├Žine ├łitluk (24. svibnja) neradni za sve pravne i druge poslovne subjekte sa sjedi┼ítem u op├Žini ├łitluk i taj dan se sve├Ęano obilje┼żava. 
 
Najavljujemo: Misno slavlje kod Antina bunara na Trtlama
Ponedjeljak, 23 Svibanj 2016
Uzorak SlikeVe├Ž po tradiciji, u ├Ęetvrtak 26. svibnja na blagdan Tijelova - Bra┼ían├Ęeva, kod Antina bunara na gorju Trtle slavit ├Že se misno slavlje u ├Ęast sv. Ante Padovanskog. Prije jedanaest godina, Ante Vu├Ęi├Ž iz Gornje Blatnice i njegov prijatelj, pokojni Milenko Barbari├Ž ├łipo iz G.V. Ogra├░enika, napravili su zavjetnu kapelicu u ├Ęast tog sveca, tako da se od tada svake godine slavi sv. Misa na kojoj se okupe ┼żupljani ┼żupa ├łerin, Gradni├Ži, Kru┼íevo i Ljuti Dolac.
 
Preporuka vinogradarima: Za┼ítitite svoje nasade protiv plamenja├Ęe i crne pjegavosti
Utorak, 17 Svibanj 2016
Uzorak SlikeZbog nestabilnih vremenskih prilika vinogradarima iz Ministarstva poljoprivrede, ┼íumarstva i vodoprivrede HN┼Ż-a vinogradarima preporu├Ęuju da i dalje vr┼íe za┼ítitu svojih nasada usmjerenu protiv uzro├Ęnika plamenja├Ęe i crne pjegavosti. U tu svrhu mo┼że se upotrijebiti jedan od fungicida: Antracol WG 70, Mikal flash, Mikal premium F,  Galgen F ili Fantic F. Za za┼ítitu od pepelnice mo┼że se koristiti jedan od pripravaka na bazi sumpora: Kumulus DF, Chromosul 80, Kossan WG ili Thiovit Jet.
 
Sutra tradicionalno dru┼żenje Brotnjaka u zagreba├Ękoj Dubravi
─îetvrtak, 12 Svibanj 2016
Uzorak SlikeBro├Žanska zajednica Zagreb - Zavi├Ęajno dru┼ítvo gra├░ana iz op├Žine ├łitluk nastanjenih na podru├Ęju Zagreba i okolice poziva sve Brotnjake, koji su u prilici do├Ži, na tradicionalno dru┼żenje u Zagrebu. U petak, 13. svibnja u crkvi Bezgre┼ínog za├Ęe├Ža Bla┼żene Djevice Marije u Dubravi bit ├Že slu┼żena sveta Misa za ┼żrtve bleibur┼íke tragedije iz bro├Žanskog kraja, a nakon Mise koja po├Ęinje u 18 sati ├Ęlanovi Bro├Žanska zajednica Zagreb uprili├Ęit ├Že tradicionalno dru┼żenje.  
 
Vremenska prognoza: Do sredine tjedna stabilno, od srijede pljuskovi i grmljavina
Nedjelja, 08 Svibanj 2016

Uzorak SlikeSutra i tijekom utorka biti ├Že uglavnom sun├Ęano i toplo vrijeme uz umjerenu obla├Ęnost. Postoji manja mogu├Žnost za lokalne grmljavinske nestabilnosti, tako da bi ovi dani ipak trebali biti u znaku suha i stabilnijeg vremena. U srijedu ├Že do├Ži do postupnog naobla├Ęenja, dok se u drugom dijelu dana i nave├Ęer o├Ęekuje ki┼ía. U no├Ži na ├Ęetvrtak i u ├Ęetvrtak o├Ęekuju se obilniji pljuskovi i grmljavina.

 
Proslava 25. obljetnice mature Stare gimnazije Mostar
─îetvrtak, 05 Svibanj 2016
Uzorak SlikeObavje┼ítavaju se maturanti Stare gimnazije Mostar, generacija 90./91., da ├Že se proslava 25 godina mature odr┼żati u petak, 29. 7. 2016. godine. Zainteresirani se mogu prijaviti na Facebook stranici Stara gimnazija, generacija 90./91. ili na brojeve telefona 00387 61/204-809 ili 063/318-411, okvirno do 5. 6. 2016. radi daljnje organizacije.
 
Obavijest poljoprivrednim proizvo├░a├Ęima: Potrebno za┼ítiti nasade protiv plamenja├Ęe i pepelnice
─îetvrtak, 05 Svibanj 2016
Uzorak SlikeZbog novonastalog porasta vinove loze i iznimno povoljnih uvjeta za razvoj uzro├Ęnika bolesti, vinogradari se upozoravaju da i dalje vr┼íe za┼ítitu svojih nasada usmjerenu protiv plamenja├Ęe i pepelnice. Protiv plamenja├Ęe se mo┼że koristiti jedan od pripravaka: Ridomil gold combi 45 WG, Antacol combi WP 76, Fantic F, Galben F, Acrobat MZ, Forum star ili Pergado MZ. Ili bilo koje sredstvo za ovu namjenu, a protiv pepelnice se preporu├Ęa koristiti jedan od pripravaka: Domark 40 ME, Nativo 75 WG, Vivando, Talendo EC, Falcon EC 460, Crystal, Stroby DF, Collis ili Topas 100 EC.
 
«« PoŔetak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 SljedeŠa » Kraj »»

Stranice 127 - 140 od 783