Kontakt: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript
VIDEO Pogledajte novo izdanje emisije "Kerigma - Vjera i djela"
Utorak, 13 Prosinac 2016
Uzorak SlikeU novoj emisiji ''Kerigma - Vjera i djela'' koja se emitira u programima Naše TV, Laudato TV i Vinkovačke televizije, a koju uređuje i vodi Dragan Soldo, stalni suradnik fra Mario Knezović vodi nas u razmišljanjima kroz ovo vrijeme došašaća. Posjetili smo župu sv. Marka u mostarskom Cimu, gdje je za đakona zaređen don Marin Krešić. 3. nedjelja došašča obilježava se kao Nedjelja Caritasa u BiH, gost u studiju bio je dr. don Ante Komadina, ravnatelj Caritasa hercegovačkih biskupija.
 
Devetnica Rođenju Kristovu u Međugorju
Utorak, 13 Prosinac 2016
Uzorak SlikeU četvrtak, 15. prosinca 2016. počinje devetodnevna molitvena priprava za proslavu Kristova rođenja. Kroz tih će se devet dana do Badnjaka (ne i na Badnjak!) na Podbrdu u 14 sati moliti krunica, te stoga u petak 16. i 23. prosinca neće biti molitve Križnog puta na Križevcu. Večernji molitveno-liturgijski program u međugorskoj župnoj crkvi kroz ovo se vrijeme odvija po uobičajenom rasporedu. Kroz cijelo došašće, osim nedjelje, slave se svete mise zornice u 6 sati.
 
Broćanka Marija Buntić među izviđačima koji će donijeti Betlehemsko svjetlo mira u BiH
Petak, 09 Prosinac 2016

Uzorak SlikeTradicionalno, i ove godine izviđači iz cijelog svijeta su otišli po Betlehemsko svjetlo mira u Beč koje će potom donijeti u svoje države kako bi poruka mira, solidarnosti i prijateljstva stigla u što veći broj obitelji. Mostarski izviđači, iz odreda Radobolja koji su izvršni organizatori za BiH, u četvrtak 8. prosinca, otputovali su u Beč gdje će sudjelovati na svečanoj misi i preuzeti Betlehemsko svjetlo, simbol mira, te ga potom donijeti u BiH.

 
Bezgrješno začeće Blažene Djevice Marije
Četvrtak, 08 Prosinac 2016

Uzorak Slike8. prosinca Crkva liturgijski slavi Bezgrješno začeće Blažene Djevice Marije, blagdan u kojem se posebno želi naglasiti Božja milost po kojoj je Bogorodica izuzeta od svakoga grijeha, ali koja je isto tako, u pravoj slobodi, dubokoj vjeri i potpunom predanju Bogu, prihvatila svu odgovornost Božjeg poziva da rodi Spasitelja svijeta. Od početaka Crkve Blažena Djevica Marija zauzimala je posebno časno mjesto ne samo u pobožnosti vjernika, nego i u liturgiji. Svijest o njezinoj posebnosti, kao onoj koja je bila nagrađena izvanrednim Božjim milostima, a napose time što je imala čast biti Bogorodica, bila je česta misao koju su teološki obrađivali crkveni oci i drugi teolozi. Stoga je razumljivo da je i misao o Marijinu bezgrješnom začeću zauzimala povlašteno mjesto.

 
Danas je blagdan Svetog Nikole, jednog od najomiljenijih katoličkih svetaca
Utorak, 06 Prosinac 2016
 Osim hrpe slatkiša i igračaka, ove godine svojoj djeci poklonite i priču o Svetom Nikoli. Sigurno ćete ih zainteresirati kad im kažete da mnogi smatraju da je upravo Sveti Nikola pravi Djed Mraz. Sigurni smo da i vas zanima tko je bio taj čovjek kojeg obožavaju milijuni djece diljem svijeta. Nikola je rođen početkom 4. stoljeća u gradu Patara, na prostoru današnje Turske u bogatoj obitelji. Njegovi su roditelji umrli od kuge, dok je Nikola još bio dječak te su mu ostavili mnogo novca. Bogati dječak otišao je živjeti kod svog ujaka koji je bio svećenik i odgajao ga u vjeri. Sve svoje bogatstvo Nikola je već tada počeo dijeliti sa siromašnima, ali na način da oni nisu znali tko im je dobročinitelj.
 
VIDEO Pogledajte novo izdanje emisije "Kerigma - Vjera i djela"
Utorak, 29 Studeni 2016

Uzorak SlikeU novoj emisiji ''Kerigma - Vjera i djela'' koja se emitira u programima Naše TV, Laudato TV i Vinkovačke televizije, a koju uređuje i vodi Dragan Soldo, suradnik fra Mario Knezović govori o nadolazećem vremenu došašća i što znači da će doći obećani Mesija. Na blagdan Gospe od Zdravlja posjetili smo župu Veljake kod Ljubuškog. Humanitarna Udruga ''fra Mladen Hrkać'' održala je donatorsku večer u Mostaru. Posjetili smo ponos ramskoga kraja Franjevački samostan na Šćitu.

 
FOTO: Svečano otvoren "Advent u Međugorju"
Ponedjeljak, 28 Studeni 2016
Uzorak SlikeSinoć je na području stare župne crkve svečano otvoren "Advent u Međugorju". Ove godine je organizacija došašća slična kao i prošle godine, a sve u suradnji mladih iz naše župe te našeg župnika fra Marinka Šakote: želja je spojiti pomaganje siromašnima i druženje župljana. Tako da tko želi, tom prilikom može darovati za potrebe naše humanitarne udruge “MARIJINE RUKE
 
Gradnićki framaši napravili veliki adventski vijenac, vjernicima će dijeliti čaj nakon zornice
Nedjelja, 27 Studeni 2016
Uzorak SlikeMladi framaši iz Gradnići napravili su veliki adventski vijenac kod spomenika fra Didaku Buntiću neposrendno uz župnu crkvu sv. Blaža u Gradnićima. Danas su upalili prvu svijeću, a po običaju ostale tri će biti upaljene kroz preostale nedjelje došašća. Kao i u drugim župnim crkvama u Brotnju, tako će ujutro i u Gradnićima početi mise zornice s početkom u 6 sati. Pola sata prije sve mise svaki dan će biti prilika za svetu ispovijed.
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 73 - 80 od 1293