Kontakt: Ova email adresa je zaštięena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript
VIDEO Pogledajte novo izdanje emisije "Kerigma - Vjera i djela"
Utorak, 13 Prosinac 2016
Uzorak SlikeU novoj emisiji ''Kerigma - Vjera i djela'' koja se emitira u programima NaÅ”e TV, Laudato TV i VinkovaĆØke televizije, a koju ureĆ°uje i vodi Dragan Soldo, stalni suradnik fra Mario KnezoviƦ vodi nas u razmiÅ”ljanjima kroz ovo vrijeme doÅ”aÅ”aƦa. Posjetili smo župu sv. Marka u mostarskom Cimu, gdje je za Ć°akona zareĆ°en don Marin KreÅ”iƦ. 3. nedjelja doÅ”aÅ”ĆØa obilježava se kao Nedjelja Caritasa u BiH, gost u studiju bio je dr. don Ante Komadina, ravnatelj Caritasa hercegovaĆØkih biskupija.
 
Devetnica RoĆ°enju Kristovu u MeĆ°ugorju
Utorak, 13 Prosinac 2016
Uzorak SlikeU ĆØetvrtak, 15. prosinca 2016. poĆØinje devetodnevna molitvena priprava za proslavu Kristova roĆ°enja. Kroz tih Ʀe se devet dana do Badnjaka (ne i na Badnjak!) na Podbrdu u 14 sati moliti krunica, te stoga u petak 16. i 23. prosinca neƦe biti molitve Križnog puta na Križevcu. VeĆØernji molitveno-liturgijski program u meĆ°ugorskoj župnoj crkvi kroz ovo se vrijeme odvija po uobiĆØajenom rasporedu. Kroz cijelo doÅ”aÅ”Ć¦e, osim nedjelje, slave se svete mise zornice u 6 sati.
 
BroƦanka Marija BuntiƦ meĆ°u izviĆ°aĆØima koji Ʀe donijeti Betlehemsko svjetlo mira u BiH
Petak, 09 Prosinac 2016

Uzorak SlikeTradicionalno, i ove godine izviĆ°aĆØi iz cijelog svijeta su otiÅ”li po Betlehemsko svjetlo mira u BeĆØ koje Ʀe potom donijeti u svoje države kako bi poruka mira, solidarnosti i prijateljstva stigla u Å”to veƦi broj obitelji. Mostarski izviĆ°aĆØi, iz odreda Radobolja koji su izvrÅ”ni organizatori za BiH, u ĆØetvrtak 8. prosinca, otputovali su u BeĆØ gdje Ʀe sudjelovati na sveĆØanoj misi i preuzeti Betlehemsko svjetlo, simbol mira, te ga potom donijeti u BiH.

 
BezgrjeÅ”no zaĆØeƦe Blažene Djevice Marije
Četvrtak, 08 Prosinac 2016

Uzorak Slike8. prosinca Crkva liturgijski slavi BezgrjeÅ”no zaĆØeƦe Blažene Djevice Marije, blagdan u kojem se posebno želi naglasiti Božja milost po kojoj je Bogorodica izuzeta od svakoga grijeha, ali koja je isto tako, u pravoj slobodi, dubokoj vjeri i potpunom predanju Bogu, prihvatila svu odgovornost Božjeg poziva da rodi Spasitelja svijeta. Od poĆØetaka Crkve Blažena Djevica Marija zauzimala je posebno ĆØasno mjesto ne samo u pobožnosti vjernika, nego i u liturgiji. Svijest o njezinoj posebnosti, kao onoj koja je bila nagraĆ°ena izvanrednim Božjim milostima, a napose time Å”to je imala ĆØast biti Bogorodica, bila je ĆØesta misao koju su teoloÅ”ki obraĆ°ivali crkveni oci i drugi teolozi. Stoga je razumljivo da je i misao o Marijinu bezgrjeÅ”nom zaĆØeƦu zauzimala povlaÅ”teno mjesto.

 
Danas je blagdan Svetog Nikole, jednog od najomiljenijih katoliĆØkih svetaca
Utorak, 06 Prosinac 2016
 Osim hrpe slatkiÅ”a i igraĆØaka, ove godine svojoj djeci poklonite i priĆØu o Svetom Nikoli. Sigurno Ʀete ih zainteresirati kad im kažete da mnogi smatraju da je upravo Sveti Nikola pravi Djed Mraz. Sigurni smo da i vas zanima tko je bio taj ĆØovjek kojeg obožavaju milijuni djece diljem svijeta. Nikola je roĆ°en poĆØetkom 4. stoljeƦa u gradu Patara, na prostoru danaÅ”nje Turske u bogatoj obitelji. Njegovi su roditelji umrli od kuge, dok je Nikola joÅ” bio djeĆØak te su mu ostavili mnogo novca. Bogati djeĆØak otiÅ”ao je živjeti kod svog ujaka koji je bio sveƦenik i odgajao ga u vjeri. Sve svoje bogatstvo Nikola je veƦ tada poĆØeo dijeliti sa siromaÅ”nima, ali na naĆØin da oni nisu znali tko im je dobroĆØinitelj.
 
VIDEO Pogledajte novo izdanje emisije "Kerigma - Vjera i djela"
Utorak, 29 Studeni 2016

Uzorak SlikeU novoj emisiji ''Kerigma - Vjera i djela'' koja se emitira u programima NaÅ”e TV, Laudato TV i VinkovaĆØke televizije, a koju ureĆ°uje i vodi Dragan Soldo, suradnik fra Mario KnezoviƦ govori o nadolazeƦem vremenu doÅ”aÅ”Ć¦a i Å”to znaĆØi da Ʀe doƦi obeƦani Mesija. Na blagdan Gospe od Zdravlja posjetili smo župu Veljake kod LjubuÅ”kog. Humanitarna Udruga ''fra Mladen HrkaƦ'' održala je donatorsku veĆØer u Mostaru. Posjetili smo ponos ramskoga kraja FranjevaĆØki samostan na Å Ć¦itu.

 
FOTO: SveĆØano otvoren "Advent u MeĆ°ugorju"
Ponedjeljak, 28 Studeni 2016
Uzorak SlikeSinoƦ je na podruĆØju stare župne crkve sveĆØano otvoren "Advent u MeĆ°ugorju". Ove godine je organizacija doÅ”aÅ”Ć¦a sliĆØna kao i proÅ”le godine, a sve u suradnji mladih iz naÅ”e župe te naÅ”eg župnika fra Marinka Å akote: želja je spojiti pomaganje siromaÅ”nima i druženje župljana. Tako da tko želi, tom prilikom može darovati za potrebe naÅ”e humanitarne udruge ā€œMARIJINE RUKEā€
 
GradniƦki framaÅ”i napravili veliki adventski vijenac, vjernicima Ʀe dijeliti ĆØaj nakon zornice
Nedjelja, 27 Studeni 2016
Uzorak SlikeMladi framaÅ”i iz GradniƦi napravili su veliki adventski vijenac kod spomenika fra Didaku BuntiƦu neposrendno uz župnu crkvu sv. Blaža u GradniƦima. Danas su upalili prvu svijeƦu, a po obiĆØaju ostale tri Ʀe biti upaljene kroz preostale nedjelje doÅ”aÅ”Ć¦a. Kao i u drugim župnim crkvama u Brotnju, tako Ʀe ujutro i u GradniƦima poĆØeti mise zornice s poĆØetkom u 6 sati. Pola sata prije sve mise svaki dan Ʀe biti prilika za svetu ispovijed.
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeęa » Kraj »»

Stranice 73 - 80 od 1293