Kontakt: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript
Tisuće hodočasnika Novu godinu dočekalo u Međugorju
Nedjelja, 01 Siječanj 2017

Uzorak Slike

Na dočeku Nove godine u molitvi, u Međugorju se ove godine okupilo više tisuća domaćih i inozemnih hodočasnika iz cijeloga svijeta.

 
Međugorje: Živim jaslicama uprizoreno Isusovo roenje
Četvrtak, 29 Prosinac 2016
Uzorak SlikeSinoć na blagdan Nevine dječice ispred crkve sv. Jakova u Međugorju uprizorene su žive jaslice. Uprizorenje živih jaslica je prvo nakon premijernog uprizorenja na Badnjak, te ovoga jučer, žive jaslice će u Međugorju biti uprizorene 31. prosinca 2016. i 1. siječnja 2017. godine. Preostala uprizorenja živih jaslica koje organizira zajednica Cenacolo bit će održana nakon večernjih sv. Misa. 60 članova i članica zajednice Cenacolo te djeca iz župe Međugorje uprizorili su Isusovo rađanje u štalici. 
 
Blagdan je Sv. Ivana - apostola i evanđelista
Utorak, 27 Prosinac 2016
 Danas, trećeg dana Božića slavimo blagdan svetog Ivana apostola i evanđelista. Bio je sin Zebedeja i Salome. Kao učenik Ivana Krstitelja prvi je s Andrijom pošao za Kristom. U Isusovu javnom životu ima uz Petra i Jakova Starijega, brata svog, rekli bismo, kao neko povlašteno mjesto. Na posljednjoj večeri kao »onaj koga je Isus osobito ljubio nalazio se za stolom Isusu do krila« (Iv 13,23). A najveću vjernost i hrabrost pokazao je kad je jedini od apostola stajao pod Isusovim križem. 
 
VIDEO: Obitelj Perutina čuva božićne običaje od zaborava
Ponedjeljak, 26 Prosinac 2016

Uzorak SlikeOkićeni gradski trgovi, rasvijetljene ulice, ukrašene kuće dio su božićne tradicije suvremenoga doba. No, još uvijek ima i onih obitelji koji Kristovo rođenje slave u zajedništvu uz običaje svojih predaka. Sedmeročlana obitelj Perutina iz Borojevića kod Stoca njeguje božićnu tradiciju. Generacijama se prenosi usmenom predajom. Blagdani se ondje slave skromno, ali dostojanstveno, donosi Naša TV.

 
Blagdan sv. Stjepana
Ponedjeljak, 26 Prosinac 2016
Uzorak SlikeBlagdan je sv. Stjepana. Danas, drugoga dana Božića, Katolička crkva prisjeća se svojeg prvomučenika sv. Stjepana. Stjepanje je državni blagdan u BiH, Republici Hrvatskoj i mnogim drugim zemljama. To je ujedno dan kad počinje blagoslov obitelji. Sveti Stjepan, prvi kršćanski mučenik ili prvomučenik, bio je jedan od sedam đakona izabranih u počecima Crkve. Njegovo ime na grčkom jeziku znači "kruna", "vijenac".
 
Polnoćka u Međugorju
Nedjelja, 25 Prosinac 2016
Uzorak SlikeMeđugorski župni vikar fra Perica Ostojić predslavio je Misu Polnoćku u crkvi sv. Jakova u Međugorju u suslavlju s međugorskim župnikom fra Marinkom Šakotom i još  trideset svećenika. Crkva je bila prepuna, a putem video zida misno slavlje je prenošeno i u veliku dvoranu  sv. Ivana Pavla II, koja je također bila ispunjena župljanima i brojnim hodočasnicima.
 
Tradicionalni božićni blagoslov Urbi et orbi pape Franje
Nedjelja, 25 Prosinac 2016
Uzorak SlikePapa Franjo uputio je tradicionalni božićni blagoslov Urbi et orbi. Papino obraćanje bilo je prožeto porukama o ratu, nasilju i patnji u vremenu koje bi trebalo biti obilježeno skladom i mirom, simboliziranima u Isusovu rođenju. Papa je izrazio nadu u mir, pozvavši ljude da se sjete migranata, izbjeglica i svih ljudi pogođenih gospodarskom nestabilnošću uzrokovanom pohlepom nekolicine.
 
Sretan Božić!
Nedjelja, 25 Prosinac 2016


Na dobro vam došao Božić i sveto porođenje Isusovo!

Neka radost Božića ispuni vaše domove i srca svih koje volite!  Brotnjacima u Domovini i inozemstvu, kao i svim svojim čitateljima sretan i blagoslovljen Božić želi Brotnjo.info
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 57 - 64 od 1293