Kontakt: Ova email adresa je zaštięena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript
TisuƦe hodoĆØasnika Novu godinu doĆØekalo u MeĆ°ugorju
Nedjelja, 01 Siječanj 2017

Uzorak Slike

Na doĆØeku Nove godine u molitvi, u MeĆ°ugorju se ove godine okupilo viÅ”e tisuƦa domaƦih i inozemnih hodoĆØasnika iz cijeloga svijeta.

 
MeĆ°ugorje: Živim jaslicama uprizoreno Isusovo roenje
Četvrtak, 29 Prosinac 2016
Uzorak SlikeSinoƦ na blagdan Nevine djeĆØice ispred crkve sv. Jakova u MeĆ°ugorju uprizorene su žive jaslice. Uprizorenje živih jaslica je prvo nakon premijernog uprizorenja na Badnjak, te ovoga juĆØer, žive jaslice Ʀe u MeĆ°ugorju biti uprizorene 31. prosinca 2016. i 1. sijeĆØnja 2017. godine. Preostala uprizorenja živih jaslica koje organizira zajednica Cenacolo bit Ʀe održana nakon veĆØernjih sv. Misa. 60 ĆØlanova i ĆØlanica zajednice Cenacolo te djeca iz župe MeĆ°ugorje uprizorili su Isusovo raĆ°anje u Å”talici. 
 
Blagdan je Sv. Ivana - apostola i evanĆ°elista
Utorak, 27 Prosinac 2016
 Danas, treƦeg dana BožiƦa slavimo blagdan svetog Ivana apostola i evanĆ°elista. Bio je sin Zebedeja i Salome. Kao uĆØenik Ivana Krstitelja prvi je s Andrijom poÅ”ao za Kristom. U Isusovu javnom životu ima uz Petra i Jakova Starijega, brata svog, rekli bismo, kao neko povlaÅ”teno mjesto. Na posljednjoj veĆØeri kao Ā»onaj koga je Isus osobito ljubio nalazio se za stolom Isusu do krilaĀ« (Iv 13,23). A najveƦu vjernost i hrabrost pokazao je kad je jedini od apostola stajao pod Isusovim križem. 
 
VIDEO: Obitelj Perutina ĆØuva božiƦne obiĆØaje od zaborava
Ponedjeljak, 26 Prosinac 2016

Uzorak SlikeOkiƦeni gradski trgovi, rasvijetljene ulice, ukraÅ”ene kuƦe dio su božiƦne tradicije suvremenoga doba. No, joÅ” uvijek ima i onih obitelji koji Kristovo roĆ°enje slave u zajedniÅ”tvu uz obiĆØaje svojih predaka. SedmeroĆØlana obitelj Perutina iz BorojeviƦa kod Stoca njeguje božiƦnu tradiciju. Generacijama se prenosi usmenom predajom. Blagdani se ondje slave skromno, ali dostojanstveno, donosi NaÅ”a TV.

 
Blagdan sv. Stjepana
Ponedjeljak, 26 Prosinac 2016
Uzorak SlikeBlagdan je sv. Stjepana. Danas, drugoga dana BožiƦa, KatoliĆØka crkva prisjeƦa se svojeg prvomuĆØenika sv. Stjepana. Stjepanje je državni blagdan u BiH, Republici Hrvatskoj i mnogim drugim zemljama. To je ujedno dan kad poĆØinje blagoslov obitelji. Sveti Stjepan, prvi krÅ”Ć¦anski muĆØenik ili prvomuĆØenik, bio je jedan od sedam Ć°akona izabranih u poĆØecima Crkve. Njegovo ime na grĆØkom jeziku znaĆØi "kruna", "vijenac".
 
PolnoƦka u Meưugorju
Nedjelja, 25 Prosinac 2016
Uzorak SlikeMeĆ°ugorski župni vikar fra Perica OstojiƦ predslavio je Misu PolnoƦku u crkvi sv. Jakova u MeĆ°ugorju u suslavlju s meĆ°ugorskim župnikom fra Marinkom Å akotom i joÅ”  trideset sveƦenika. Crkva je bila prepuna, a putem video zida misno slavlje je prenoÅ”eno i u veliku dvoranu  sv. Ivana Pavla II, koja je takoĆ°er bila ispunjena župljanima i brojnim hodoĆØasnicima.
 
Tradicionalni božiƦni blagoslov Urbi et orbi pape Franje
Nedjelja, 25 Prosinac 2016
Uzorak SlikePapa Franjo uputio je tradicionalni božiƦni blagoslov Urbi et orbi. Papino obraƦanje bilo je prožeto porukama o ratu, nasilju i patnji u vremenu koje bi trebalo biti obilježeno skladom i mirom, simboliziranima u Isusovu roĆ°enju. Papa je izrazio nadu u mir, pozvavÅ”i ljude da se sjete migranata, izbjeglica i svih ljudi pogoĆ°enih gospodarskom nestabilnoÅ”Ć¦u uzrokovanom pohlepom nekolicine.
 
Sretan BožiƦ!
Nedjelja, 25 Prosinac 2016


Na dobro vam doÅ”ao BožiƦ i sveto poroĆ°enje Isusovo!

Neka radost BožiƦa ispuni vaÅ”e domove i srca svih koje volite!  Brotnjacima u Domovini i inozemstvu, kao i svim svojim ĆØitateljima sretan i blagoslovljen BožiƦ želi Brotnjo.info
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeęa » Kraj »»

Stranice 57 - 64 od 1293