Kontakt: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript
Župljanin župe sv. Blaža: Plenković sa sinom na obredu blagoslova grla odnosno grličanja
Nedjelja, 05 Veljača 2017
Uzorak Slike

U crkvi sv. Blaža u Zagrebu danas se održavala misa povodom završetka blagdana Sv. Blaža. Na toj misi svećenik s dvjema svijećama pristupa vjerniku i moli - "Po zagovoru sv. Blaža, biskupa i mučenika, oslobodio te Bog od bolesti grla i svakog drugog zla - Amen!" 
 
VIDEO Ispovjedaonica svijeta: NE "Dijelite", NE "Lajkajte", NE "Nasjedajte"
Nedjelja, 05 Veljača 2017

Uzorak Slike

Nešto čudesno će ti se danas dogoditi! Nešto lijepo će ti se dogoditi danas, nešto što si želio. Nemoj prekinuti lanac. Samo 24 riječi mogu učiniti čudo. Ova je molitva čudesna. Proslijedi je dvanaestorici svojih prijatelja. Blagoslov će stići u obliku novoga posla, doma, bračne sreće ili materijalne pomoći…

 
Započeli "VII. dani pobijenih hercegovačkih franjevaca"
Nedjelja, 05 Veljača 2017
Uzorak Slike

U samostanskoj crkvi na Širokom Brijegu, u povodu 72. obljetnice jugokomunističkog ubojstva 66 hercegovačkih franjevaca, sinoć započeli »VII. dani pobijenih hercegovačkih franjevaca«. 
 
FOTO: Blagdan sv. Blaža proslavljen u župi Gradnići
Petak, 03 Veljača 2017
Uzorak Slike

Danas se u župi Gradnići proslavlja blagdan sv. Blaža, nebeskog zaštitnika župe. Župna zajednica za proslavu se pripremala trodnevnom duhovnom obnovom, a današnje središnje misno slavlje, kojemu je prethodila tradicionalna procesija, predvodi je fra Mario Knezović, župnik u Kočerinu. 
 
Katolička crkva slavi blagdane sv. Blaža ili Vlahe i sv. Tripuna
Petak, 03 Veljača 2017
Uzorak Slike

Sv. Blaž ili Vlaho, biskup i mučenik, jedan od četrnaest svetih pomoćnika. Rodio se u III. stoljeću u Armeniji. Potječe iz grada Sebaste u Armeniji (danas Sivas u Turskoj).
 
Blagdan Prikazanja Gospodinova, Svijećnica ili Kalandora
Četvrtak, 02 Veljača 2017
Uzorak Slike

Danas, 2. veljače, po katoličkom kalendaru je blagdan koji nosi dva imena: Svijećnica i Prikazanje Gospodnje. Spomendan je događaja kada su, prema propisu Mojsijeva Zakona, Josip i Marija donijeli Dijete Isusa u Hram da ga, kao prvorođenca, obredno prikažu Bogu. 
 
Široki Brijeg: VII. dani pobijenih hercegovačkih franjevaca
Ponedjeljak, 30 Siječanj 2017

Uzorak Slike

U samostanskoj crkvi Uznesenja BDM na Širokom Brijegu 4. veljače započinju »VII. dani pobijenih hercegovačkih franjevaca« u povodu 72. obljetnice jugokomunističkog ubojstva 66 hercegovačkih franjevaca.

 
Najavljujemo: Trodnevna duhovna priprava za blagdan sv. Blaža u župi Gradnići
Utorak, 24 Siječanj 2017
Uzorak Slike

U utorak 31. siječnja započet će trodnevna duhovna priprava za blagdan sv. Blaža, zaštitnika župe Gradnići.  Središnje misno slavlje biti će u župnoj crkvi u petak 3. veljače s početkom u 11 sati, a predvodit će ga fra Mario Knezović, župnik u Kočerinu.
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 41 - 48 od 1293