Kontakt: Ova email adresa je zaštięena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript
Evo tko je nadbiskup Hoser kojeg je Papa danas imenovao svojim izaslanikom za MeĆ°ugorje
Subota, 11 Veljača 2017
Uzorak Slike

Papa Franjo imenovao je nadbiskupa ad personam i dijecezalnog biskupa varÅ”avsko-praÅ”kog Henryka Hosera za svog posebnog izaslanika u MeĆ°ugorje, a njegova je zadaƦa ispitati podrobnije pastoralne potrebe hodoĆØasnika u to hercegovaĆØko mjesto, objavila je stranica Poljske biskupske konferencije, a potom i meĆ°unarodne agencije.
 
Provincijal fra Miljenko Šteko zahvalio Svetom Ocu Franji te poželio dobrodoŔlicu Nadbiskupu Hoseru
Subota, 11 Veljača 2017

Uzorak Slike

Danas, 11. veljaĆØe 2017., u podne, na spomendan Blažene Djevice Marije, Gospe Lurdske, Tiskovni ured Svete Stolice priopƦio je da je Sveti Otac Franjo imenovao Posebnog Izaslanika Svete Stolice za MeĆ°ugorje u osobi Njegove ekselencije Mons. Henryka Hosera, SAC, poljskog Nadbiskupa, aktualnog Ordinarija VarÅ”ave ā€“ Praga.

 
Imenovanje posebnog Izaslanika Svete Stolice za MeĆ°ugorje
Subota, 11 Veljača 2017

Uzorak Slike

Na dan 11. veljaĆØe 2017., Sveti Otac je zadužio Mons. Henryka Hosera, SAC, nadbiskupa WarÅ”ave-Praga (Poljska), da se uputi u MeĆ°ugorje kao posebni izaslanik Svete Stolice.

 
Spomendan je blaženoga Alojzija Stepinca
Petak, 10 Veljača 2017

Uzorak Slike

Na danaÅ”nji dan, 1960. godine u KraÅ”iƦu je umro zagrebaĆØki nadbiskup kardinal Alojzije Stepinac. Stepinac je tijekom svojeg života, a i nakon smrti postao paradigma vjere, crkvenosti i nacionalnog ponosa.

 
Obilježena 72. obljetnica jugokomunistiĆØkog ubojstva 66 hercegovaĆØkih franjevaca
Srijeda, 08 Veljača 2017
Uzorak Slike

U samostanskoj crkvi na Å irokom Brijegu 4. ā€“ 7. veljaĆØe održali su se Ā»VII. dani pobijenih hercegovaĆØkih franjevacaĀ« u povodu 72. obljetnice jugokomunistiĆØkog ubojstva 66 hercegovaĆØkih franjevaca. 
 
VIDEO Pogledajte novo izdanje emisije "Kerigma - Vjera i djela"
Utorak, 07 Veljača 2017

Uzorak Slike

U novoj emisiji ''Kerigma - Vjera i djela'' koja se emitira u programima NaÅ”e TV, Laudato TV i VinkovaĆØke televizije, a koju ureĆ°uje i vodi Dragan Soldo, stalni suradnik fra Mario KnezoviƦ govori o obljetnici stradanja 66. hercegovaĆØkih franjevaca, te tumaĆØi tekstove iz Svetoga Pisma.

 
TreƦa veĆØer VII. Dana pobijenih hercegovaĆØkih franjevaca
Utorak, 07 Veljača 2017
Uzorak Slike

SinoƦ je u samostanskoj crkvi Uznesenja BDM na Å irokom Brijegu nastavljen molitveni program Ā»VII. dana pobijenih hercegovaĆØkih franjevacaĀ«. Nakon sv. krunice koju su predmolili ĆØlanovi FranjevaĆØkog svjetovnog reda ā€“ treƦari, zapoĆØela je sv. misa koju je, kao i prethodne dvije veĆØeri, predslavio don TonĆØi MatuliƦ, uz sumisniÅ”tvo fratara iz Å”irokobrijeÅ”kog samostana. Na sv. misi zaduÅ”nici pjevao je Zbor Sv. Nikole TaveliƦa iz podruĆØne crkve u DobrkoviƦima, a misna ĆØitanja i molitvu vjernika predvodili su treƦari. 
 
Druga veĆØer VII. Dana pobijenih hercegovaĆØkih franjevaca
Ponedjeljak, 06 Veljača 2017
Uzorak Slike

Molitveni program drugoga dana obilježavanja Ā»VII. dana pobijenih hercegovaĆØkih franjevacaĀ« na Å irokom Brijegu zapoĆØeo je molitvom sv. krunice i razmatranjem, nakon ĆØega je u 18.00 uslijedila sv. misa koju je predslavio don TonĆØi MatuliƦ. Sumisili su vicepostulator fra Miljenko StojiƦ i fratri Å”irokobrijeÅ”kog samostana. 
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeęa » Kraj »»

Stranice 33 - 40 od 1293