Kontakt: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript
Evo tko je nadbiskup Hoser kojeg je Papa danas imenovao svojim izaslanikom za Međugorje
Subota, 11 Veljača 2017
Uzorak Slike

Papa Franjo imenovao je nadbiskupa ad personam i dijecezalnog biskupa varšavsko-praškog Henryka Hosera za svog posebnog izaslanika u Međugorje, a njegova je zadaća ispitati podrobnije pastoralne potrebe hodočasnika u to hercegovačko mjesto, objavila je stranica Poljske biskupske konferencije, a potom i međunarodne agencije.
 
Provincijal fra Miljenko Šteko zahvalio Svetom Ocu Franji te poželio dobrodošlicu Nadbiskupu Hoseru
Subota, 11 Veljača 2017

Uzorak Slike

Danas, 11. veljače 2017., u podne, na spomendan Blažene Djevice Marije, Gospe Lurdske, Tiskovni ured Svete Stolice priopćio je da je Sveti Otac Franjo imenovao Posebnog Izaslanika Svete Stolice za Međugorje u osobi Njegove ekselencije Mons. Henryka Hosera, SAC, poljskog Nadbiskupa, aktualnog Ordinarija Varšave – Praga.

 
Imenovanje posebnog Izaslanika Svete Stolice za Međugorje
Subota, 11 Veljača 2017

Uzorak Slike

Na dan 11. veljače 2017., Sveti Otac je zadužio Mons. Henryka Hosera, SAC, nadbiskupa Waršave-Praga (Poljska), da se uputi u Međugorje kao posebni izaslanik Svete Stolice.

 
Spomendan je blaženoga Alojzija Stepinca
Petak, 10 Veljača 2017

Uzorak Slike

Na današnji dan, 1960. godine u Krašiću je umro zagrebački nadbiskup kardinal Alojzije Stepinac. Stepinac je tijekom svojeg života, a i nakon smrti postao paradigma vjere, crkvenosti i nacionalnog ponosa.

 
Obilježena 72. obljetnica jugokomunističkog ubojstva 66 hercegovačkih franjevaca
Srijeda, 08 Veljača 2017
Uzorak Slike

U samostanskoj crkvi na Širokom Brijegu 4. – 7. veljače održali su se »VII. dani pobijenih hercegovačkih franjevaca« u povodu 72. obljetnice jugokomunističkog ubojstva 66 hercegovačkih franjevaca. 
 
VIDEO Pogledajte novo izdanje emisije "Kerigma - Vjera i djela"
Utorak, 07 Veljača 2017

Uzorak Slike

U novoj emisiji ''Kerigma - Vjera i djela'' koja se emitira u programima Naše TV, Laudato TV i Vinkovačke televizije, a koju uređuje i vodi Dragan Soldo, stalni suradnik fra Mario Knezović govori o obljetnici stradanja 66. hercegovačkih franjevaca, te tumači tekstove iz Svetoga Pisma.

 
Treća večer VII. Dana pobijenih hercegovačkih franjevaca
Utorak, 07 Veljača 2017
Uzorak Slike

Sinoć je u samostanskoj crkvi Uznesenja BDM na Širokom Brijegu nastavljen molitveni program »VII. dana pobijenih hercegovačkih franjevaca«. Nakon sv. krunice koju su predmolili članovi Franjevačkog svjetovnog reda – trećari, započela je sv. misa koju je, kao i prethodne dvije večeri, predslavio don Tonči Matulić, uz sumisništvo fratara iz širokobriješkog samostana. Na sv. misi zadušnici pjevao je Zbor Sv. Nikole Tavelića iz područne crkve u Dobrkovićima, a misna čitanja i molitvu vjernika predvodili su trećari. 
 
Druga večer VII. Dana pobijenih hercegovačkih franjevaca
Ponedjeljak, 06 Veljača 2017
Uzorak Slike

Molitveni program drugoga dana obilježavanja »VII. dana pobijenih hercegovačkih franjevaca« na Širokom Brijegu započeo je molitvom sv. krunice i razmatranjem, nakon čega je u 18.00 uslijedila sv. misa koju je predslavio don Tonči Matulić. Sumisili su vicepostulator fra Miljenko Stojić i fratri širokobriješkog samostana. 
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 33 - 40 od 1293