Kontakt: Ova email adresa je zaštięena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript
"VeĆØer sjeƦanja": 25. obljetnica osnutka Hrvatske zajednice Herceg Bosne i pada grada Vukovara
Utorak, 15 Studeni 2016
 U petak 18. studenog s poĆØetkom u 19 sati ispred Spomen križa u ƈitluku biti Ʀe upriliĆØena "VeĆØer sjeƦanja" na 25. obljetnicu osnutka Hrvatske zajednice Herceg-Bosne i pada Grada Vukovara. VeƦ tradicionalno Organizator ovog dogaĆ°aja je Mladež HDZ BiH ƈitluk koja  poziva sve stanovnike Brotnja da sa svijeƦom u ruci doĆ°u ispred Spomen križa te da svi zajedno odamo dužnu poĆØast svim braniteljima koji su svoje živote položili u Domovinskom ratu kao i gradu heroju Vukovaru koji i ovog studenog joÅ” jednom proživljava kalvariju kroz koju je proÅ”ao prije 25 godine.
 
VIDEO Ministar KujundžiƦ najavio pomoƦ SKB Mostar i bolju suradnju
Utorak, 15 Studeni 2016
Uzorak SlikeHrvatski ministar zdravstva Milan KujundžiƦ u ponedjeljak je službeno posjetio SveuĆØiliÅ”nu kliniĆØku bolnicu i Medicinski fakultet u Mostaru. Sastao s ravnateljem SKB-a Antom KvesiƦem, federalnim ministrom zdravstva Vjekoslavom MandiƦem, rektoricom SveuĆØiliÅ”ta u Mostaru Ljerkom OstojiƦ te dekanom Medicinskog fakulteta u Mostaru Milenkom Bevandom. Uz podrÅ”ku premijera Andreja PlenkoviƦa, hrvatski ministar zdravstva ponudio je pomoƦ u rjeÅ”avanju financijskih problema, problema sa specijalizacijom i transplantacijom s kojima se susreƦe SKB Mostar.
 
U župnoj crkvi u ƈitluku održan edukativni Susret župljana s ĆØlanovima meĆ°ugorske Zajednice Cenacolo
Subota, 12 Studeni 2016
Uzorak SlikeU organizaciji župe ƈitluk, u petak nakon veĆØernje svete mise u prepunoj župnoj crkvi Krista Kralja u ƈitluku, održan je  edukativni i vrlo korisni Susret  župljana  s ĆØlanovima meĆ°ugorske Zajednice za lijeĆØenje ovisnika Cenacolo, na kojem su ĆØitluĆØki FramaÅ”i,  njihovi roditelji, brojni župljani i ostali Brotnjaci imali prigodu pobliže se upoznati s problemima ovisnosti, posebice o drogama i njihovu Å”tetnom i razarajuƦem utjecaju na mlade ljude, njihove obitelji i druÅ”tvo u cjelini.
 
FOTO: SrednjoÅ”kolci odali poĆØast poginulim braniteljima
Utorak, 01 Studeni 2016
Uzorak Slikeƈlanice i ĆØlanovi VijeƦa uĆØenika Srednje Å”kole dr. fra Slavka BarbariƦa u pratnji ravnateljice Adele Å kutor, pedagoginje Doris VlaÅ”iƦ i pedagoginje Ljubice OstojiƦ, pred nadolazeƦe Svi svete i DuÅ”ni dan odali su poĆØast poginulim braniteljima paljenjem svijeƦa kod Spomen križa. Dužnu poĆØast poginulim i umrlim hrvatskim vitezovima srednjoÅ”kolci i djelatnice SÅ  dr. fra Slavka BarbariƦa odali su danas i tako nastavili lijepu tradiciju prisjeƦanja na one koji su utkali svoje živote u oĆØuvanje slobode.
 
Promocija filma ā€œNisam se bojao umrijeti ā€“ domoljubna misija Antona KikaÅ”a iz 1991. godineā€œ
Ponedjeljak, 31 Listopad 2016
Uzorak SlikeVeĆØeras Ʀe u MeĆ°ugorju u dvorani sv. Ivana Pavla II. s poĆØetkom u 19 sati biti održana promocija filma ā€œNisam se bojao umrijeti ā€“ domoljubna misija  Antona KikaÅ”a iz 1991. godineā€œ, u režiji Jakova Sedlara. Film govori o herojskom podvigu Antona KikaÅ”a, podrijetlom iz BijakoviƦa, koji je 31. kolovoza 1991. godine Hrvatsku pokuÅ”ao naoružati s 18 tona puÅ”aka. Nažalost, poÅ”ilju vrijednu milijun dolara presrela je i uzela JNA. Nakon toga na tri mjeseca zavrÅ”ava u beogradskom zatvoru, a od  Hrvatske za svo ovo vrijeme nije dobio ni najobiĆØnije hvala. 
 
FOTO Župljani župe ƈerin odali poĆØast poginulim braniteljima iz svoje župe
Nedjelja, 30 Listopad 2016
Uzorak SlikePosljednje nedjelje u mjesecu listopadu, župljani župe ƈerin s posebnim pijetetom prisjeƦaju se svih poginulih branitelja iz župe ƈerin koji su svoje živote položili za Domovinu u Prvom svjetskom ratu, Drugom svjetskom ratu, Hrvatskom proljeƦu i Domovinskom ratu. Odavanje poĆØasti poginulim vitezovima zapoĆØelo je kod impresivnog spomenika podignutog za 792 žrtve polaganjem vijenaca, paljenjem svijeƦa i skruÅ”enom molitvom.
 
Polaganje vijenaca i svete mise za branitelje Brotnja
Subota, 29 Listopad 2016
Uzorak SlikePovodom svetkovine Svih svetih i DuÅ”nog dana,  Brotnjaci Ʀe se kao i svih ranijih godina  s ponosom i dužnom zahvalnoÅ”Ć¦u prisjetili i svojih pokojnih branitelja poginulih u minulim ratovima i poraƦu. Tako Ʀe sutra 30. listopada u ƈerinu s poĆØetkom u 10:45 sati biti položeni vijenci kod spomenika u srediÅ”tu mjesta, a u 11 sati u župnoj crkvi sv. Stjepana PrvomuĆØenika biti Ʀe služena sveta misa za spas duÅ”a 792 žrtve iz ove župe koje su stradali u I. i II. Svjetskom ratu, tijekom Hrvatskog proljeƦa te u Domovinskom ratu.
 
FOTO: Cijeli državni vrh Republike Hrvatske u Sloveniji na pogrebu žrtava Huda jame
Četvrtak, 27 Listopad 2016
Uzorak SlikeNa mariborskom groblju Dobrava pokopani su posmrtni ostaci oko 800 dosad ekshumiranih žrtava iz rudnika Barbarin rov kod sela Huda Jama. Jedno je to od najokrutnijih stratiÅ”ta nakon Drugoga svjetskog rata u Sloveniji u kojem je ubijeno viÅ”e od 2.000 Hrvata. Na pogrebu je bila predsjednica Kolinda Grabar-KitaroviƦ, premijer Andrej PlenkoviƦ, ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier te izaslanstvo Sabora na ĆØelu s Božom Petrovom.
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeęa » Kraj »»

Stranice 73 - 80 od 1025