Kontakt: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript
"Večer sjećanja": 25. obljetnica osnutka Hrvatske zajednice Herceg Bosne i pada grada Vukovara
Utorak, 15 Studeni 2016
 U petak 18. studenog s početkom u 19 sati ispred Spomen križa u Čitluku biti će upriličena "Večer sjećanja" na 25. obljetnicu osnutka Hrvatske zajednice Herceg-Bosne i pada Grada Vukovara. Već tradicionalno Organizator ovog događaja je Mladež HDZ BiH Čitluk koja  poziva sve stanovnike Brotnja da sa svijećom u ruci dođu ispred Spomen križa te da svi zajedno odamo dužnu počast svim braniteljima koji su svoje živote položili u Domovinskom ratu kao i gradu heroju Vukovaru koji i ovog studenog još jednom proživljava kalvariju kroz koju je prošao prije 25 godine.
 
VIDEO Ministar Kujundžić najavio pomoć SKB Mostar i bolju suradnju
Utorak, 15 Studeni 2016
Uzorak SlikeHrvatski ministar zdravstva Milan Kujundžić u ponedjeljak je službeno posjetio Sveučilišnu kliničku bolnicu i Medicinski fakultet u Mostaru. Sastao s ravnateljem SKB-a Antom Kvesićem, federalnim ministrom zdravstva Vjekoslavom Mandićem, rektoricom Sveučilišta u Mostaru Ljerkom Ostojić te dekanom Medicinskog fakulteta u Mostaru Milenkom Bevandom. Uz podršku premijera Andreja Plenkovića, hrvatski ministar zdravstva ponudio je pomoć u rješavanju financijskih problema, problema sa specijalizacijom i transplantacijom s kojima se susreće SKB Mostar.
 
U župnoj crkvi u Čitluku održan edukativni Susret župljana s članovima međugorske Zajednice Cenacolo
Subota, 12 Studeni 2016
Uzorak SlikeU organizaciji župe Čitluk, u petak nakon večernje svete mise u prepunoj župnoj crkvi Krista Kralja u Čitluku, održan je  edukativni i vrlo korisni Susret  župljana  s članovima međugorske Zajednice za liječenje ovisnika Cenacolo, na kojem su čitlučki Framaši,  njihovi roditelji, brojni župljani i ostali Brotnjaci imali prigodu pobliže se upoznati s problemima ovisnosti, posebice o drogama i njihovu štetnom i razarajućem utjecaju na mlade ljude, njihove obitelji i društvo u cjelini.
 
FOTO: Srednjoškolci odali počast poginulim braniteljima
Utorak, 01 Studeni 2016
Uzorak SlikeČlanice i članovi Vijeća učenika Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića u pratnji ravnateljice Adele Škutor, pedagoginje Doris Vlašić i pedagoginje Ljubice Ostojić, pred nadolazeće Svi svete i Dušni dan odali su počast poginulim braniteljima paljenjem svijeća kod Spomen križa. Dužnu počast poginulim i umrlim hrvatskim vitezovima srednjoškolci i djelatnice SŠ dr. fra Slavka Barbarića odali su danas i tako nastavili lijepu tradiciju prisjećanja na one koji su utkali svoje živote u očuvanje slobode.
 
Promocija filma “Nisam se bojao umrijeti – domoljubna misija Antona Kikaša iz 1991. godine“
Ponedjeljak, 31 Listopad 2016
Uzorak SlikeVečeras će u Međugorju u dvorani sv. Ivana Pavla II. s početkom u 19 sati biti održana promocija filma “Nisam se bojao umrijeti – domoljubna misija  Antona Kikaša iz 1991. godine“, u režiji Jakova Sedlara. Film govori o herojskom podvigu Antona Kikaša, podrijetlom iz Bijakovića, koji je 31. kolovoza 1991. godine Hrvatsku pokušao naoružati s 18 tona pušaka. Nažalost, pošilju vrijednu milijun dolara presrela je i uzela JNA. Nakon toga na tri mjeseca završava u beogradskom zatvoru, a od  Hrvatske za svo ovo vrijeme nije dobio ni najobičnije hvala. 
 
FOTO Župljani župe Čerin odali počast poginulim braniteljima iz svoje župe
Nedjelja, 30 Listopad 2016
Uzorak SlikePosljednje nedjelje u mjesecu listopadu, župljani župe Čerin s posebnim pijetetom prisjećaju se svih poginulih branitelja iz župe Čerin koji su svoje živote položili za Domovinu u Prvom svjetskom ratu, Drugom svjetskom ratu, Hrvatskom proljeću i Domovinskom ratu. Odavanje počasti poginulim vitezovima započelo je kod impresivnog spomenika podignutog za 792 žrtve polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća i skrušenom molitvom.
 
Polaganje vijenaca i svete mise za branitelje Brotnja
Subota, 29 Listopad 2016
Uzorak SlikePovodom svetkovine Svih svetih i Dušnog dana,  Brotnjaci će se kao i svih ranijih godina  s ponosom i dužnom zahvalnošću prisjetili i svojih pokojnih branitelja poginulih u minulim ratovima i poraću. Tako će sutra 30. listopada u Čerinu s početkom u 10:45 sati biti položeni vijenci kod spomenika u središtu mjesta, a u 11 sati u župnoj crkvi sv. Stjepana Prvomučenika biti će služena sveta misa za spas duša 792 žrtve iz ove župe koje su stradali u I. i II. Svjetskom ratu, tijekom Hrvatskog proljeća te u Domovinskom ratu.
 
FOTO: Cijeli državni vrh Republike Hrvatske u Sloveniji na pogrebu žrtava Huda jame
Četvrtak, 27 Listopad 2016
Uzorak SlikeNa mariborskom groblju Dobrava pokopani su posmrtni ostaci oko 800 dosad ekshumiranih žrtava iz rudnika Barbarin rov kod sela Huda Jama. Jedno je to od najokrutnijih stratišta nakon Drugoga svjetskog rata u Sloveniji u kojem je ubijeno više od 2.000 Hrvata. Na pogrebu je bila predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, premijer Andrej Plenković, ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier te izaslanstvo Sabora na čelu s Božom Petrovom.
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 73 - 80 od 1025