Kontakt: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript
SVAKA ČAST Anonimni Ramac platio struju za 16 obitelji kako ne bi dužne dočekale Božić!
Četvrtak, 24 Studeni 2016
Uzorak Slike"Tko je dužan i na Božić je tužan". Tako kaže jedna narodna izreka, a što kaže narod, onda je to uistinu tako. Kako 16 dužnika općine Prozor-Rama ne bi s takvim osjećajem dočekalo najradosniji kršćanski blagdan, Kristovo rođenje, pobrinuo se ponovno jedan anonimni gospodin. Naime, on je jučer platio račune za utrošenu električnu energiju koju te obitelji nisu mogle platiti doznaje portal Rama-Prozor.info iz Elektroprivrede HZ HB, poslovnica Rama.
 
U Mostaru održana donatorska večer Humanitarne udruge fra Mladen Hrkać
Četvrtak, 24 Studeni 2016

Uzorak SlikePo riječima predsjednika Humanitarne udruge fra Mladen Hrkać Ivana Solde, donatorska večera je organizirana s ciljem upoznavanja građana Mostara, prije svega pravnih osoba, s radom i rezultatima te humanitarne udruge kako bi se što više njih priključilo njenom radu i pomoglo što većem broju ljudi koji s ovog područja odolaze na liječenje u Zagreb.

 
Napreduje gradnja studentskog doma u Mostaru dobrotvornim prilozima
Utorak, 22 Studeni 2016

Uzorak SlikeZa studentski dom za siromašnije studente, pučku kuhinju i centar za dijalog Dompes (Domuspanisetspiritus, Kuća kruha i duha) u Mostaru prikupljeno je više od 1,6 milijuna KM dobrotvornih priloga. Gradnja doma, započeta u siječnju 2015. napreduje po planu pa se očekuje da će Dompes biti otvoren u rujnu 2017. Vrijednost Dompesa je oko tri i pol milijuna KM.  Franjevački samostan sv. Petra i Pavla iz Mostara pokrenuo je gradnju Dompesa dragovoljnim prilozima kako bi se omogućilo studiranje studentima slabijeg imovnog stanja.

 
Međugorje i Bijakovići prisjetili se Vukovara, Škabrnje, Herceg Bosne, Orašja i generala Šantića
Petak, 18 Studeni 2016
Uzorak SlikeVečeras se u Vukovarskoj ulici u Bijakovićima okupio veliki broj žitelja Međugorja i Bijakovića kako bi uz molitvu i paljenje svijeća odali počast žrtvi Vukovara i Škabrnje. Molitvu je predvodio fra Perica Ostojić, župni vikar u Međugorju. Ovim prigodom poslali su i poruku uhićenima u Orašju te zatražili pravdu za generala Vladu Šantića kojega su pogubili pripadnici Armije BiH, a njegova obitelj već 21 godinu traži posmrtne ostatke kako bi ga mogli dostojanstveno pokopali.
 
FOTO Večer sjećanja: Brotnjaci se prisjetili stradanja Vukovara
Petak, 18 Studeni 2016
Uzorak SlikePaleći svijeće žitelji Brotnja odali su večeras počast poginulim braniteljima Vukovara i svim poginulim u Domovinskom ratu te se prisjetili obljetnice osnutka Hrvatske zajednice Herceg-Bosne. Tradicionalna „Večer sjećanja“ u organizaciji Mladeži HDZ BiH Čitluk organizirana je kod Spomen križa u Čitluku, a uz članove Mladeži kod Spomen križa bili su prisutni predstavnici Općine Čitluk predvođeni načelnikom Marinom Radišićem i ostali Brotnjaci.
 
Prije 25 godina pao je Vukovar, Brotnjo će večeras upaliti svijeće za žrtve grada Heroja
Petak, 18 Studeni 2016
Uzorak SlikeVukovarci, domovinska i iseljena Hrvatska danas se s pijetetom prisjećaju 18. studenoga 1991. godine, dana kad je pao Vukovar. Punih 87 dana grad heroj odolijevao je srbočetničkim napadima. Stanovnici Vukovara tri su  mjeseca proživljavali pakao, a kad je 18. studenog Vukovar pao - najgore je tek došlo. 22.000 stanovnika protjerano je iz grada, a JNA i paravojne jedinice počinile su najveći pokolj u Domovinskom ratu. Više od 200 ranjenika iz vukovarske bolnice, odveli su na farmu Ovčara. Zarobljenike su potom pogubili i tijela bacili u jamu.
 
Obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara u SŠ dr. fra Slavka Barbarića
Četvrtak, 17 Studeni 2016
Uzorak SlikeDan sjećanja na žrtvu Vukovara obilježava se 18. studenoga, no kako bi se na dostojanstven i primjeren način odala počast svim sudionicima obrane Vukovara, pripreme za obilježavanje Dana sjećanja u mnogim mjestima u Hrvatskoj i BiH počinju nekoliko dan ranije a tako je i u Srednjoj školi dr. fra Slavka Barbarića u Čitluku. Prije dvije godine, učenici Matej Čalić i Mirko Šaravanja, pod vodstvom prof. Sande Sušac, izradili su maketu vukovarskog vodotornja.
 
VIDEO Čitlučki frizeri opet razveselili djecu iz Udruge “Susret”
Četvrtak, 17 Studeni 2016
VUzorak Slikeiše desetaka članova, roditelja i prijatelja Udruge “Susret” iz Čitluka okupilo se na humanitarnoj akciji “Frizeri” koja se uspješno održava 11 mjeseci zaredom. Ideja za projekt nastala je sasvim slučajno, a rodila se iz želje za nesebičnim i korisnim pomaganjem napotrebitijima u ovoj općini. Iako su prostorije koje trenutačno imaju na raspolaganju premale za sve njihove potrebe i aktivnosti, djeca svakodnevno dolaze u udrugu, druže se s prijateljima te kroz različite radionice izrađuju poklone za blagdane i sve svečanosti.
 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 65 - 72 od 1025