Kontakt: Ova email adresa je zaštięena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript
ƈlanice Zajednice žena HDZ-a BiH volontirale na BožiƦnom sajmu kojega organizira Udruga Susret
Srijeda, 14 Prosinac 2016
Uzorak SlikeCijeli ovaj tjedan u ƈitluku se u veĆØernjim satima održava humanitarni BožiƦni sajam ā€žUsusret BožiƦu s djecom iz Udruge Susretā€œ, na kojem se na prodajnim Å”tandovima posjetiteljima nude broƦanski specijaliteti i raznovrsni božiƦni ukrasi i aranžmani  koje su na kreativnim radionicama izradila djeca  s posebnim potrebama iz ĆØitluĆØke Udruge Susret, kojima je i namijenjen ostvareni sav prihod.
 
PoĆØeo viÅ”ednevni BožiƦni sajam ā€žUsusret BožiƦu s djecom iz Udruge Susretā€œ
Ponedjeljak, 12 Prosinac 2016
Uzorak SlikeU organizaciji volontera, djece i roditelja ĆØitluĆØke Udruge  ā€žSusretā€œ , koja skrbi o djeci s posebnim potrebama iz Brotnja, u nedjelju naveĆØer poĆØeo je  Å”estodnevni humanitarni BožiƦni sajam pod nazivom ā€žUsusret BožiƦu s djecom iz Udruge Susretā€œ, koji Ʀe se  cijeli ovaj tjedan svake veĆØeri od 18 do 22 sata održavati u Å”atoru postavljenom ispred prostorija te Udruge u srediÅ”tu ƈitluka (preko puta Osnovne Å”kole fra Didak BuntiƦ).
 
FOTO: PredbožiƦno humanitarno druženje župljana ƈitluka pod nazivom ā€žBožiƦna ĆØaÅ”ica zajedniÅ”tvaā€œ
Ponedjeljak, 12 Prosinac 2016
Uzorak SlikeKako smo veƦ javljali, u organizaciji Župnog ureda ƈiltuk, ĆØlanova FranjevaĆØkog svjetovnog reda i ĆØitluĆØke Frame, proteklog tjedna u ĆØitluĆØkoj se župi uspjeÅ”no  provodila humanitarna akcija ā€žI oni su naÅ”a braƦaā€œ u kojoj su župljani ƈitluka velikoduÅ”no darivati hranu i ostale potrepÅ”tine koje Ʀe se do BožiƦa podijeliti siromaÅ”nim obiteljima te župe i potrebitima u drugim mjestima.
 
Znanstvenici proizveli lijek koji Ŕtiti od rasta tumora, a da toga nisu bili ni svjesni!
Nedjelja, 11 Prosinac 2016
JUzorak Slikee li moguƦe da stari lijek za lijeĆØenje dijabetesa tipa 2, metformin, ima antitumorski efekt, odnosno da može Å”tititi od raka? Znanstvenici SveuĆØiliÅ”ta Kalifornija u San Diegu odgovaraju potvrdno jer su uspjeli otkriti molekularni mehanizam lijeka koji djeluje na razini stanica i Å”titi epitelno tkivo tjelesnih Å”upljina i organa od infekcija, upala i rasta tumora. Istraživanje je objavljeno u elektronskom izdanju ĆØasopisa Life.
 
VIDEO Na danaŔnji dan prije 23 godine krenuo je humanitarni konvoj "Bijeli put za Novu Bilu"
Subota, 10 Prosinac 2016

"Uzorak SlikeBijeli put" je veliĆØanstveni humanitarni poduhvat, pobjeda mira u ratu. Konvoj na ĆØelu s dr. Slobodanom Langom i Hermanom VukuÅ”iƦem, je krenuo iz Zagreba 10. prosinca 1993. godine, a na odrediÅ”te, u Novu Bilu je stigao 20. prosinca 1993. godine. Cjelokupna misija je zavrÅ”ena 24. prosinca 1993. godine i trajala je ĆØak 14 dana. Humanitarni konvoj "Bijeli put za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu" probio je potpunu osmomjeseĆØnu blokadu 70.000 Hrvata u LaÅ”vanskoj dolini, okruženih snagama Armije BiH, te im donio spas u hrani i lijekovima. 

 
17. obljetnica smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje TuĆ°mana
Petak, 09 Prosinac 2016

Uzorak SlikeDanas se navrÅ”ava 17 godina od smrti prvoga hrvatskog predsjednika i utemeljitelja samostalne hrvatske države Franje TuĆ°mana koji je predsjednikom Republike postao 26. lipnja 1990. Franjo TuĆ°man roĆ°en je 1922., bio je aktivni sudionik u antifaÅ”istiĆØkog pokreta, a zbog stavova o hrvatskom nacionalnom pitanju u SFRJ bio je osuĆ°ivan i zatvaran. Na ĆØelo hrvatske države formalno je doÅ”ao krajem svibnja 1990., kada je na prvoj sjednici viÅ”estranaĆØkog Sabora izabran za predsjednika PredsjedniÅ”tva, a predsjednik Republike postao je 26. lipnja iste godine.

 
Sudjelujte na Adventskim srijedama u ƈerinu
Utorak, 29 Studeni 2016
Uzorak SlikeSvake srijede u adventu, s poĆØetkom u 19:30, u Župi ƈerin biti Ʀe organiziran jedan humanitarno ā€“ kulturni dogaĆ°aj. Pozivaju se svi župljani da se svakako odazovu na ovu vrijednu, kvalitetnu i humanitarnu akciju na kojoj Ʀete imati priliku pomoƦi drugima, ali i sebe obogatiti kvalitetnim sadržajem. Ulaznica nema, ali Ʀe svaki put biti kutija u koju Ʀete moƦi, ukoliko želite, staviti svoj anonimni prilog koji Ć¦e biti iskoriÅ”ten u korisne svrhe.
 
FOTO: Gojko i Anưa Martinac iz ƈerina proslavili dijamantni pir
Nedjelja, 27 Studeni 2016

Uzorak SlikeIako se malobrojnima posreƦi doĆØekati jubilarnu 60. obljetnicu svoga braka, to su u petak doživjeli i proslavili Gojko i AnĆ°a Martinac iz ƈerina. Misa zahvalnica povodom dijamantnog pira služena je u crkvi sv. Stjepana u ƈerinu, gdje ih je toĆØno prije 60 godina., 25, studenog 1956. godine vjenĆØao tadaÅ”nji ĆØerinski sveƦenik fra Krsto RavliƦ. Gojko i AnĆ°a zajedniĆØki suživot nastavili su u oboma rodnome ƈerinu, gdje su marljivim radom i vjerom u Boga koraĆØali svih ovih 60 godina.

 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeęa » Kraj »»

Stranice 57 - 64 od 1025