Kontakt: Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript
Članice Zajednice žena HDZ-a BiH volontirale na Božićnom sajmu kojega organizira Udruga Susret
Srijeda, 14 Prosinac 2016
Uzorak SlikeCijeli ovaj tjedan u Čitluku se u večernjim satima održava humanitarni Božićni sajam „Ususret Božiću s djecom iz Udruge Susret“, na kojem se na prodajnim štandovima posjetiteljima nude broćanski specijaliteti i raznovrsni božićni ukrasi i aranžmani  koje su na kreativnim radionicama izradila djeca  s posebnim potrebama iz čitlučke Udruge Susret, kojima je i namijenjen ostvareni sav prihod.
 
Počeo višednevni Božićni sajam „Ususret Božiću s djecom iz Udruge Susret“
Ponedjeljak, 12 Prosinac 2016
Uzorak SlikeU organizaciji volontera, djece i roditelja čitlučke Udruge  „Susret“ , koja skrbi o djeci s posebnim potrebama iz Brotnja, u nedjelju navečer počeo je  šestodnevni humanitarni Božićni sajam pod nazivom „Ususret Božiću s djecom iz Udruge Susret“, koji će se  cijeli ovaj tjedan svake večeri od 18 do 22 sata održavati u šatoru postavljenom ispred prostorija te Udruge u središtu Čitluka (preko puta Osnovne škole fra Didak Buntić).
 
FOTO: Predbožićno humanitarno druženje župljana Čitluka pod nazivom „Božićna čašica zajedništva“
Ponedjeljak, 12 Prosinac 2016
Uzorak SlikeKako smo već javljali, u organizaciji Župnog ureda Čiltuk, članova Franjevačkog svjetovnog reda i čitlučke Frame, proteklog tjedna u čitlučkoj se župi uspješno  provodila humanitarna akcija „I oni su naša braća“ u kojoj su župljani Čitluka velikodušno darivati hranu i ostale potrepštine koje će se do Božića podijeliti siromašnim obiteljima te župe i potrebitima u drugim mjestima.
 
Znanstvenici proizveli lijek koji štiti od rasta tumora, a da toga nisu bili ni svjesni!
Nedjelja, 11 Prosinac 2016
JUzorak Slikee li moguće da stari lijek za liječenje dijabetesa tipa 2, metformin, ima antitumorski efekt, odnosno da može štititi od raka? Znanstvenici Sveučilišta Kalifornija u San Diegu odgovaraju potvrdno jer su uspjeli otkriti molekularni mehanizam lijeka koji djeluje na razini stanica i štiti epitelno tkivo tjelesnih šupljina i organa od infekcija, upala i rasta tumora. Istraživanje je objavljeno u elektronskom izdanju časopisa Life.
 
VIDEO Na današnji dan prije 23 godine krenuo je humanitarni konvoj "Bijeli put za Novu Bilu"
Subota, 10 Prosinac 2016

"Uzorak SlikeBijeli put" je veličanstveni humanitarni poduhvat, pobjeda mira u ratu. Konvoj na čelu s dr. Slobodanom Langom i Hermanom Vukušićem, je krenuo iz Zagreba 10. prosinca 1993. godine, a na odredište, u Novu Bilu je stigao 20. prosinca 1993. godine. Cjelokupna misija je završena 24. prosinca 1993. godine i trajala je čak 14 dana. Humanitarni konvoj "Bijeli put za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu" probio je potpunu osmomjesečnu blokadu 70.000 Hrvata u Lašvanskoj dolini, okruženih snagama Armije BiH, te im donio spas u hrani i lijekovima. 

 
17. obljetnica smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana
Petak, 09 Prosinac 2016

Uzorak SlikeDanas se navršava 17 godina od smrti prvoga hrvatskog predsjednika i utemeljitelja samostalne hrvatske države Franje Tuđmana koji je predsjednikom Republike postao 26. lipnja 1990. Franjo Tuđman rođen je 1922., bio je aktivni sudionik u antifašističkog pokreta, a zbog stavova o hrvatskom nacionalnom pitanju u SFRJ bio je osuđivan i zatvaran. Na čelo hrvatske države formalno je došao krajem svibnja 1990., kada je na prvoj sjednici višestranačkog Sabora izabran za predsjednika Predsjedništva, a predsjednik Republike postao je 26. lipnja iste godine.

 
Sudjelujte na Adventskim srijedama u Čerinu
Utorak, 29 Studeni 2016
Uzorak SlikeSvake srijede u adventu, s početkom u 19:30, u Župi Čerin biti će organiziran jedan humanitarno – kulturni događaj. Pozivaju se svi župljani da se svakako odazovu na ovu vrijednu, kvalitetnu i humanitarnu akciju na kojoj ćete imati priliku pomoći drugima, ali i sebe obogatiti kvalitetnim sadržajem. Ulaznica nema, ali će svaki put biti kutija u koju ćete moći, ukoliko želite, staviti svoj anonimni prilog koji će biti iskorišten u korisne svrhe.
 
FOTO: Gojko i Anđa Martinac iz Čerina proslavili dijamantni pir
Nedjelja, 27 Studeni 2016

Uzorak SlikeIako se malobrojnima posreći dočekati jubilarnu 60. obljetnicu svoga braka, to su u petak doživjeli i proslavili Gojko i Anđa Martinac iz Čerina. Misa zahvalnica povodom dijamantnog pira služena je u crkvi sv. Stjepana u Čerinu, gdje ih je točno prije 60 godina., 25, studenog 1956. godine vjenčao tadašnji čerinski svećenik fra Krsto Ravlić. Gojko i Anđa zajednički suživot nastavili su u oboma rodnome Čerinu, gdje su marljivim radom i vjerom u Boga koračali svih ovih 60 godina.

 
«« Početak « Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sljedeća » Kraj »»

Stranice 57 - 64 od 1025